Соцслужби шукають чоловіків в будинках матерів-одиначок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Соціальні служби почали жорстко моніторити матерів-одиначок, які отримують субсидію на дитину, передають «Вести»

Соціальні служби почали жорстко моніторити матерів-одиначок, які отримують субсидію на дитину, передають «Вести».

Соцпрацівники опитують сусідів льготніц і приходять до них додому з перевірками. Якщо вдається довести, що одержувачка субсидії насправді живе в незареєстрованому шлюбі з батьком дитини, то мама може потрапити під суд.

Згідно з даними реєстру судових рішень, з початку року суди винесли кілька десятків вироків у подібних справах. Ще близько сотні справ зараз розслідуються - слідчі отримують через суд доступ до особових справ та документів молодих мам. Найбільше таких випадків в Закарпатті, також відкриті кримінальні виробництва в Житомирській, Сумській, Чернігівській, Черкаській та Донецькій областях. Все фігурантки проживали з батьками дітей, але при оформленні документів вказували, що не знають, де ті перебувають.

Перевіряють також працівників соцзабезів, що займаються оформленням субсидій.

Нагадаємо, в кінці 2017 року міністр соцполітики Андрій Рева занепокоївся зростанням числа матерів-одиначок в країні . Підрахував, що кожна п'ята дитина в Україні народжується поза шлюбом, в так званому тіньовому шлюбі. «Кількість матерів-одиначок за останні 15 років зросла в 22 рази», - сказав глава відомства. Після цієї заяви служби соцзабезпечення розгорнули кампанію по виявленню псевдоодіночек.

Новини соціальної політики: Розмір субсидії на оплату послуг ЖКГ в Україні різко скоротився

Читайте останні новини соціальної політики та все про ситуацію в Україні на сторінках «2000» і в соціальних мережах Facebook , Twitter , Livejournal , а також Telegram

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online