Характеристика з місця роботи - зразок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Характеристика з місця роботи - це цілком офіційний документ, який складається на прохання самого працівника або за запитом від зовнішніх джерел, наприклад, судових органів, з організації - нового місця роботи співробітника та інше Характеристика з місця роботи - це цілком офіційний документ, який складається на прохання самого працівника або за запитом від зовнішніх джерел, наприклад, судових органів, з організації - нового місця роботи співробітника та інше. Ще характеристика може бути складена для використання всередині самої організації. Наприклад, для вирішення питання про просування по службі, для атестації, нагородження і т.д.

Дуже часто характеристику складає безпосередній начальник - керівник підрозділу. Основна її мета - дати оцінку ділових і особистих якостей працівника, а також його професійної діяльності. Обов'язково далі в статті буде наведено зразок характеристики з місця роботи.

Для складання характеристики не існує чітких вимог. Однак склалися якісь певні традиції, яких варто дотримуватися при її складанні.

  • Документ варто оформляти на аркушах формату А4. Текст слід викладати від третьої особи теперішнього або минулого часу (наприклад, працює або працював, виконує або виконував і т.д.).
  • Спочатку вказують назву документа «ХАРАКТЕРИСТИКА» і на кого вона складається - із зазначенням посади та імені працівника без скорочень (дивіться зразок).
  • У першому абзаці, як правило, вказують анкетні дані.
  • Потім йде опис трудового шляху. Часто обмежуються описом діяльності безпосередньо в самій організації - з якого року і яку посаду займав працівник (показують його кар'єрний ріст). Якщо є чим похвалитися, то допускається привести основні етапи діяльності до переходу в цю організацію.
  • Призводять найбільш значущі досягнення людини (наприклад, керував проектом ..., брав участь в ..., виконав самостійно роботу по ... і т.д.).
  • Вказують відомості про отримання додаткової освіти або підвищення кваліфікації (якщо мали місце бути).
  • Далі черга дійшла до оцінки професійних якостей працівника (наявність досвіду в області ..., знання нормативних правових актів, що склалися ділові відносини з колегами, вміння встановити контроль за ... або вести аналітичну роботу, виконати роботу в повному обсязі у встановлений термін і т.д.) .
  • Оцінка особистих якостей - вміння контактувати з оточуючими співробітника людьми, оцінка його психологічних якостей і загального рівня культури.
  • Відомості про наявність заохочень або стягнень.
  • В самому кінці тексту слід вказівку про те куди буде представлена ​​характеристика з місця роботи.
  • Підписує документ керівник організації і дуже бажано ще поставити підпис начальнику відділу кадрів або начальнику відділу, в якому працює співробітник. Дату вказують нижче, під підписами.
  • Оскільки оформляють характеристику з місця роботи не на бланку, то необхідно підпис завірити печаткою.


Характеристика з місця роботи - зразок написання

характеристика
на старшого бухгалтера ТОВ «Бобри»
Лавренькову Євгену Борисівну

Лавренькова Є.Б. 1981 року народження, освіта вища, в 2003 році закінчила Іркутський державний технічний університет за спеціальністю «економіка та управління на підприємствах машинобудування».

Лавренькова Є.Б. з квітня 2011 року працює в ТОВ «Бобри» на посаді старшого бухгалтера. В її обов'язки входить нарахування заробітної плати працівникам нашої фірми, підготовка і здача звітів в пенсійний фонд, фонд соціального страхування і податкову інспекцію, подача перерахунку пенсії в пенсійний фонд.

За час роботи Лавренькова Є.Б. зарекомендувала себе ініціативним, відповідальним і надійним фахівцем, здатним виконувати доручені завдання у встановлені терміни. Довела, що здатна приймати рішення в складних ситуаціях і нести відповідальність за результат своєї діяльності.

Доброзичлива і комунікабельна. Лавренькова Є.Б. користується повагою і великою симпатією в колективі. Багато хто відзначає її чуйність і відкритість до людей.

Характеристика складена для подання за місцем вимоги.

Генеральний директор
ТОВ «Бобри» Т.А. Алупка

печатка

Начальник відділу кадрів З.П. Касаткіна

24.07.2014

Думаю, мета даної статті досягнута. Ви отримали уявлення як же правильно написати характеристику на працівника. Можливо вам також здасться необхідним прочитати як скласти рекомендаційний лист компанії , Є зразок відкликання про співробітника, який мав відношення до діяльності цієї компанії.

Євгенія Смуга

*** Якщо ви звикли робити покупки в Інтернеті (купуєте одяг, телефони, послуги, бронюєте готелі і ін.), То ви можете повернути частину своїх грошей, наприклад, за допомогою даного СЕРВІСУ . У мене це працює.

Дякую Вам за додавання цієї статті в:

Ще цікаве по темі:


До запису 28 коментарів

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online