Виділення подружньої частки після смерті чоловіка

  1. Виділення подружньої частки у спадщині
  2. Виділення подружньої частки судом
  3. До кого звернутися за правовою допомогою?
  4. До переліку наших послуг входять:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо подружня пара під час існування офіційного шлюбу не становила жодних контрактів і угод щодо свого майна, то відповідно до ст. 34 СК РФ, їх нажите майно вважається спільним. Це означає, що в ньому не визначаються частки, і кожен чоловік має право вільно нею володіти і користуватися.

У разі смерті одного з подружжя діє норма ст. 1150 ЦК України, яка говорить про те, вдівець або вдова не можуть бути позбавлені свого права на частку в спільному майні, яка за замовчуванням становить 1/2. Друга частка померлого громадянина буде включена до складу спадщини як і решта інше його майно і майнові права.

Виділення подружньої частки у спадщині

Являє собою визначення її розміру і офіційне визнання за які залишилися в живих чоловіком або дружиною. Виходячи з положень ст. 75 Основ законодавства РФ про нотаріат, виділення подружньої частки відбувається на підставі відповідної заяви, поданої нотаріуса пережили чоловіком. Причому нотаріус може визначити юридичну долю строго половини майна. Виділення подружньої частки після смерті колишнього чоловіка відбувається за аналогічним принципом. Пережив чоловікові або дружині дано право подати заяву нотаріусу про те, що його частка відсутня в придбаному в шлюбному союзі майні. У цьому випадку воно повністю буде входити до складу спадщини і розподілятися між спадкоємцями відповідно до закону або заповіту.

Виділення подружньої частки судом

Далеко не завжди виділення подружньої частки в спадщині проходить безперешкодно для другого з подружжя. Відсутність будь-яких документів на придбане майно, пропуск термінів подачі заяви нотаріусу, наявність заповіту, в якому померлий розпорядився всім нажитим майном без урахування частки коштів другої половини, призводять до того, що виділення подружньої частки судом залишається єдиним варіантом захисту права власності. подібні спадкові спори дозволяються районним судом за місцем проживання відповідача.

Допоможемо виділити подружню долю


Якщо предметом спору є нерухомість, то справа буде розглядати суд за місцем її знаходження. Для суду можуть знадобитися наступні документи: позовну заяву; квитанція держмита; свідоцтво про одруження; свідоцтво про смерть. Підтверджують доводи позивача документи (наприклад, квитанції, акти органів влади, різні виписки і т.д.). Якщо виділення подружньої частки успішно відбулося, позивачеві залишиться лише дочекатися вступу в силу судового рішення, а потім оформити документи на майно. Наприклад, якщо за громадянином суд визнав частку в праві на нерухомість, зареєструвати її можна в Росреестра.

До кого звернутися за правовою допомогою?

Виділення подружньої частки після смерті колишнього чоловіка, як очевидно, може стати для залишився в живих громадянина справжнім головним болем. Причому ризики даної процедури досить високі: самовпевненість може привести до безповоротної втрати законної частки. Тому, адвокат по спадкових справах - це той фахівець, силами якого можна нехтувати. Адвокатський Кабінет «Сприяння» пропонує вам скористатися професійною допомогою своїх досвідчених фахівців, які без зусиль зможуть вирішити всі спадкові питання.

До переліку наших послуг входять:

Виділення подружньої частки після смерті колишнього чоловіка може бути здійснено без вашого особистого участі. Підготовку документів, взаємодія з нотаріусом та іншими спадкоємцями, участь в судових засіданнях візьмуть на себе наші кращі спадкові адвокати. Це особливо важливо, якщо в силу напружених відносин ви не бажаєте бачитися зі спадкоємцями померлого чоловіка.

- Спадщина через суд - це наша робота, з якою ми справляємося «на відмінно». Довіртеся професіоналам, і ви гарантовано отримаєте належну вам подружню долю!

До кого звернутися за правовою допомогою?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online