Сергій Олександрович Капков біографія

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сергій Олександрович Капков - біографія

відомий: депутат

Країна: Росія

Категорія: держава

Знак зодіаку: Стрілець

Дата народження: 10 грудня 1975р. (43 роки)

Біографія Додано: 12 Серпня 2014 р.

Сергій Олександрович Капков (рід. 10 грудня 1975, Горький, СРСР) - міністр уряду Москви, керівник Департаменту культури Москви, голова правління фонду «Національна академія футболу», віце-президент РФС з розвитку, депутат Державної думи РФ 4-го і 5 го скликань, колишній директор Центрального парку культури і відпочинку імені Горького. Член Вищої ради партії «Єдина Росія».

  • Народився 10 грудня 1975 року в місті Горькому.
  • У 1998 році закінчив Волго-Вятську академію державної служби, факультет «державне і муніципальне управління» в Нижньому Новгороді.
  • З 1998 по 2001 рік продовжував навчання в аспірантурі Волго-Вятської академії державної служби за спеціальністю «соціальна філософія».
  • З 2001 року по 2003 рік працював заступником губернатора Чукотського автономного округу, начальником Департаменту культури, молоді, спорту, туризму та інформаційної політики ПАТ, був членом уряду Чукотського автономного округу.
  • У грудні 2003 року С. А. Капков був обраний депутатом Державної Думи Федеральних Зборів РФ четвертого скликання (член Комітету з цивільного, кримінального, арбітражного і процесуального законодавства).
  • З червня 2004 року є головою правління фонду «Національна академія футболу». З квітня 2006 року є віце-президентом з розвитку Російського футбольного союзу.
  • У грудні 2007 року обраний депутатом Державної Думи Федеральних Зборів РФ п'ятого скликання (перший заступник голови Комітету з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку).
  • У березні 2011 року склав із себе повноваження депутата Державної Думи РФ у зв'язку з призначенням на посаду директора ГУК міста Москви «Центральний парк культури і відпочинку імені Горького».
  • У серпні 2011 року призначений заступником керівника Департаменту культури міста Москви, у вересні 2011 року призначений керівником Департаменту культури міста Москви.
  • 12 вересня 2013 року газета «Ведомости» повідомила про відставку Сергія Капкова з поста керівника Департаменту культури Москви. Напередодні виборів мера Москви, які пройшли 08.09.2013, в.о. мера Сергій Собянін заявляв про підготовку кадрових змінах в уряді міста.

Робота на Чукотці

За час роботи С. Капкова в Уряді Чукотського автономного округу під його керівництвом були реконструйовані або капітально відремонтовані 90% ДК, бібліотек, спортивних залів, був побудований перший в окрузі критий льодовий каток зі штучним льодом, в Анадирі зведений новий Палац культури, який став одним з найсучасніших комплексів на Далекому Сході. Побудовано нову будівлю для музейного центру «Спадщина Чукотки», яке було оснащено інтерактивними панелями з інформацією про експонати та історії округу. Відроджені національно-фольклорні фестивалі «Корфест», «Берингия» і ін. У 2001 році з ініціативи Капкова було створено перше на Чукотці радіо в FM-діапазоні - Радіо «Пурга», яке неодноразово ставало лауреатом премії «Радіоманія». В окрузі почав працювати перший недержавний телеканал «Білий вітер».

Робота в Національній Академії Футболу

У липні 2004 року за участю Капкова був створений некомерційний фонд «Національна академія футболу» (НАФ), який він очолив в якості голови правління.

Фондом реалізовані програми:

  • Побудовано більше ста футбольних полів зі штучним покриттям для дитячих футбольних шкіл у всіх регіонах Росії від Чукотки до Калінінграда.
  • З 2006 по 2009 роки на курсах підвищення кваліфікації, організованих Фондом для дитячих тренерів, пройшли навчання як в Росії, так і за кордоном близько 800 чоловік. Для них були організовані стажування в провідних клубах Англії, Іспанії та Голландії.
  • 80 дитячих спортивних шкіл отримали методичні кабінети.
  • 300 спортивних шкіл були забезпечені фаховою літературою, призначеної для хлопців і дитячих тренерів.
  • НАФ виступив організатором щорічного проведення міжнародного турніру "Кубок« Першого Каналу », а також ряду російських дитячих змагань.
  • Фонд підтримував кращу футбольну школу країни в Тольятті - Академію футболу імені Юрія Конопльова, випускником якої є Алан Дзагоєв.
  • Реалізована програма навчання молодих суддів, в результаті якої свою кваліфікацію підвищили більше 500 арбітрів.

Всього за п'ять років роботи Фонд вклав у розвиток російського футболу близько 3 млрд руб.

Сергій Капков був одним з ініціаторів запрошення Гуса Хіддінка на посаду головного тренера Збірної Росії з футболу, що дозволило російським футболістам посісти третє місце на чемпіонаті Європи з футболу в 2008 році. У квітні 2006 року Капков був обраний віце-президентом Російського футбольного союзу з розвитку і увійшов до складу її виконкому.

Державна Дума РФ

З грудня 2003 року С. Капков - депутат Державної Думи 4-го скликання, член Комітету Держдуми з цивільного, кримінального, арбітражного і процесуального законодавства. У грудні 2007 року переобраний депутатом Держдуми 5-го скликання. Отримав мандат Володимира Путіна, затверджений на посаду першого заступника голови Комітету Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку.

ЦПКіВ ім. М. Горького

У березні 2011 року Капков був призначений на посаду директора Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького в Москві, заради чого відмовився від депутатського мандата. Відразу після призначення С. Капкова на посаду директора, в парку почалися масштабні перетворення. Одне з перших нововведень Капкова - скасування платного входу в парк.

У весняно-літній сезон 2011 року були демонтовані зношені атракціони, вироблено комплексний благоустрій і озеленення території парку і Ненудного саду, почалася реконструкція історичних об'єктів - Фонтана з розарієм, Альтанки 800-річчя Москви в Нескучне саду. У Парку була проведена очистка ставків і заселення їх рибою і водоплавними птахами (лебеді, качки, гуси), почалося відновлення популяції білок. Відремонтовано зовнішнє освітлення, реконструйовані майданчик для настільного тенісу і футбольне поле, на всій території Парку проведена заміна асфальту. С. Капков повністю змінив систему громадського харчування: в Парк прийшли кращі ресторанні оператори Москви. С.Капков став ініціатором розвитку велоруху в Москві: в Парку, вперше в Москві були прокладені велодоріжки, відкриті велопрокатом.

Розпочалися заняття йогою на свіжому повітрі, організовані танцювальні майданчики зі спеціальними музичними установками, що дозволяють відтворювати музику з мобільних пристроїв.

У серпні 2011 в Парку відкрився унікальний кінотеатр під відкритим небом «Піонер», спроектований архітектурним бюро WowHaus.

Парк став майданчиком для проведення великих міських свят і фестивалів, таких як «Черешневий ліс», Московський фестиваль квітів і садів, міське свято Масляної, День міста і т. Д. Кількість сервісів за минулий рік збільшилася майже в 10 разів, і зараз в парку створені всі умови для заняття бігом, катання на велосипедах і роликах, тренувань на відкритому повітрі, заняття пляжними видами спорту, відкриті сучасні кафе європейського рівня, розроблені дитячі програми і програми для старшого покоління.

Взимку 2011 року на території парку вперше був відкритий найбільший в Європі ковзанка зі штучним льодом площею 18 тис. М ?. У перший сезон роботи ковзанки його відвідало близько 500 тисяч осіб, за підсумками сезону 2012-2013 рр. - понад 600 тисяч осіб. Цей каток визнаний незалежними ЗМІ кращим катком в Росії. Перетворення в Парку Горького, розпочаті Капковим, стали помітною подією в житті столиці. Парк задає нові формати відпочинку для москвичів. Зараз, за ​​даними компанії Facebook, Парк Горького входить в десятку найбільш відвідуваних громадських просторів світу.

За свою діяльність зі зміни Парку Горького Сергій Капков був визнаний «Відкриттям 2011 року» за версією журналу GQ.

Робота в департаменті культури Москви

30 вересня 2011 призначений керівником департаменту культури міста Москви (з укладенням службового контракту терміном на чотири роки). Одне з перших рішень Капкова - скасування плати за вхідний квиток в московські музеї в дні новорічних і різдвяних канікул, а також в третю неділю кожного місяця. Встановлено єдиний день проведення акції «Вечір в музеї» (коли всі московські музеї працюють до 21:00) - щочетверга. У 2012 році кількість відвідувачів московських музеїв збільшилася майже на 20% і вперше перевищила цифру 6 млн осіб на рік.

Сергій Капков продовжив роботу по відродженню московських парків в масштабах всього міста. Розроблено єдиний міський стандарт благоустрою парків культури і відпочинку, який включає:

  • Базове благоустрій: лавки, доріжки, газони, урни
  • Створення дитячих майданчиків
  • Будівництво спортивних майданчиків (столи для настільного тенісу, work out)
  • Танцювальні майданчики
  • Пункти громадського харчування
  • громадські туалети
  • Безкоштовний WI-FI

У період з 2011 до 2013 року відвідуваність парків зросла майже в два рази і досягла 19 млн чоловік. Проведено комплексний благоустрій 14 московських парків культури і відпочинку, серед яких Сокольники, Сад ім. Баумана, парк «Червона Пресня», Філі, Музеон. Розпочато роботи з реконструкції філії Лианозовский парку на вул. Руставелі.

Для парків культури і відпочинку столиці розроблена програма «Зима в парку», яка передбачає організацію заходів щодо зустрічі Нового року, спортивні та культурно-масові заходи. Створена вся зимова інфраструктура: ковзанки зі штучним покриттям, гірки, лижні.

Сергій Капков почав системну роботу по оновленню московських театрів. Олег Меньшиков призначений художнім керівником театру ім. Єрмолової, Григорій Папіш призначений директором Московського театру ляльок, Кирило Серебренников - художнім керівником театру ім. Н. В. Гоголя, Ірина Апексимова - директором театру Романа Віктюка та ін. Завдяки ряду знакових кадрових змін, проведення ремонту, оновлення репертуару збільшилася відвідуваність театрів, їх популярність серед молоді і людей середнього віку.

За дорученням С.Капкова почалася робота щодо актуалізації бібліотечної системи Москви. Створено Московський міський бібліотечний центр. Розроблено пілотні проекти по перетворенню п'яти бібліотек в бібліотеки нового типу - московські міські вітальні з єдиним електронним каталогом видань, єдиним дизайном простору для всіх установ, стандартним пакетом послуг, що надаються.

Сергій Капков одним з перших в Москві почав формулювати ідеологію міських громадських просторів. У лютому 2013 року Сергій Капков виступив з ініціативою створення Ради з розвитку громадських просторів і ця ініціатива була підтримана Мером Москви Сергієм Собяніним. До складу ради увійшли відомі урбаністи, архітектори, дизайнери та громадські діячі. На першому засіданні Ради під головуванням Собяніна була презентована концепція перетворення Кримської набережної в пішохідну зону.

При особистій участі Капкова розроблялися і реалізовані проекти створення пішохідних зон в історичному центрі столиці - на Кузнецькому мосту, в Лаврушинському, Столешниковом, Камергерском провулках і на Рождественке. Департамент культури розвиває їх як основні майданчики для проведення вуличних свят: кулінарних фестивалів, фестивалів вуличних театрів і вуличної культури. Під керівництвом Сергія Капкова на новий якісний рівень вийшло проведення великих загальноміських акцій, таких як День міста і акція «Ніч в музеї». У 2013 році московська акція «Ніч музеїв» стала наймасштабнішою в Європі, в ній взяли участь 246 установ культури і більше 1 млн. 200 тисяч відвідувачів. Це рекордні показники за всі 7 років проведення акції в Москві.

12 вересня 2013 року стало відомо, що Капков може покинути пост глави департаменту культури, проте пізніше ця інформація була спростована.

Особисте життя

  • Був у шлюбі з Катериною Грінчевського (рід. 1981). Колишня фотомодель, ведуча каналу "Росія-24". Познайомився в Нижньому Новгороді в 2000 році. Кілька років тому шлюб розпався. У цьому шлюбі двоє дітей - дочка Софія і син Іван.
  • В кінці 2010 року в пресі активно обговорювалося роман Сергія Капкова з Ксенією Собчак. В даний час неодружений.

Рекомендований контент:

Кількість переглядів: 4758

М ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online