Яким чином пробити машину (паспорт технічного засобу) по базі ГИБДД

  1. Як перевірити ПТС автомобіля по базі ГИБДД
  2. Нюанси перевірки ПТС через базу ДАІ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо людина вирішила придбати старий автомобіль «з рук», то йому знадобиться інформація, як пробити ПТС автомобіля по базі ГИБДД. Це потрібно зробити для того, щоб виключити можливість нарватися на шахраїв.

Більшість власників транспортних засобів знають, що багато що ввозяться з-за кордону автомашини мають «обтяження» у вигляді кримінального минулого, і для того, щоб приховати цей факт, вони перепродаються. І якщо ви маєте твердий намір купити машину б / у, то перед операцією потрібно ретельно і виважено перевірити її минуле.

Як перевірити ПТС автомобіля по базі ГИБДД

Є два найпоширеніші методи шахрайських дій з паспортами технічного засобу:

  • «Машина-двійник». Зовсім недавно цей спосіб мав широке поширення - отримати дублікат ПТС по нібито, втраченого деякий час назад ПТС, який був виданий ще за часів Радянського Союзу.
  • «Повітряна» декларація. Метод полягає в тому, що при продажу машини пред'являється митна декларація, яка була видана на підставі раніше діючого посвідчення митної служби. Господар автомобіля заявляє, що податки і мита повністю погашені і машина абсолютно «чистий» і ніякими проблемами не обтяжена.

Не важливо, яку зі згаданих схем шахрайства обере власник машини, але результат буде плачевним - ПТС буде вилучено, а сідати за кермо автомобіля забороняється. Що залишається робити обманутому покупцеві? Тільки лише поскаржитися на невдачу і залишитися «біля розбитого корита».

Тому, щоб виключити подібні малоприємні ситуації, потрібно зробити все можливе, щоб убезпечити себе. Як це можливо? Хоча б тим, щоб п Ровер ПТС через базу ДАІ.

Тепер зупинимося на цьому питанні детально:

Отже, ви вирішили купити стару машину і вже вибрали те, що вам потрібно. Вимагайте у господаря машини ПТС і ретельно його вивчіть. Варто насторожитися відразу, якщо на документі стоїть штамп «Дублікат». Чому потрібно бути обережним?

Причина №1. Дублікат видають тільки в тих випадках, коли колишній паспорт технічного засобу був загублений. Безумовно, ситуації бувають різними, і власник машини міг позбутися документів з необережності. А якщо розмова йде про крадіжку машини у його повноправного власника?

Причина №2. Другий раз ПТС можна отримати в тому випадку, якщо машина є предметом застави у банку або інших кредитних установ. Згідно із законодавством, фінансові організації не мають права вилучати оригінал паспорта технічного засобу у господаря машини, так як подібними діями вони порушують його право розпоряджатися ТЗ. Але якщо дивитися на ситуацію з іншого боку, то вона виглядає наступним чином. Коли власник машини сам передає оригінали документів в кредитну організацію, але через час у нього з'явилася потреба виставити машину на продаж, то він звертається в ГИБДД і заявляє про те, що ПТС загублений, після чого йому на руки видається дублікат.

До того ж, потрібно загострити увагу на тому, хто був попереднім господарем машини. Якщо в його якості виступала лізингова компанія, то потрібно з'ясувати, чи немає на машині «сюрпризу» у вигляді боргу.

Ось так можна зіткнутися з малоприємним моментом, як «кредитна» машина, і навряд чи кому захочеться платити чужі борги.

На превеликий жаль автовласників, сьогодні в Росії не створено єдину базу автомобілів, що знаходяться в кредиті, тому перевірку в даній ситуації можна здійснити лише за особистості її господаря.

Нюанси перевірки ПТС через базу ДАІ

Спочатку при перевірці ПТС потрібно загострити увагу на «фірмі», яка займалася його видачею. Наприклад, якщо машина ввезена з-за кордону, то «автором» ПТС мають право бути тільки податкові органи.

Тепер потрібно подивитися на серію і номер документа. Серія, що починається на букву «Т», була дійсна до 2008 року (виняток в цьому випадку становили іномарки, збірка яких здійснювалася на російській території). Починаючи з 2008 року, почався випуск ПТС з серією «У».

Тепер звертаємо увагу на код регіону, де був виданий ПТС і на код регіону, який був позначений в документі. ПТС виготовляється на комп'ютері, хоча написання рукописним способом, в принципі, допускається. Але робити це можна лише в крайніх випадках.

Тепер звертаємо увагу на «склад» володарів ПТС: якщо їх досить велика кількість або їх зміна відбувалася досить часто, то це повинно насторожити потенційного покупця.

До того ж, потрібно подивитися на момент видачі дубліката ПТС. Якщо він був виданий через незначний проміжок часу пості так званої «втрати» оригіналу або документ було отримано в іншому регіоні, що знаходиться в пристойній віддаленості від місця, де був виданий оригінал ПТС, то потрібно серйозно задуматися.

Також ви можете перевірити машину на предмет угону, зупинившись на будь-якому стаціонарному посту ДАІ. Знайте, що співробітники поліції завжди готові надати допомогу в даному питанні.

Сьогодні є сервіси, які допомагають автомобілістам отримати деяку інформацію. Наприклад, доступний сервіс, де можна дізнатися, пройшов автомобіль процедуру розмитнення, сплатив за ним власник всі податки і державні мита. Для цього вам потрібно зайти на офіційний сайт ГНІВЦ ФТС Росії і ФГУП Ростек.

Якщо зайти на офіційний сайт ГИБДД, то там є велика кількість цікавих онлайн-сервісів, скориставшись якими ви оперативно отримаєте, наприклад, інформацію про непогашені штрафи і т. П.

Але зараз нам потрібно інший розділ - перевірка наявності обмежень на реєстраційні дії з автомобілем. За допомогою даного сервісу можна «виявити» автомашини, на яких є обтяження. Наприклад, машина знаходиться під арештом. Або якщо слідчими, уповноваженими органами, судом накладено заборони на розпорядження даної автомашиною.

Є одне АЛЕ! У згаданого сервісу є обмеження: якщо машина знаходиться в угоні або є запорукою в кредитних установах, то на сьогоднішній день інформація про таких ТЗ не надається.

Для отримання необхідної інформації, вам знадобиться ввести реєстраційний номер автомобіля (VIN). Якщо його немає, то потрібно ввести номер кузова або шасі.

Що залишається робити обманутому покупцеві?
Як це можливо?
Чому потрібно бути обережним?
А якщо розмова йде про крадіжку машини у його повноправного власника?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online