Як правильно вибирати макарони

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Макаронні вироби поділяють на три групи: А, Б і В

Фото: Григорій Салай

Існує думка, що від правильних макаронів не повніють, а навіть худнуть! А ще паста здатна піднімати настрій.

Чи так це насправді, пише Beauty.ua .

Італійці їдять макарони мало не кожен день, не боячись при цьому завдати шкоди здоров'ю і зіпсувати фігуру. І справа не в тому, що їх організм якось по-особливому влаштований. Просто вони знають, які макарони корисні, а які краще залишити на полиці супермаркету.

У чому їх користь?

Справжні макарони готують всього з двох інгредієнтів - борошна твердих сортів пшениці і простої води. У герметичній упаковці такий продукт може зберігатися до року, практично не втрачаючи смакових і поживних властивостей, яких у нього чимало. У макаронах міститься велика кількість рослинного білка, складних вуглеводів, а також вітамінів групи В, що робить їх цінним харчовим продуктом.
Так, наприклад, складні вуглеводи допомагають організму виробляти серотонін (гормон радості), покращуючи тим самим настрій, а харчові волокна сприяють перистальтиці кишечника і виводять з організму шлаки.

Які вибрати?

Всі макаронні вироби поділяють на три групи: А, Б і В. Макарони групи А (саме вони корисні для здоров'я) виготовляють з твердих сортів пшениці, групи Б - з м'яких сортів, агруппи В - з хлібопекарської муки. Чи варто говорити, що всі перераховані вище корисні якості властиві тільки виробам групи А. Тому, вибираючи продукт, зверни увагу на упаковку. Там має значитися: група А, клас 1 або durum. Вироби з іншими позначеннями без коливань залишай на полиці.

Обов'язково вивчи склад. Іноді виробники, бажаючи заощадити, підмішують в борошно твердих сортів більш дешеву хлібопекарську або додають інші невиправдані інгредієнти. Користь від таких макаронів практично нульова.

Визначити якість макаронів можна і за деякими зовнішніми ознаками. Їх поверхня повинна виглядати гладкою, ніби полірованою, допускаються невеликі вкраплення чорних крапок (залишки оболонок зерна). Колір продукту повинен бути кремово-золотистим, а не насичено-жовтим або занадто білим. Думка про те, що в більш жовті макарони поклали більше яєць, помилково: яйця при виготовленні продукту взагалі не використовуються. А надто блідий або молочно-білий колір говорить про низьку якість борошна.

Потряси пачку. На дні не повинно бути борошна і ламаної крихти, а самі макарони повинні мати склоподібний злам.

Важливо і те, як виглядають макарони в процесі варіння і в уже готовому вигляді. вода , В якій варилася продукт, повинна залишатися повністю прозорою, а самі вироби мають злегка збільшитися в розмірі, але не розваритися. Макарони високого якості не злипаються, зберігають свою первинну форму, пружні і не мають стороннього запаху, а також майже не змінюють колір в процесі приготування.

Перевіряти на наявність цих ознак потрібно не тільки вітчизняні, а й імпортні макарони, в тому числі італійські.

різнобарвні макарони

До складу якісних макаронних виробів не повинні входити барвники, ароматизатори та будь-які інші штучні добавки. І все ж, якщо ти бачиш на полиці різнокольорові мушлі або ріжки, не поспішай з негативними висновками. Останнім часом популярності набули вироби з додаванням пюре, соків і екстрактів різних овочів. Так, наприклад, помаранчевими макарони стають завдяки моркви або гарбузі, червоними або рожевими - завдяки томату, зеленими та фіолетовими - за допомогою шпинату і буряків відповідно. Макарони можуть бути навіть чорними! Цей колір досягається при додаванні чорнила каракатиці. Колір виходить хоча і яскравий, але цілком природний. Крім того, такі макарони мають відтінок смаку того продукту, який був в них доданий. Також на полицях супермаркету ти можеш зустріти макарони темного кольору, який виходить в результаті підмішування гречаного борошна. Для різноманітності можеш спробувати приготувати страву і з таких макаронів. Але зважай, що їх смак досить сильно відрізняється від звичайного.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

У чому їх користь?
Які вибрати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online