Нерухомість в Польщі - ціни в 2017 році, вартість квадратного метра житла в Варшаві, Кракові, Гданську

  1. Хто скуповує нерухомість в Польщі?
  2. Ціна нерухомості (будинки і квартири) в Польщі
  3. Ціни оренди житла (квартир) в Польщі
  4. Інвестиції в покупку нерухомості в Польщі - наскільки вигідно?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Незважаючи на постійне зростання пропозицій на ринку нерухомості і активну забудову в Польщі, ніхто і не планує знижувати ціни на «квадратні метри» - ні забудовники, ні власники житла на вторинному ринку. Середні ціни в великих містах або тримаються на місці або тільки повзуть вгору, наприклад для Варшави вартість квадратного метра житла для вторинного ринку оцінюється 9000 PLN, а для первинного - на 1000 PLN менше

На фото нижче наведені середні ціни на житло у великих містах Польщі за даними аналізу сайту Bankier.pl (станом на травень 2017 року) На фото нижче наведені середні ціни на житло у великих містах Польщі за даними аналізу сайту Bankier

Хто скуповує нерухомість в Польщі?

Що примітно, за заявою Міністерства Внутрішніх Справ Польщі, українці вже другий рік поспіль займають лідируючі позиції серед іноземців, які скуповують нерухомість в країні. Купити квартиру в Польщі сьогодні може будь-який іноземець і українці стали лідерами серед бажаючих інвестувати в нерухомість сусідів.

Тільки за 2016 рік українці скупили в Польщі більше 64 тис. Кв.м. житлової та комерційної нерухомості, залишивши далеко позаду німців (43 тис. кв.м) і громадян Великобританії (18 000 кв.м.). Причиною такої зацікавленості є не тільки одні з найдоступніших цін на нерухомість в Європі, але і вкрай низькі відсотки за іпотечними кредитами , Які дозволяють оформити покупку в вигідну розстрочку.

Ціна нерухомості (будинки і квартири) в Польщі

Не будемо порівнювати вартість житла в столицях західних Європейських держав з вартістю аналогічного житла в Варшаві, зрозуміло, що квадратний метр в Парижі буде дорожче як мінімум в 5 разів. Цікаво інше, що за інших рівних, житло в Варшаві може бути дешевше аналогічного в Києві, незважаючи на нестабільність української валюти. А з урахуванням постійного зростання вартості нерухомості - інвестиція в покупку квартиру в Польщі - це дуже вигідне вкладення грошей.

Трохи цифр. Сьогодні купити будинок в Варшаві (площею від 150 до 200 м2) на вторинному ринку можна за $ 270-280 000 (близько 1 100 000 PLN) або порядку 6200 PLN / м2, вартість аналогічного будинку на первинному ринку - близько $ 240 тис. (Або 5 500 PLN / м2).

Ціни на аналогічні по площі будинку в Кракові та Вроцлаві, будуть перебувати приблизно в одному ціновому діапазоні - близько $ 210 000 (або 4700 PLN / м2). На узбережжі в Гданську, ціни незначно відрізняються в меншу сторону - від 4600 PLN / м2.

Однак, найбільшою популярністю на польському ринку нерухомості (як продажу так і оренди) користуються так звані «кавалерки» або невеликі квартири-студії площею від 25 до 40 м2. За статистикою, більше 40% активного населення у віці 19-30 років вважають за краще саме це житло - це ідеальний варіант для інвестиції, але вартість квадратного метра в такій квартирі, як правило вище на 10-20%.

Що ж стосується цін на квартири в Польщі в багатоквартирних будинках, то для наочності наведемо порівняльну таблицю цін на квітень місяць 2017 року, підготовлену на підставі порталу нерухомості Otodom.pl

Серед проаналізованих міст, серед найпривабливіших міст для інвестицій в нерухомість крім Варшави, варто також відзначити Щецин і Лодзь. Щецин - найдешевша нерухомість в сегменті «первинки» - середня ставка в квітні 2017 року 4866 zł / mkw. Трохи вище очікується ціна в Лодзі - 4866 zł / mkw. Також, Лодзь пропонує покупцям найдешевшу нерухомість в Польщі на вторинному ринку - від 4108 zł / mkw.

Що характерно, за останні 10 років Лодзь показує найстрімкіше зростання цін на нерухомість по всій Польщі, трохи відстають Жешув і Катовіце. З 2007 року, ціни на нерухомість в цих містах зросли відповідно на 77%, 69% і 65%. Одна з основних причин зростання - прибутковість оренди. У цих містах вартість нерухомості відносно дешева по регіону, а ось вартість оренди навпаки висока. Тому попит з боку інвесторів, сприяє зростанню вартості квадратних метрів. та й зарплати в Катовіцах - одні з найвищих по країні, що також є однією з причин зростання ціна на нерухомість.

Ціни оренди житла (квартир) в Польщі

Один з важливих параметрів при виборі об'єкта інвестицій - вартість оренди житла в даному регіоні, від чого буде в першу чергу залежати термін окупності вкладень. В основній своїй масі українці купують житло в Польщі для подальшої здачі її в оренду. Вигідно це в містах з великим потоком трудових мігрантів і студентів.

У таблиці нижче наведена статистика цін на оренду квартир в Польщі станом на квітень 2017 року

У таблиці нижче наведена статистика цін на оренду квартир в Польщі станом на квітень 2017 року

Оренда 2-кімнатної квартири в столиці (площею 38-60 м2), обійдеться сьогодні приблизно в 2800 злотих на місяць. Однак і попит на оренду нерухомості тут найвищий по країн. У Варшаві 66 університетів, а також філії найбільших світових компаній, таких як Mercedes-Benz, Siemens, MAN Truck & Bus, з десятками тисяч працівників, які потребують житла. Аналогічно високий показник затребуваності орендного житла в Кракові, Вроцлаві і Гданську, ціни тут трохи нижче - від 2100 до 2500 злотих на місяць за 2-кімнатні апартаменти.

З огляду на досить високих цін на житло в Польщі в великих містах, багато хто воліє вибирати варіанти на околицях (або навіть за межами міста), де ціна може відрізнятися на 30-40% в меншу сторону. А з урахуванням добре розвинену транспортну інфраструктуру, проблеми для проживання за містом практично не існує.

Більш детально за цінами оренди в різних містах Польщі можна зорієнтуватися по таблиці

Інвестиції в покупку нерухомості в Польщі - наскільки вигідно?

Купівля житлової нерухомості в Польщі - відмінний варіант для капіталовкладення і прямий доказ тому - поява великої кількості інвесторів в нерухомість з боку іноземців. Та й самі поляки дуже охоче скуповують квартири в перебігу останніх років. Процентні ставки по депозитах вкрай малі, а інвестиції в нерухомість забезпечені не тільки постійним подорожчанням квадратних метрів, а й можливістю отримання пасивного доходу від здачі житла в оренду.

Сьогодні, найвигіднішим вкладенням є купівля нерухомості ще на етапі «котловану» - це гарантія найнижчої ціни, так як ціна метра зростає в прямій залежності від зростання самого будинку.

Якщо у вас є будь-які питання щодо покупки або оренди нерухомості, задайте їх нашим фахівцям за телефонами, вказаними на сайті або в блоці коментарі.

Хто скуповує нерухомість в Польщі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online