Суд не визнав автора "Коду да Вінчі" плагіатором

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ден Браун. Фото France Presse

Суд Великобританії відхилив позов, в якому двоє письменників звинувачували Брауна у використанні їх ідей. Майкл Бейджент і Річард Лі, які написали книгу "Свята кров і Святий Грааль", стверджували, що Браун скористався їхньою теорією про земне шлюбі Ісуса Христа з Марією Магдалиною і народження у них дитини, чиї нащадки дожили до наших днів. Програвши вже другий суд у цій справі, позивачі повинні будуть покрити судові витрати, сума яких досягла шести мільйонів доларів.

Хоча позов був поданий проти видавництва Random House Inc, що випустив "Код да Вінчі", адвокат позивачів Джонатан Рейнер Джеймс стверджував, що сам письменник повинен бути притягнутий до судового розгляду. Крім того, юрист заявив, що залишаються питання до дружини письменника, Блайт Браун, яка проводила власні дослідження для гучного роману, але показань в суді не давала. Сам Браун заявив, що хоче захистити дружину від уваги громадськості, передає France Presse .

Перший раз Бейджент і Лі програли суд у цій справі в квітні 2006 року. Суд визнав, що ідеї, які стали предметом позову, є загальними і не можуть бути захищені законом про авторське право, до того ж теорія про земне шлюбі Христа не є "центральною" в сюжеті "Коду да Вінчі". Однак позивачі подали апеляцію. Слухання у цій справі поновилися в Лондоні в січні 2007 року.

"Код да Вінчі", виданий в 2003 році, розійшовся загальним тиражем понад 40 мільйонів примірників. У 2006 на екрани вийшов фільм, знятий за мотивами книги, з Томом Хенксом у головній ролі.

Книга "Свята Кров і Святий Грааль" була випущена в 1982 році тим же видавництвом Random House Inc і свого часу також була бестселером.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online