У Британії почалися позачергові вибори в парламент

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Media playback is unsupported on your device

Британські вибори: 5 речей, які ви, можливо, не знали

У четвер, 8 червня, в Британії проходять позачергові вибори в нижню палату парламенту. Виборчі дільниці відкриті з 7:00 по Лондону (9:00 за Києвом).

За останні три роки це вже третє загальнонаціональне голосування в Британії: попередні парламентські вибори відбулися в 2015 році, а влітку 2016 року в країні пройшов референдум про членство Британії в ЄС.

Головні теми червневих загальних виборів в Британії - "Брексил" і соціально-економічна політика.

Про проведення позачергових виборів в нижню палату парламенту в квітні оголосила прем'єр-міністр Тереза ​​Мей. Вона пояснила дострокові вибори прагненням до стабільності в ситуації, коли країна почала переговори про вихід з Європейського союзу.

Головними претендентами на 650 місць в Палаті громад (нижня палата парламенту) є представники консерваторів, лейбористів, ліберал-демократів, Партії незалежності Сполученого Королівства і Шотландська національна партія (найбільша фракція після консерваторів і лейбористів). Також у виборах беруть участь Зелені, валлійська "Плайд Камрі" ( "Партія Уельсу") і чотири північноірландських партії: Демократична юнионистская, Соціал-демократична лейбористська, Юніоністська партія Ольстера і Шинн Фейн.

Система виборів в Британії - виключно мажоритарна, тобто всі члени Палати громад обираються в одномандатних округах, причому в один тур.

У 2011 році в Британії був прийнятий "Акт про фіксований термін повноважень парламенту", і за цим законом вибори в Палату громад тепер повинні проходити кожні п'ять років в перший четвер травня.

Дострокові вибори допускаються в двох випадках: при вотум недовіри уряду, а також в разі, якщо за саморозпуск і нові вибори проголосують понад дві третини депутатів.

Останньою процедурою і скористалася прем'єр-міністр Тереза ​​Мей, оголосивши в квітні перевибори парламенту.

Понад 40 тисяч виборчих дільниць на території Сполученого Королівства працюватимуть в четвер до 22:00 по Лондону (опівночі за Києвом).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online