Як перевірити штрафи ГИБДД за номером автомобіля в 2017 році

  1. Перевірити штраф на офіційному сайті
  2. Штрафи ГИБДД 2017 як перевірити за номером автомобіля?
  3. Покрокова інструкція перевірки штрафів на офіційному сайті ГИБДД
  4. Новий спосіб як дізнатися штрафи в 2017 році на сайті ГИБДД
  5. Переваги нового способу як дізнатися штрафи
  6. Недоліки нового способу як дізнатися штрафи
  7. Неоплачені штрафи, що зазначено в штрафі
  8. Що буде якщо не сплатити штраф?
  9. Як оплатити штраф в режимі онлайн?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Переважна більшість автолюбителів потрапляли в різні дорожньо-транспортні пригоди та порушували правила руху. Інспектор в цьому випадку виписує штраф особисто або він приходить за адресою прописки. Але в деяких випадках власники транспортних засобів не отримують вчасно квитанцію, що є причиною штрафних санкцій.

Але сьогодні будь-який автолюбитель може самостійно перевірити штрафи ГИБДД за номером автомобіля в інтернеті, що не тільки дає можливість запобігти прострочення платежу, але і значно економить час автолюбителів на оплату штрафів, сплативши штраф онлайн.

Перевірити штраф на офіційному сайті

Перевірити штраф на офіційному сайті

Штрафи ГИБДД 2017 як перевірити за номером автомобіля?

Щоб перевірити наявність або відсутність заборгованості за порушення правил руху в 2017 році, необхідно скористатися порталом відомства ГИБДД. Для цього треба тільки ввести в рядку браузера найменування ресурсу gibdd.ru, після переходу на нього власнику авто необхідно буде ввести запитувану інформацію та ознайомитися з виведеною довідкою.

Покрокова інструкція перевірки штрафів на офіційному сайті ГИБДД

Для отримання даних про штрафах ГИБДД необхідно буде слідувати інструкції:

Крок 1

Крок 1

З правого боку стартової сторінки в колонці онлайн сервісів порталу треба вибрати розділ « перевірка штрафів »(Він розташований у верхній частині списку).

крок 2

На виведеної сторінці буде розташовуватися порожня форма, куди необхідно занести наявну інформацію про державний номері авто і дані про свідоцтво.

крок 3

крок 3

Після введення запитуваної інформації буде потрібно вказати код (при відсутності можливості розібрати інформацію на зображенні потрібно натиснути на неї, після чого вона оновиться).

крок 4

Натиснути на кнопку «запросити».

Якщо заборгованість відсутня, а у власника авто немає штрафів, в віконці з'явиться інформація про те, що у федеральній базі немає інформації за вказаними даними. Якщо штрафи все ж є, то зніми можна буде ознайомитися на цій же сторінці, де будуть вказані: номер постанови, дата правопорушення та фото правопорушення, а так само сума штрафу і можлива знижка 50% при оплаті штрафу протягом 20 днів з моменту порушення. При цьому якщо під час введення номера та серії свідоцтва, що підтверджує реєстрацію автомобіля, була допущена помилка, онлайн сервіс видасть відповідну інформацію.

Новий спосіб як дізнатися штрафи в 2017 році на сайті ГИБДД

Традиційний спосіб перевірки відсутності або, навпаки, наявності штрафів, виписаних за порушення обов'язкових для всіх правил руху, поступово відходить у минуле. Хоча сьогодні чимало автолюбителів, які по-старому їздять в найближчий відділ ГИБДД для отримання довідки про наявність заборгованості.

Ще недавно всі автолюбителі могли дізнатися про штрафні санкції, тільки зателефонувавши в розташоване поблизу відділення ГИБДД. Але не так давно з'явився більш зручний і простий новий спосіб - перевірка заборгованості на інтернет-порталі відомства в режимі онлайн. Для цього потрібно лише наявність комп'ютера, планшета або смартфона, а також доступ в інтернет.

Переваги нового способу як дізнатися штрафи

Перевагою перевірки штрафів за порушення правил руху на дорозі на інтернет-порталі ГИБДД є можливість оперативно дізнатися про наявність будь-яких штрафних санкцій у необмеженого числа осіб. Для цього необхідно лише знати мінімум інформації - державний номер авто, а також номер і серію документа, що підтверджує його реєстрацію.

На відміну від порталу держпослуг, на якому можна аналогічно дізнатися інформацію про наявність або, навпаки, відсутність штрафних санкцій, новий спосіб є більш простим і легким в здійсненні, оскільки не вимагає проведення тривалої обов'язкової реєстрації. В результаті будь-який автолюбитель може за пару хвилин отримати потрібну інформацію.

Ще однією перевагою використання порталу відомства є простота. Будь-яка людина може вкрай швидко знайти потрібний розділ, оскільки він розташований на стартовій сторінці з правого боку. Відшукати його зможе з легкістю будь-яка людина навіть у віці або при наявності поганого зору.

До того ж на ресурсі можуть отримати достовірну інформацію про заборгованість автолюбителів з різних регіонів нашої країни, а під час перевірки наявності штрафів інформація збирається з єдиної бази. Це допоможе знайти штрафи не тільки в своїй області, а й по Росії, що особливо корисно для тих, хто подорожує або по роботі змушений їздити в далекі відрядження.

Таким чином, плюсами перевірки наявності заборгованості по штрафам ГИБДД в 2017 році на ресурсі відомства є:

  • швидкість;
  • легкість використання сервісу;
  • немає необхідності проходити обов'язкову тривалу реєстрацію.

Недоліки нового способу як дізнатися штрафи

Єдиним недоліком перевірки штрафних санкцій в режимі онлайн на сайті відомства є необхідність наявності інтернету, якого навіть в сучасний століття розвинених інформаційних технологій немає у значної кількості населення. До того ж старшого покоління досить важко відшукати необхідну інформацію та користуватися онлайн сервісами.

Іншими дрібними недоліками використання нового способу є:

  • необхідність введення довгих реквізитів документа про реєстрацію;
  • немає можливості дізнатися необхідну інформацію про те, на кого була виписана квитанція (що необхідно, якщо авто управляється за дорученням декількома особами, наприклад, водіями організації або таксомоторного підприємства);
  • наявність відкритого доступу до інформації про штрафи широкого кола осіб, які знають державний номер і серію документа, що підтверджує реєстрацію.

Неоплачені штрафи, що зазначено в штрафі

Якщо власник транспортного засобу здійснював порушення правил руху і йому була виписана квитанція на їх оплату, то на сайті порталу з'явиться відповідна більш докладна інформація, яка буде містити наступне відомості:

  • дату вчинення порушення;
  • стаття кодексу, відповідно до якої був виписаний штраф;
  • підрозділ територіального відомства ГИБДД, система або співробітник якого виписав квитанцію на оплату;
  • докладні реквізити постанови і сума для оплати.

Для того щоб дізнатися конкретну інформацію про орган, який виписав штраф, необхідно тільки натиснути лівою кнопкою миші на відповідній графі. Після в віконці з'явиться докладна інформація про його місцезнаходження (область, населений пункт, адреса, контактна інформація)

Що буде якщо не сплатити штраф?

В останні роки ГИБДД активно впроваджувало систему автоматичного виявлення порушень автолюбителів. Це нововведення не тільки дозволило визначити більшу кількість порушників, а й призвело до появи несприятливого наслідки - підвищення кількості прострочень по виплатах.

Квитанції приходять за місцем постійної реєстрації, але не завжди автолюбителі отримують їх. При цьому на сплату штрафу дається відповідно до положень і законами тільки 60 днів. Після закінчення цього терміну штраф вважається простроченим, а власник авто може ще тільки в 10-денний термін подати апеляцію.

Тільки на 71 день на автолюбителя накладаються відповідні санкції:

  • оплата штрафу в 2-кратному розмірі;
  • затримання на термін до 15 днів;
  • відпрацювання протягом 50 годин.

Саме тому для будь-якого автолюбителя велике значення має своєчасне виявлення наявності несплачених штрафних санкцій, особливо, виявлених за допомогою прихованих дорожніх камер.

Як оплатити штраф в режимі онлайн?

Крім пошуку інформації про наявність заборгованості за порушення правил руху будь-який автоаматор може оплатити їх в режимі онлайн на порталі відомства. Ця можливість в останні роки отримує велику популярність, оскільки не тільки істотно спрощує процедуру, але і економить час. Цікаво те, що найактивнішими платниками штрафів онлайн є чоловіки на їх частку припадає 70% онлайн платежів.

Після перевірки наявності несплачених квитанцій досить тільки натиснути на кнопку «сплатити». Для цього буде потрібно заповнити виведену форму і здійснити переказ грошових коштів (наприклад, з дебетової банківської картки). Але після оплати штрафу інформація про нього все ще може бути деякий час в системі, тому автолюбитель може принести квитанцію про оплату до найближчого відділення (наприклад, це може знадобитися при терміновий від'їзд в зарубіжну країну).

Можливостей для перевірки наявності штрафів існує безліч, а використання онлайн сервісу самого відомства є одним з найпростіших, швидких і легких. Для перевірки відсутності штрафних санкцій за порушення, виявлені інспектором або системою, - це хороший спосіб, але для отримання вичерпної інформації про те, на кого була виписана квитанція, все ж потрібно завітати до найближчого відділення ГИБДД.

Як оплатити штраф в режимі онлайн?
Як оплатити штраф в режимі онлайн?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online