Чому бідні бідніють

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Повноправну статтю слід було назвати «Чому багаті багатіють, а бідні бідніють», але ця стаття, так би мовити, напівфабрикат - висвітлює тільки що з'явилася тенденцію останніх років

Повноправну статтю слід було назвати «Чому багаті багатіють, а бідні бідніють», але ця стаття, так би мовити, напівфабрикат - висвітлює тільки що з'явилася тенденцію останніх років.

А ця тенденція розвивається не тільки в Росії, але і семимильними кроками йде по всьому світу.

Я її називаю «вимивання працівників середньої кваліфікації», і полягає вона в тому, що в сучасних умовах фахівці рівня середньої кваліфікації - не потрібні, і змушені, або переходити на рівень з більшою кваліфікацією, або навпаки - на низькокваліфіковані працівники.

Цей процес не викликаний злісними капіталістами, а є наслідком розвитку сучасних технологій (марксисти сказали б «визначається рівнем розвитку виробничих сил»).

Наприклад, в Підмосков'ї недавно поставили новий ковбасний завод, обслуговують його 170 працівників, а раніше на такому ж заводі (30 тис.тонн продукції в рік) працювало 10-15 тис.осіб. Більшість робочих місць природно висококваліфіковані.

Така ж історія з маслозавод. Якщо за радянських часів працівників на маслозаводі було 500 - 2000 чоловік, то тепер на сучасному маслозаводі працює 15-20 чоловік.

Навіть офісні працівники відчули віяння часу. Наприклад, раніше в бухгалтерії був шар працівників середньої кваліфікації - тобто від працівника потрібні певні професійні якості. Ці працівники працювали з «первинкою» (тобто з паперовими документами - накладними, рахунками-фактурами, актами на приймання, списання тощо), знали свій сегмент знань про бухгалтерію, то тепер на паперових документах почали друкувати штрих-коди, а частина паперів перейшло в електронний вигляд. В результаті з паперовими документами працює дівчинка, яка «пройшла тижневий курс молодого бійця», зі сканером штрих-коду і займається досить нудною роботою перебираючи стоси паперових, реєструючи їх, і розкладаючи по різних папках.

А з електронними документами працюють бухгалтера рівня головного бухгалтера (в навантаження), звірку допомагає робити комп'ютерна система.

У наявності хоча б процес: вимиваються фахівці середньої кваліфікації.

Навіть такі фахівці середньої кваліфікації, як таксисти і касири вже знаходяться під загрозою втрати роботи. Ха, дурниця, скажіть ви ...

Але насправді процес йде і його не зупиниш. За безпілотним автомобілям (хто стежить в блозі у ФріцМоргена), процес дійшов уже до практичного використання. Відповідальність для постродавшіх від таких авто зараз застрахували на 10 млн. І щосили тестують вже на вулицях міст. Якщо років через 5 в великих містах Європи запустять таксі без водіїв, то процес далі піде лавиноподібно.

За касирам. У великих гіпермаркетах тепер є обов'язково зони самообслуговування, там покупці самі сканують товар, потім оплачують його в автоматах картою або готівкою. Тобто вже зараз «хліб» у касирів починає відбирати нової.

На заході процес теж побачили і охрестили як «зменшення нижнього середнього класу». Нижній середній клас як раз складався в основному з фахівців середньої кваліфікації. І ось тенденція останніх 20 років - нижній середній клас зменшується - він переходить частково в малозабезпечені верстви або якщо підвищує свою кваліфікацію - то в вищий середній клас. Тобто в наявності ще одне підтвердження приказки: багаті багатіють, а бідні бідніють. Адже шар низькокваліфікованих зростає (що призводить до того що в ньому працюють «за їжу»), зростає рівень кваліфікації для входження на рівень висококваліфікованих, де зарплати відрізняються на порядки. Це підтверджує і сьогоднішня стаття Alexsworda: 62% працюючих американців отримують менше потреб «середнього класу»

Тепер практична порада: підвищуйте свою кваліфікацію, «поки рак на горе не свиснув». Адже перехід з рівня середньої кваліфікації на рівень низькокваліфікованих (де ще до того ж всюди, і в Росіїї та на Заході, ще є конкуренція з боку мігрантів) може спричинити перехід в розряд бідних.

Georg Karr Санкт-Петербург
https://aftershock.news

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online