Як боротися з колекторами в Росії?

  1. Хто такі колектори і яке вони мають відношення до банків?
  2. Що робити, якщо банк продав заборгованість колекторам?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оформляючи будь-яку кредитну програму, фізична особа приймає на себе конкретні зобов'язання. Їх невиконання тягне за собою не тільки штрафні санкції і пені, а й більш серйозні неприємності. Якщо у клієнта фінансової установи немає грошей на обслуговування декількох позик, він може взяти участь в програмою рефінансування споживчих кредитів в Ощадбанку або іншому банку. Оформивши такий вид позики, російський громадянин зможе істотно знизити кредитне навантаження. Деякі позичальники, які зіткнулися з фінансовими труднощами, починають замислюватися над тим, що буде, якщо не платити кредит взагалі .

що буде, якщо не платити кредит взагалі

Хто такі колектори і яке вони мають відношення до банків?

В даний час багато банків Росії передають борги своїх клієнтів колекторським агентствам. Зазвичай фінансові установи так надходять відносно невеликий простроченої заборгованості, так як з великими порушниками платіжного режиму вони вважають за краще вирішувати питання через суд.

Після передачі заборгованості колекторському агентству новий кредитор отримує законне право вимагати з фізичної особи виконання його фінансових зобов'язань. У своїй роботі колекторське агентство Сентинел та інші аналогічні контори повинні керуватися Федеральним законодавством, чинним на території Росії. Важливим нюансом є правильне оформлення процедури переуступки права вимоги. Якщо всі документи з банком будуть оформлені відповідно до регламенту російських ФЗ, то дії колекторів будуть законними.

Що робити, якщо банк продав заборгованість колекторам?

Багато позичальників звертаються до юристів з питанням: що робити, якщо банк передав борг колекторам ? У тому випадку, коли процедура передачі права вимоги була проведена з дотриманням всіх норм Федерального законодавства, то боржникам нічого не залишиться, як повертати кошти новому кредитору. Для позичальника платіжний режим залишиться колишнім, за винятком зміни реквізитів, так як тепер доведеться перераховувати заборгованість на розрахунковий рахунок колекторського агентства.

Платіжні реквізити боржник може дізнатися з листа, який йому надсилає або фінансова установа, або колекторська контора. У цьому документі повідомляється про переуступку права вимоги заборгованості і вказуються нові реквізити, за якими позичальник повинен робити платежі. До того моменту, поки фізична особа не отримає таке повідомлення, воно звільняється від обов'язку повертати борг новому кредитору, в даному випадку колекторської конторі. Цей порядок регламентований Цивільним Кодексом Росії (стаття 385).

Порада: якщо фізична особа отримала поштою лист з банку або від колекторів, в якому повідомляється про переуступку права вимоги боргу, йому необхідно звернутися до відправника і вимагати копію договору. Це краще зробити в письмовому вигляді, оформивши рекомендований лист з повідомленням і описом вкладень.

Що стосується процедури документального оформлення передачі прав вимоги заборгованості по кредиту, то тут є кілька нюансів. Відповідно до регламенту Федерального законодавства Росії, для укладення договору між фінансовою установою та колекторським агентством не потрібно згоди позичальника. Варто відзначити, що, якщо в кредитній угоді є пункт, який вимагає участі в цій процедурі боржника, договір можна буде в судовому порядку визнати недійсним. Якщо ж банк вирішить продати борги своїх клієнтів колекторам в рамках проведення виконавчого провадження, то він не зобов'язаний буде питати їх згоди, навіть якщо в кредитних угодах можуть передбачати протилежне.

Хто такі колектори і яке вони мають відношення до банків?
Що робити, якщо банк продав заборгованість колекторам?
Хто такі колектори і яке вони мають відношення до банків?
Що робити, якщо банк продав заборгованість колекторам?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online