Купити квартиру в Підмосков'ї вторинне житло недорого без посередників

  1. Вторинне житло в Підмосков'ї
  2. Купівля вторинного житла. документи
  3. Купівля вторинного житла. На що звернути увагу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Житло в Підмосков'ї має вигідне перевагу в порівнянні з житловою нерухомістю в Москві. Багато міст області не поступаються по розвиненості інфраструктури.

Зрозуміло, тут має місце деякий видалення від центру, але це вже не настільки критично. Більшість покупців приваблюють порівняльні невисокі ціни в Підмосков'ї на житло.

Отже, квартира в Московській області коштує дешевше, ніж в Москві, при цьому на вторинному ринку нерухомості можна знайти цікаву пропозицію з якісним ремонтом.

Багато власників житла, які зацікавлені в продажу квартири за нормальну ціну, вкладають кошти в хороший ремонт. Така квартира вже не потребує «доведенні до розуму», і в ній можна вже жити.

Навіть якщо в інтер'єрі щось не влаштовує, то це можна виправити, вже проживаючи в квартирі.

В цьому відношенні «вторинка» вигідніше новобудов, які часто вимагають додаткових вкладень, і відразу ж переїхати в нову квартиру не вийде.

Дорогі читачіДорогі читачі!

Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа. Це швидко і безкоштовно! Або зателефонуйте нам за телефонами:

+7 (499) 703-47-59
Москва, Московська область

+7 (812) 309-16-93
Санкт-Петербург, Ленінградська область

8 (800) 511-69-42
Федеральний номер (дзвінок безкоштовний для всіх регіонів Росії)!

Вторинне житло в Підмосков'ї

Розглянемо явні переваги, які дає покупка квартири на вторинному ринку в Московській області.

По-перше, екологічна ситуація в Підмосков'ї порівняно краще, ніж в столиці. Тому деяка віддаленість від Москви є навіть перевагою.

По-друге, навіть в містах, які фактично примикають до центру, вартість одного квадратного метра житла набагато нижче, ніж в Москві.

Наприклад, однокімнатна квартира, розташована в центральній частині столиці, рівносильна за вартістю дво- або трикімнатній в Московській області.

Крім того, кількість автотранспорту в підмосковних містах набагато менше, тому рівень шуму і загазованості повітря також нижче.

Саме тому багато жителів столиці змінюють своє місце проживання, вибираючи Блажен Підмосков'ї. Придбання квартири на вторинному ринку вигідніше, ніж новобудова.

Як правило, в районі вже є розвинена інфраструктура. Наприклад, дитячі садки, школи, поліклініки.

Немає необхідності в ремонті, що в нинішній економічній ситуації є важливою перевагою. Багато районів Близького Підмосков'я мають хороше транспортне сполучення з Москвою.

Тому добратися до столиці на навчання або в офіс можна порівняно ближче. На даний момент в області немає таких проблем з пробками, як в центрі.

Тому, купивши квартиру в Підмосков'ї, можна заощадити багато часу, добираючись на роботу або в інститут. Устаткування лікарень і поліклінік, дитячих садів і шкіл не поступається московським.

Більш того, влаштувати дитину в дошкільний заклад або в школу тут набагато простіше, ніж в Москві. Придбавши квартиру в Підмосков'ї, можна забезпечити себе і свою сім'ю комфортними умовами для життя.

Вибір житла на «вторинці» області також заслуговує на увагу. Квартири тут представлені найрізноманітніші, і можна знайти варіант, який влаштує за ціною і якістю.

В даному випадку - це оптимальне співвідношення. Умови іпотечного кредитування в банках Підмосков'я набагато «м'якше», і маючи середню московську зарплату, можна отримати іпотеку на вигідних умовах.

Щоб в Москві отримати іпотечний кредит, потрібно мати досить велику за теперішніх часів зарплату.

Який попит на «вторинку» в Московській області

Динаміка цін на вторинне житло в області досить неоднорідна. Це пов'язано з тим, що екологічна обстановка в різних районах Підмосков'я неоднозначна.

Найдорожче житло розташовується в північно-західній частині області, потім йде західний, північний і східний напрямок. На останньому місці за рівнем попиту знаходиться південне.

Це можна пояснити тим, що різні напрямки відрізняються рівнем розвитку інфраструктури, якістю автомобільних доріг, економічним рівнем і щільністю населення.

Якщо порівнювати ціни в західній та північно-західній частині регіону, то тут можна виділити Дедовськ, Красногорськ, які відрізняються близьким розташуванням, і мають розвинену інфраструктуру.

Голіцино і Одинцово знаходяться на захід від столиці. Найбільше зростання цін тут спостерігається в жовтні.

Попит на вторинне житло в Північній частині області в Пушкіно, в Митищах і в Клину досягає піку в жовтні і вересні. Найменший попит на житло тут спостерігається в літній і весняний період.

На Схід від Москви великим попитом користується вторинне житло в містах Балашиха, Щелково, Жуковському.

На Півдні від столиці (це Щербинка, Чільне, Домодєдово) пік попиту і, відповідно, підвищення вартості на житло тут відзначено восени. Влітку відзначається зниження рівня продажів.

Купівля вторинного житла. документи

Після того, як був ретельно проаналізований ринок житла, і підібраний варіант, його потрібно придбати. До цього етапу потрібно підійти з максимальною відповідальністю.

Факт передачі певної частини грошей за квартиру потрібно правильно оформити і закріпити в документальному порядку. В іншому випадку, якщо угода не відбудеться, то гроші можна втратити.

Для того щоб застрахувати свої грошові кошти від такої неприємної несподіванки, потрібно укласти попередній договір купівлі-продажу з завдатком.

Які пункти в ньому повинні бути:

  • Дані паспорта і контакти учасників угоди. Це покупець і продавець;
  • Де знаходиться об'єкт нерухомості. Фактична адреса;
  • Адреса та опис житлової нерухомість, за яку буде внесена частина суми (авансовий платіж);
  • Терміни, в які буде укладено угоду і підписаний договір купівлі-продажу;
  • Вартість квартири з урахуванням необхідних комісійних виплат, а також заборона на зміну ціни;
  • Розмір внесеної як завдаток суми;
  • Якщо вноситься аванс, то потрібно скласти авансове угоду;
  • Крім того, в документі повинен бути зазначений термін, в який продавець зобов'язується повернути грошові кошти, якщо покупець був змушений відмовитися від угоди (якщо винен продавець);
  • В які терміни квартира повинна бути звільнена;
  • Терміни оформлення документів на квартиру;
  • Коли слід зняти з реєстраційного обліку мешканців і винести з квартири особисті речі.

При цьому слід врахувати, що поняття «аванс» і «задаток» мають різне значення. Вони відрізняються способом повернення грошових коштів покупцеві.

Якщо за квартиру вноситься завдаток, то він повертається покупцеві в подвійному розмірі.

З юридичної точки зору, буде правильно документально зафіксувати факт передачі суми в якості завдатку, а саме оформлення розписки.

Чому документи на квартиру потрібно перевіряти

Самостійна покупка квартири може обернутися неприємними несподіванками. На жаль, не всі продавці бувають чесними по відношенню до покупців.

Щоб не вийшло неприємного сюрпризу, потрібно обов'язково перевірити на справжність документи, які супроводжують операцію купівлі продажу. Це повинні бути оригінали!

Найкраще довірити супровід угоди фахівця з великим досвідом. Бажано з юридичною освітою або професійною ріелтору, який працює в юридичній фірмі або в агентстві з нерухомості. Дуже важливо, щоб організація була надійною і мала хорошу репутацію.

Всі документи, що стосуються угод з житловою нерухомістю, потрібно читати вдумливо. Якщо в договорі є пункти, розуміння яких викликає утруднення, то потрібно ставити питання і вимагати роз'яснень. Закон дозволяє вносити зміни і доповнення від руки, якщо є угода учасників угоди.

Закон дозволяє вносити зміни і доповнення від руки, якщо є угода учасників угоди

Які документи потрібні для реєстрації угоди:

  • Паспорт продавця. Цей документ вимагає уважного вивчення, необхідно звірити дані з відомостями, які вказані в договорі. Важливо переконатися, що людина, яка укладає угоду той же, що і особа, дані якого внесені в угоду.
  • Документи про державну реєстрацію права власності на житлове майно. У свідоцтві повинні бути вказані відомості про власника квартири. Дуже важливо, щоб вони збігалися з паспортними даними. Крім того, в документі повинні бути вказані площа житла і його фактично адреса. У тому випадку, якщо житло придбане за договором іпотеки та є заставним, то в розділі «підстава видачі» повинні бути відомості про іпотечному договорі. А також вказані документи, які доводять, що немає ніяких обтяжень щодо конкретного майна.
  • Переконайтеся, що у колишнього власника немає заборгованостей по комунальних платежах і по податках (прикладаються відповідні довідки).
  • Техпаспорт на квартиру.
  • У будинковій книзі повинно бути зафіксовано, що всі колишні мешканці з квартири виписані. Дану інформацію потрібно особисто уточнити в паспортно-візовій службі.

Врахуйте, що якщо ви придбаєте разом з квартирою «мертві душі» у вигляді прописаних в ній колишніх мешканців, то це обернеться судовою тяганиною, втратою часу, фінансовими витратами і витраченими нервовими клітинами.

  • Якщо в квартирі були прописані неповнолітні, то потрібна згода органів опіки та піклування на угоду.
  • Документи, що підтверджують право власності продавця на дану нерухомість.
  • Документи, які є підставою для передачі прав на квартиру від колишніх власників до особи, яка є продавцем.

До документів, які підтверджують право власності, належать:

  • дарчий;
  • заповіт;
  • Договір купівлі-продажу.

Саме форма передачі права власності визначає документи, які є обов'язковими на додаток до основних.

Якщо квартира є успадковане майно

Якщо має місце продаж квартири, яка дісталася у спадок, а спадкоємців кілька, то потрібна згода на операцію в письмовому вигляді.

У тому випадку, якщо квартира отримана за договором дарування, то вона може бути оскаржена дарувальником, якщо має місце нанесення шкоди майну. Про те, як правильно оформити дарчу на квартиру, можна дізнатися тут .

Якщо квартира придбана на підставі договору купівлі-продажу

У тому випадку, якщо квартира придбана в шлюбі, то вона є спільно нажитим майном. Тому для проведення операції потрібно отримати письмову згоду подружжя.

Дуже важливо звертати увагу на дати, вказані в документах, які підтверджують право власності.

Існує термін давності, він становить 3 роки з моменту придбання житлового майна.

Якщо термін давності минув, то така угода вважається менш ризикованою і додаткових документів може бути зайвими.

З урахуванням того, що закони постійно змінюються, краще довірити оформлення документів для покупки квартири фахівцям.

Купівля вторинного житла. На що звернути увагу

За статистикою вважається, що придбання квартири на вторинному ринку нерухомості - куди більш безпечний вид угоди, ніж участь у пайовому будівництві.

Крім того, з урахуванням економічної ситуації, сьогодні угоди з квартирами на «вторинці» відбуваються частіше.

Саме популярність квартир на вторинному ринку нерухомості приваблює сюди не зовсім чесних на руку людей.

Тому існують нюанси, про які обов'язково потрібно знати, щоб не стати жертвою шахрая.

Характерні ознаки шахрайства:

  • Зрозуміло, в Підмосков'ї вартість квадратного метра житла нижче, ніж в Москві, але занадто дешева квартира - це підозріло. Для того щоб не попастися на вудку нечесного продавцеві, варто поцікавитися вартістю житла в вподобаному вам районі.
  • Можлива ситуація, коли квартиру потрібно продати терміново. Але найчастіше така необхідність виникає, якщо з житлом є проблеми, наприклад, заборгованість по іпотеці. Тому якщо ціна нерухомості приблизно на 20% нижче, ніж на ринку, то краще підібрати інший варіант.
  • Дізнайтеся, скільки разів виставлялася на продаж квартира. Отримати таку інформацію можна з виписки Росреестра або з будинкової книги. Якщо квартира регулярно «продавалася», то продавець не заслуговує на довіру.
  • Врахуйте, якщо продавець приховав від вас, що в квартирі прописані неповнолітні діти, або відібрав у законного власника шляхом підробки документів або будь-яким іншим шляхом, суд ваші інтереси захищати не буде. Таку угоду запросто можна оскаржити в суді, а вас звинуватять в несумлінності.
  • Якщо квартира продається за генеральним дорученням, а законний власник не приймає в угоді ніякої участі, то ви сильно ризикуєте. Немає ніякої гарантії, що не з'являться спадкоємці або сам власник квадратних метрів.

Деякі технічні нюанси

Якщо в будинку продається одночасно досить багато квартир, то це не є добре. Можливо, будинок знаходиться в аварійному стані, є проблеми з комунікаціями.

Тому потрібно обов'язково перевірити інформацію про будівлю, в якому ви збираєтеся жити.

Порівняйте документи з БТІ та фактичну планування квартири. У тому випадку, якщо була перепланування, то вона повинна бути правильно оформлена.

Якщо ж це не так, то вам доведеться платити штрафи, і оформляти все по закону. Все це потребує грошей і часу.

Перед тим, як остаточно прийняти рішення про покупку квартири, уточніть наступну інформацію:

  • Перевірте особистість людини, з яким ви збираєтеся укласти угоду;
  • Його сімейний стан;
  • Скільки людей живе в квартирі і хто з них тут прописаний;
  • Чи була приватизація і хто в ній брав участь. Чи є неповнолітні власники квадратних метрів;
  • Чи є ті, хто після 1995 року виписувався з квартири і знаходиться в ув'язненні. Вийшовши на свободу, людина може пред'явити права на житло.
  • Яким чином у продавця з'явилося право на розпорядженні цим майном. Будьте уважні, якщо квартира дісталася у спадок.
Дорогі читачі!

Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа. Це швидко і безкоштовно! Або зателефонуйте нам за телефонами:

+7 (499) 703-47-59
Москва, Московська область

+7 (812) 309-16-93
Санкт-Петербург, Ленінградська область

8 (800) 511-69-42
Федеральний номер (дзвінок безкоштовний для всіх регіонів Росії)!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online