ЦВК Казахстану зареєстрував партійний список "Нур Отан" - Новини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Центральна виборча комісія Казахстану в середу прийняла постанову про реєстрацію партійного списку список партії "Нур Отан" для участі у виборах до мажилісу парламенту.

"На ваш розгляд виноситься проект постанови про реєстрацію партійного списку партії" Нур Отан ", - сказав секретар Центрвиборчкому Бахит Мельдешов на засіданні ЦВК у середу, пише Інтерфакс .

За його словами, після надання партією всіх необхідних для реєстрації списку документів, члени ЦВК виконали велику роботу з перевірки на відповідність їх вимогам Конституції, закону "Про вибори".

"Відповідно, ми перевірили всі ці дані, надали матеріали на відповідність вимогам закону в Генеральну прокуратуру і Міністерство внутрішніх справ. Згідно з наданими даними, всі кандидати, включені в список партії "Нур Отан" відповідають вимогам закону. Довідки з податкових органів про здачу декларацій кандидатів також представлені. Що стосується виборчого внеску, то партія "Нур Отан" звільняється на цих виборах від виборчого внеску, оскільки на попередніх виборах вони набрали більше семи відсотків голосів виборців. На підставі вищевикладеного прошу підтримати даний проект постанови і прийняти його ", - сказав Б.Мельдешов, звертаючись до учасників засідання.

Члени ЦВК одноголосно проголосували за прийняття даної постанови.

Згідно з документом, всім зареєстрованим кандидатам в депутати мажилісу за списком партії "Нур Отан" будуть видані посвідчення, повідомлення про реєстрацію партійного списку буде опубліковано в ЗМІ, а партія "Нур Отан" буде включена до виборчого бюлетеня.
Як повідомлялося, на своєму позачерговому з'їзді, що відбувся минулого тижня, партія "Нур Отан", лідером якої є президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, затвердила список з 127 осіб для участі в парламентських виборах. У списку партії - відомі політики, громадські діячі, спортсмени та артисти.

Позачергові вибори нового складу мажилісу парламенту Казахстану призначені на 20 березня. На основі голосування електорату за партії має бути обрано 98 депутатів. Щоб партія "пройшла" в мажиліс, їй необхідно набрати більше 7% голосів виборців. Якщо поріг в 7% подолає лише одна партія, то до розподілу депутатських мандатів допускається і партспісок партії, що набрала наступне найбільше число голосів виборців.

Ще 9 депутатів мажилісу повинні бути обрані Асамблеєю народу Казахстану на сесії 21 березня.

Попередні вибори в мажиліс відбулися в січні 2012 року. У них брали участь сім партій, змогли подолати 7% -ний бар'єр і пройти до мажилісу три з них - партія влади "Нур Отан", вона отримала 83 місця в мажилісі, партія "Ак жол" (8 місць) і Комуністична народна партія Казахстану (7 місць).

У Казахстані з населенням понад 17,6 млн осіб в даний час зареєстровано 7 партій.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online