Абсурд: інваліда не кличуть на вибори, але викликають у військкомат

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З перших хвилин спілкування Ольга С З перших хвилин спілкування Ольга С. і Віра Л. відкидають стала звичною важку формулювання «людина з обмеженими можливостями» та заявляють: «Наші діти - інваліди. Це правда, ми звикли і не ображаємося на це слово, і самі називаємо речі своїми іменами ». Жінки скаржаться, що роками ходять по замкнутому колу проблем.

Так, наприклад, процедуру продовження інвалідності слід проходити кожні три роки. При цьому пацієнт повинен представити довідки про стан свого здоров'я від лікарів, копії документів, заповнити анкету, що складається з 109 (!) Питань з п'ятьма варіантами відповідей.

«Кожні три роки я повинна відповідати за дочку:« Чи можете ви прочитати газетний шрифт без допоміжних засобів? Чи можете ви пронести 5-кілограмовий пакет не менше 10 метрів? Заподіює вам біль пересування в інвалідному візку? »- перераховує Ольга, мама дівчинки з синдромом Дауна. -

{jb_quote}

Чи є сенс з року в рік повторювати це, якщо діагноз поставлений дитині при народженні і ніяких поліпшень не може бути? »

{/ jb_quote}

Паперів заповнюється неймовірну кількість, а ось що відбувається з даними, зрозуміти можна не завжди. Наприклад, напередодні виборів запрошення на виборчу дільницю хворі діти не отримали. «Значить, десь є інформація про те, що даний громадянин Естонії недієздатний і не може брати участі у виборах», - робить висновок Ольга.

«Зате порядку прибути на призовний пункт ми отримали! - дивується Віра, мама глухого юнака з синдромом аутизму. - Коли ми «прибутку», там разом з нами посміялися над курйозні ситуації, однак нам довелося відправитися за довідкою ».

Голова Талліннського спортивного товариства інвалідів Рита Горушкіна підтверджує, що цієї «паперової» проблеми вже років десять, і коли вона буде вирішуватися, ніхто не знає.

При цьому, за її словами, довічної інвалідності немає ніде, навіть в європейських країнах. «І це навіть добре, тому що це спонукає частіше звертатися до лікаря і пильніше стежити за здоров'ям», - вважає Рита Горушкіна.

Повна версія статті - в тижневику «МК-Естонія» .

«Кожні три роки я повинна відповідати за дочку:« Чи можете ви прочитати газетний шрифт без допоміжних засобів?
Чи можете ви пронести 5-кілограмовий пакет не менше 10 метрів?
Заподіює вам біль пересування в інвалідному візку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online