«Союзмультфільм» збирається відкрити музей на ВДНГ

ВДНХ, павільйон «Насіння» © ВДНХ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На території ВДНГ в 2016 році планується відкрити музей і школу анімації кіностудії «Созмультфільм».

як повідомляє «Коммерсант» з посиланням на представників студії, створення музею пов'язане з переїздом до нової будівлі - павільйон ВДНГ №7 «Насіння» площею близько 2,3 тисячі кв.м. Зараз розробляється концепція «власного постійно діючого музейно-виставкового простору і школи анімації».

«Союзмультфільм» запропонував госуладственним банкам і приватним інвесторам інвестувати в створення музею 700 млн рублів. Студія також звернулася до міністра культури Володимиру Мединському і меру Москви Сергію Собяніну з проханням посприяти в створенні центру для збереження і демонстрації «унікальної колекції кіностудії: ляльок, декорацій, ескізів з легендарних мультфільмів».

«Відкриття центру можливо в 2016 році за умови, що необхідні на капітальний ремонт і забудову павільйону кошти нам вдасться знайти в досить швидкі терміни», - повідомили в «Союзмультфільм».

Заступник гендиректора ВДНГ Ірина Гордіна-Невмержицька підтвердила зацікавленість ВДНГ в проекті і сказала, що «Союзмультфільм» зможе зайняти будівлю на пільгових умовах, якщо вдасться знайти кошти на його ремонт і експлуатацію.

У павільйоні ВДНГ №87 вже є музей анімації, створений колишніми співробітниками «Союзмультфільму», сама студія до нього відношення не має. За словами директора музею Кирила Полікарпова, конкурувати з проектом «Союзмультфільму» він не буде: «" Ми розповідаємо про анімацію і її історію в цілому, з музеєм "Союзмультфільму" у нас різний формат ».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online