Заява про фактичне прийняття спадщини

  1. Заява про фактичне прийняття спадщини
  2. Коли прийняття спадщини вважається фактичним?
  3. окремі випадки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після того, як спадщину відкрито, спадкоємці звертаються до нотаріуса і пишуть заяву про вступ у спадок. Воно повинно бути подано не пізніше півроку з дати смерті спадкодавця, інакше доведеться подавати позов у суд. Як правило, написати таку заяву неважко, так як практично у всіх нотаріальних конторах є відповідний зразок. У цій справі важливим є звернення до закінчення шестимісячного терміну.

Заява про фактичне прийняття спадщини

Після того, як спадщину відкрито, спадкоємці звертаються до нотаріуса і пишуть заяву про вступ у спадок

заява про право на спадщину має обов'язково містити наступну інформацію:

  1. День смерті;
  2. Відомості про інші спадкоємців.

дане заява подається в суд і необхідно в тому випадку, коли строк для прийняття спадщини шляхом написання заяви нотаріусу (півроку) пропущено. заява про фактичне прийняття спадщини може бути розглянуто в порядку окремого провадження, воно буде називатися «заяву», в ньому заявник проситиме встановити певний факт ( прийняття спадщини ).

Якщо спадкоємці не можуть знайти консенсус (сперечаються про свої права), або вказані інші вимоги, то це буде вже « позовну заяву ». Іноді разом з цією вимогою позивач просить визнати за ним право власності .

Коли прийняття спадщини вважається фактичним?

Фактичним прийняття спадщини вважається в одному з наступних випадків:

  1. Спадкоємець володіє або управляє майном;
  2. Спадкоємець зберігає майно, оберігає і охороняє його, захищає від зазіхань інших людей;
  3. Спадкоємець містить майно за свій рахунок;
  4. Спадкоємець виплатив всі борги спадкодавця або отримав гроші, які призначалися останньому.

Якщо спадкоємець вчинив одне або кілька цих дій, вважається, що він фактично прийняв спадщину, якщо не доведено протилежне.

Заява про фактичне прийняття спадщини має бути складено юристом, так як звичайній людині важко вникнути в усі юридичні тонкощі, а втратити право на спадщину внаслідок неправильних дій не хоче ніхто.

окремі випадки

Якщо заяву про право на спадщину подано в строк і містить всі необхідну інформацію, але нотаріус відмовляє у видачі свідоцтва про право на спадщину, потрібно отримати від нотаріуса письмову відповідь із зазначенням причини такої відмови, щоб при зверненні до суду уявити цей документ.

Зазвичай при розгляді судом справи про спадщину, суддя робить запит нотаріуса з проханням представити спадкову справу або з'явитися в суд для дачі показань. Людині, яка не має знань в області юриспруденції, дуже важко розібратися у всіх нюансах, тому практичні люди в таких випадках звертаються до юристів, які професійно представлятимуть його інтереси.

Треба розуміти, що кожна заява має бути належним чином оформлено і подано протягом певного терміну, наприклад, заяву про вступ у спадок після закінчення 6 місяців з дня смерті спадкодавця, спричинить за собою відмову у видачі свідоцтва та роз'яснення нотаріуса про те, що людині треба звертатися у суд.

Коли прийняття спадщини вважається фактичним?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online