Резонансні суди Одеси: мерія домагається повернення авторинку і підземного паркінгу

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

17 вересня 2015 року, 7:15 Переглядів: 17 вересня 2015 року, 7:15 Переглядів:   Вже більше року триває процес повернення місту аеропорту

Вже більше року триває процес повернення місту аеропорту. Фото: & nbsp; ru.tsn.ua.

Боротьба за одеські схили і збереження історичних об'єктів відбувається не тільки на вуличних мітингах, а й в залах судів. "Сегодня" дізналася, в яких резонансних справах бере участь одеський муніципалітет останнім часом і чому розгляду затягуються на роки.

Схили. Найдорожчим справою для Одеси ледь не опинилася тяжба з будівельною компанією - на кону була сума в 2,46 млрд гривень. Саме в стільки забудовники оцінили спочатку виділені, а потім відібрані містом прибережні схили. "Це сума, що перевищує дві третини річного бюджету міста!" - розповіли нам в юридичному департаменті міськради.

Конфлікт почався після того, як в 2006 році влада передала в оренду на 50 років дві ділянки землі, розташованих від пляжу "Отрада" до провулка Кренкеля під забудову. Натомість приватники повинні були провести реконструкцію доріг в Одесі, але витратили на неї лише 26 мільйонів гривень. На сьогодні, за рішенням суду, схили повернуті у власність міста, але розгляд триває через нібито втрачених забудовником коштів.
ТЦ ЗАМІСТЬ паркінг. З 2014 року тягнеться справа між містом і компаніями-забудовниками підземного паркінгу на Грецькій площі. "На даний час в судах вісім виробництв у цій справі, включаючи одну кримінальну. Забудовник отримав в 2006 році дозвіл на будівництво підземного паркінгу, але побудував торговий центр", - розповіли нам в департаменті і додали, що поки господарський суд не визнав право власності територіальної громади на цей об'єкт.

Ще один подібний приклад - територія авторинку "Успіх" на проспекті Маршала Жукова. "Зводити торгові павільйони почали ще в 1997 році, узаконивши їх через деякий час через суд. Цього року служителі Феміди визнали ці рішення незаконними, але відповідач подав апеляцію і зараз тяжби тривають", - кажуть чиновники.
Доводиться боротися мерії і за дитячі садки. Наприклад, в минулому році приватники намагалися через суд виселити "Ясла-садок" на вулиці Жуковського, 17. "Зараз там знаходиться 96 дітей, але тривають судові провадження, так як необхідно відновити права громади на ці приміщення", - пояснили в департаменті.
ВЕРШИНА АЙСБЕРГА. На думку експертів, одесити знають лише малу частину резонансних справ. "Було б добре, якби місто створив реєстр судових справ, в яких бере участь. Адже у всіх справ є немаленькі витрати", - говорить політолог Ярослав Католик. І зазначає, що причини таких тривалих позовів можуть бути в корупції, а також в неповороткою судовій системі.

"У нас недосконала судова система. Крім того, нерідко адвокати і юристи муніципалітету неправильно оформляють документи або не приходять на засідання, через що процес тільки затягується. Можливо, робота була б ефективнішою, якби у кожного була персональна відповідальність за виграні або програні справи ", - підкреслив експерт.

АЕРОПОРТ: МІСТУ АБО ІНВЕСТОРАМ?

Вже більше року триває процес повернення місту аеропорту, який в 2011 році спільно з приватним інвестором став Товариством з обмеженою відповідальністю. За договором інвестор повинен був побудувати новий термінал і злітну смугу, але влада стверджує, що це не було зроблено вчасно. Спершу місту відмовили в позові про визнання недійсними окремих пунктів статуту і договору, а лютому 2015 року юристи мерії програли і апеляцію. Правда, потім подали касаційну скаргу і справа повернулася в суд першої інстанції, де суддя виніс рішення на користь міськради.

Член депутатської комісії з повернення аеропорту Олександр Шеремет каже, що зараз стало складніше займатися цим питанням: "Губернатор лобіює нових інвесторів, а ми вважаємо, що аеропорт повинен належати тільки місту". А політолог Геннадій Чижов впевнений, що відповідальність за передачу аеропорту приватникам лежить на міськраді: "Депутати, які голосували за це рішення, зараз вимагають повернути аеропорт місту - фактично судитися вони повинні проти себе самих".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Резонансні суди Одеси: мерія домагається повернення авторинку і підземного паркінгу". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Сегедський Родіон

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

АЕРОПОРТ: МІСТУ АБО ІНВЕСТОРАМ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online