Аналіз цін на опалення різних енергоносіїв в 2019 році

  1. Природний (магістральний) газ
  2. Дрова
  3. вугілля
  4. Електрика
  5. Зріджений газ
  6. Рідке паливо (солярка)
  7. Порівняння цін в порядку зростання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Скільки ж коштує опалення 1кВт виробленої енергії всіх існуючих варіантів енергоносіїв в 2019 році

Скільки ж коштує опалення 1кВт виробленої енергії всіх існуючих варіантів енергоносіїв в 2019 році? В даному розділі хотілося б поділитися інформацією, яка багатьох цікавить, нижче ми привели необхідні розрахунки.

Природний (магістральний) газ

Природний (магістральний) газ

Вартість природного газу в Московській області на 2019. становить 5,617руб / м3. Для виробництва 1 кВт теплової енергії витрачається близько 0,1м3 магістрального газу. Таким чином, вартість 1 кВт теплової енергії при використанні газу дорівнює приблизно 0,56руб.

Дрова

Дрова

Середня вартість дров на 2019. з урахуванням доставки складає 2700руб / 1м3. Орієнтовна маса 1м3 дров складає близько 650кг. Для виробництва 1 кВт теплової енергії витрачається близько 0,4 кг дров. Таким чином, вартість отримання 1кВт теплової енергії при спалюванні деревини дорівнює приблизно 1,66руб.

вугілля

вугілля

Середня вартість вугілля на 2019 р. (В залежності від якості) становить 7руб / кг. Для отримання 1кВт теплової енергії витрачається приблизно 0,25 кг бурого вугілля. Таким чином, приблизна вартість 1кВт теплової енергії при використанні вугілля дорівнює 1,76руб.

Електрика

Електрика

Вартість електроенергії в Московській області на 2019. становить 3,77руб / 1кВт. Для отримання теплової енергії в 1кВт споживається приблизно 1,03кВт електроенергії. Таким чином, вартість отримання 1кВт теплової енергії при опаленні електрикою дорівнює 3,88руб.

Зріджений газ

Зріджений газ

Середня вартість скрапленого газу на 2019 р. становить 18руб / л. (30руб / кг.) Для отримання теплової енергії в 1кВт споживається приблизно 0,09кг скрапленого газу (в залежності від ККД котла і т.д.). Таким чином, вартість 1 кВт в даному випадку буде 2,7руб.

Рідке паливо (солярка)

Рідке паливо (солярка)

Орієнтовна вартість дизельного палива на січень 2019 р. становить 47руб / л. В середньому для отримання 1кВт тепла споживається приблизно 0,095 л. солярки (в залежності від ККД котла і т.д.). Таким чином, вартість 1 кВт в разі використання рідкопаливного опалення буде 4,5руб.

Порівняння цін в порядку зростання

Найменування / Ціна:

  1. Магістральний газ - 0,56р / кВт;
  2. Дрова - 1,66р / кВт;
  3. Вугілля - 1,76р / кВт;
  4. Зріджений газ - 2,7р / кВт;
  5. Електрика - 3,88р / кВт;
  6. Диз паливо - 4,5р / кВт.

Як і слід було очікувати, зі значним відривом переміг природний газ. На сьогоднішній день газ є найбільш економічно вигідним енергоносієм для опалення заміського будинку .

При відсутності природного газу об'єктивної заміною є електрику або рідке паливо. Електрокотли недорогі, прості в установці і не вимагають окремого приміщення котельні та димаря. Але наступні витрати на експлуатацію електричного опалення дуже високі. Крім цього частою проблемою є відсутність необхідних потужностей. Тому досить популярним варіантом монтажу системи опалення котеджу без використання магістрального газу є котли на рідкому паливі. Рідкопаливні котли марки «Viessmann» мають широку лінійку моделей і можливість перемикання на газ в подальшому (замінивши пальник).

Автор статті: Олег Матіко

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online