Особистості керуючих змушують задуматися ...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Репортаж Дмитро Гнапа та Анни Бабинець   У той час як власників «Євротермінал» достовірно встановити не представляється можливим, у людей, зайнятих управлінням цим об'єктом, виявляється цілий набір сумнівного роду зв'язків, що викликає серйозні питання про даному бізнесі Репортаж Дмитро Гнапа та Анни Бабинець

У той час як власників «Євротермінал» достовірно встановити не представляється можливим, у людей, зайнятих управлінням цим об'єктом, виявляється цілий набір сумнівного роду зв'язків, що викликає серйозні питання про даному бізнесі.

Безпосереднє управління здійснюється двома російськими громадянами - братами Павлом і Сергієм Лісіцин, які займають в «євротерміналі» посади президента і директора відповідно.

Павло Лісіцин свого часу був директором компанії Sintez UK Ltd., яка входила до складу Sintez Group, яка в 90-ті роки займалася торгівлею нафтопродуктами на території колишнього СРСР.

Одним з партнерів Павла Лісіцина по компанії Sintez був Олександр Жуков. Його дочка, Дарина Жукова - подруга російського мільярдера Романа Абрамовича.

У 2001 році Олександр Жуков був затриманий в Італії за підозрою в незаконній торгівлі зброєю. Пізніше італійський суд зняв з нього звинувачення в контрабанді в зв'язку з тим, що інкримінувалися йому епізод стався у відкритому морі і, відповідно, не підпадав під юрисдикцію італійського правосуддя.

Пізніше італійський суд зняв з нього звинувачення в контрабанді в зв'язку з тим, що інкримінувалися йому епізод стався у відкритому морі і, відповідно, не підпадав під юрисдикцію італійського правосуддя

Офіцер поліції Італії демонструє боєприпаси, що перевозилися на судні Jardan Express

Партнером Павла Лісіцина та Олександра Жукова по Sintez Group був ще один чоловік - Леонід Лебедєв, нині відомий бізнесмен і член верхньої палати російського парламенту. Лісіцин та Лебедєв спільно керували компанією Transcargo Ltd., займаючи в ній посади директорів. На сьогоднішній день компанія Transcargo Ltd. вже припинила свою діяльність. З 1996 по 2000 рік директором цієї компанії був Олександр Ангерт - громадянин Ізраїлю, 1955 року народження, суперечлива фігура якого викликає велику полеміку.

Особистість в Одесі вельми відома, Ангерт отримав прізвисько Ангел, що підтверджують звіти співробітників МВС і повідомлення ЗМІ за 90-і роки. За даними тих же ЗМІ, в 80-і роки він був засуджений на 15 років за навмисне вбивство, проте через 12 років опинився на волі.

У досьє, складеному італійською поліцією , Ангерт і Жуков (останній, як ми пам'ятаємо, був партнером Лісіцина і Лебедєва по Sintez Group) фігурують як представники «одеської нафтової мафії».

Однак з офіційних українських джерел достовірну інформацію про Ангерт отримати практично неможливо. Незважаючи на неодноразові запити журналістів OCCRP, ні МВС, ні Державна пенітенціарна служба України, що здійснює нагляд за виправними установами країни, не надали відомостей про передбачувані судимості Ангерта.

І це при тому що 9 липня 2001 року газета The Guardian писала про те, що Ангерт - «... сумно знаменитий жорстокий« одеський хрещений батько », що живе в Лондоні. Ангерт брав участь в управлінні надприбутковим бізнесом по торгівлі нафтою в (Одеському) порту і в контролі над рекетом ».

У своїй статті The Guardian наводить слова керівника одеської міліції Володимира Жураковського, який заявив тоді, що «Ангерт контролював Одеський порт. Політики були у нього в залежності ».

Політики були у нього в залежності »

Одеський порт. Головні морські ворота країни

Ім'я Ангерта значиться в так званій українській Білій книзі - списку осіб, яких правоохоронні органи України вважають представниками злочинного світу, хоча часто і без достатніх доказів цього. Інформацію зі згаданих повідомлень ЗМІ частково підтвердила Алла КОРИСТІВСЬКЕ, 25 років пропрацювала слідчим в одеській міліції.

«В Одесі кажуть, що Ангерт зараз« доглядає »за всіма підприємцями в місті, а інформація про його минуле прихована», - розповіла пані Крістановская, керівник неурядової організації «Рутенія-Одеса», яка займається захистом прав людини і підтримує регулярні контакти з місцевими правоохоронцями.

І, нарешті, в доповіді, складеній в жовтні 1998 року італійська поліція, копія якого виявилася в розпорядженні журналістів вашингтонського Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів, Ангерт і Жуков названі членами злочинного угруповання «Одеська нафтова мафія». За даними поліції Італії, в сферу інтересів угрупування входять транскордонна незаконна торгівля наркотиками і зброєю, відмивання грошей і вимагання. При цьому невідомо, на підставі яких джерел було складено даний доповідь.

У доповіді також говориться, що поряд з Ангерт і Жуковим даної угрупованням керував торговець зброєю Леонід Мінін.

Ще однією людиною, згаданим в цьому документі, є Геннадій Труханов, нині глава регіонального відділення проурядової Партії регіонів. У минулому році Труханів був обраний до парламенту України по одномандатному округу, отримавши понад 60 відсотків голосів. В інтерв'ю, яке він у вересні 2011 року дав українському журналу «Власть денег», Труханів визнав, що дружить з Ангерт, і додав, що одна з його фірм надавала Ангерт охоронні послуги. У своїй статті журнал звертає увагу на те, що, коли б Ангерт не приїхав на Україну, в аеропорту його незмінно зустрічає «його друг Труханів».

За даними зазначеного вище доповіді італійської поліції, Труханів здійснює свою діяльність з Риму і Бельгії, при цьому в поліції Бельгії його вважають охоронцем Мініна. Правоохоронні органи Німеччини, зі свого боку, підтверджують, що мова йде про одне й те ж людину.

Втім, сьогодні Труханова більше цікавить будівельний бізнес. Контрольована ним група компаній «Рост» отримала держзамовлення на багато мільйонів доларів на будівництво доріг та інфраструктурних об'єктів в Одесі і Києві.

У його службі, яка відповідає за зв'язки з громадськістю, відмовилися коментувати відомості з доповіді італійської поліції, заявивши, що «... вся інформація про діяльність Геннадія Леонідовича доступна на його особистому сайті, а також на сайті одеського відділення Партії регіонів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online