NEWSru.com :: Шевчук в новій концертній програмі "Інакше" обіцяв змінити все крім статі

Група "ДДТ" представить восени новий альбом і нову програму під назвою "Інакше"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Група "ДДТ" представить восени новий альбом і нову програму під назвою "Інакше", в якій обіцяє повністю змінитися, повідомляє РІА Новини" з посиланням на прес-конференцію лідера колективу Юрія Шевчука, яка пройшла в агентстві.

Новий альбом, куди увійдуть найактуальніші з 30 пісень, над якими на даний момент працює група, вийде у вересні, а просування програми почнеться з жовтня. У Москві прем'єра відбудеться 9 листопада в СК "Олімпійський", а в Санкт-Петербурзі - 16 листопада в СКК.

"Хотілося б все поміняти, але пів міняти не будемо. Інше все змінюється. Ми запропонуємо публіці, яка прийде на наші концерти, свої варіанти буття - не ті, які офіційно зараз існують в народних масах", - сказав Шевчук.

За його словами, в новій програмі, де "буде багато і ліричною, і жорсткої музики", є "зашифрована історія молодої людини XXI століття".

"Ця програма адресована молоді. І хотілося б, щоб молодь до нас зайшла. Головне - це витягнути з людини самої людини, ну і трошки протесту проти сучасного глобального світу, суспільства, споживання. Рятувати молодь ми не збираємося, але поговорити з нею про сенсах потрібно. Люди перестали сьогодні ставити питання і задовольняються вже лежать на поверхні відповідями, і програма "Інакше" говорить: "Постав собі запитання!" - оголосив музикант.

Підійти до такої важливої ​​справи Шевчук вирішив з розмахом - група планує близько двох років їздити з новою програмою і дати як мінімум сто концертів не тільки в Росії, але і в містах ближнього і далекого зарубіжжя. "Ми вирішили цю програму довго грати. І дістати нею всіх", - посміхнувся музикант.

Крім того, Шевчук пообіцяв, що під час представлення нової програми "буде серйозна візуалізація концертів".

"Буде зніматися цілий фільм, може бути, за аналогією зі" Стіною "Pink Floyd або більш сучасними групами. Майже на кожну пісню буде знято відеоарт. Сподіваюся, що складеться навіть цілий фільм. І може бути, ми його випустимо разом з музикою - все одно за наші диски вже ніхто нічого не платить, тому будемо знущатися всяко ", - пояснив він.

"Найголовніша ідея була - трохи театралізованого дійства в рок-музиці, але не хотілося звалюватися в рок-оперу. Хотілося залишити рок-н-рольний формат, але в той же час протягнути наскрізну думку", - додав він.

За його словами, у "ДДТ" до сих пір було дві серйозні програми: "Чорний пес Петербург" 1992 року і "Мир номер нуль" 1998 року.

"Зараз ми доросли до третьої програми, може бути, навіть концептуальної, і назва у неї відповідне -" Інакше ". Може бути, вона вже буде останній, може бути, - немає. Але нам працювати цікаво, ми два роки проживаємо з нею на студії ", - поділився артист.

Шевчук підкреслив, що зараз йде "серйозна підготовча робота". Вже куплений новий пульт Yamaha, переобладнана студія, а також змінено склад "ДДТ". Тепер в групу входять одна з вокалісток групи Zventa-Sventana Алена Романова, басист Роман невіруючих, ударник Артем Мамай, тромбоніст Антон Вишняков, а з минулого складу залишився клавішник Костянтин Шумайлов, гітарист Олексій Федичев, трубач Іван Васильєв.

Шевчук зазначив, що нові музиканти прийшли в групу, оскільки барабанщик "ДДТ" Ігор Доценко "вважає за краще грати ритм-енд-блюз, сучасна музика йому нецікава, а басист Павло Борисов взагалі залишив музику". Що стосується легендарного саксофоніста Михайла Чернова, більш відомого як Дядя Міша, то, за словами лідера "ДДТ", він нещодавно відсвяткував 70-річчя, і по гастролях йому їздити вже важко.

Небайдужий Шевчук і до Білорусії, де у рок-музикантів останні півроку великі проблеми з владою: "Я підтримую опозицію Білорусії. Вважаю, що у Лукашенка дах з'їхала. Якщо так піде і далі, Білорусія буде дуже бідною, її буде шкода". Однак і після цих слів Юрій Шевчук і його концертна команда щиро вірять в те, що їм вдасться показати в Білорусі свою нову програму "Інакше", пише "Московський комсомолець" .

Назва групи "ДДТ", заснованої в 1980 році в Уфі, походить від хімічної речовини дихлордифенілтрихлорметилметан, яке використовувалося при боротьбі з комахами-паразитами. Відомий також варіант "Добрий День, Товариші!". На рахунку групи близько двох десятків студійних альбомів, а також безліч збірників, концертников і кілька сольних альбомів Шевчука, який є лідером і єдиним незмінним учасником групи.

Шевчук відомий своєю соціально активною позицією. Тільки в минулому році він встиг висловитися за свободу слова в ході березневої зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним, влаштував концерт-мітинг на захист Хімкинського лісу, в честь останнього Дня міліції на своєму концерті в Arena Moscow роздавав нагороди "Поганим" і "хорошим" міліціонерам разом з музичним критиком Артемієм Троїцьким, якому в підсумку доводиться судитися з міліціонером Хованський, а в кінці року був висунутий групою інтернет-активістів в кандидати на президентський пост.

10 червня Юрій Шевчук разом з Василем Шумовим і групою "Центр", Олегом Нестеровим, а також групами "Барто" і "Відгомін Му", повинен взяти участь в концерті на підтримку критика Артемія Троїцького, що знаходиться зараз під судом.

У вівторок, 31 травня, стало відомо, що ЦДХ під тиском зверху відмовився проводити концерт, і тепер організатори шукають інший майданчик.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online