«Свято» Порошенко: сьогодні - Міжнародний день боротьби з корупцією - Економіка від Пророка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За даними ООН, корупція щорічно обходиться світовій економіці в $ 2,6 трлн - це більше 5% глобального ВВП За даними ООН, корупція щорічно обходиться світовій економіці в $ 2,6 трлн - це більше 5% глобального ВВП. Це явище завдає шкоди соціальному та економічному розвитку в усіх без винятку країнах, кажуть дослідники. У 2004 році Генасамблея ООН оголосила 9 грудня Міжнародним днем ​​боротьби з корупцією.

Про це сьогодні розповідає "Голос Америки".

Корупціонери по всьому світу щорічно отримують у вигляді хабарів більше $ 1 трильйона, стверджують в ООН.

Патрісія Морейра, глава правозахисної організації Transparency International, розповіла в інтерв'ю «Голосу Америки», що в минулому році майже чверть всіх жителів планети була змушена платити хабарі, щоб отримати доступ до суспільних послуг. Про це йдеться в щорічному дослідженні під назвою «Барометр світової корупції».

Як говорить Морейра, Міжнародний день боротьби з корупцією дозволяє «зосередити увагу на загрози, що виникають в результаті корупції по всьому світу».

Для боротьби з цим явищем ООН закликала всі країни світу підписати Конвенцію проти корупції. У п'ятницю Держдепартамент США випустив заяву, в якій говориться, що корупція призводить до зростання злочинності і тероризму, заважає економічному зростанню і розвитку демократії, верховенства права.

«У кінцевому рахунку, корупція загрожує нашій національній безпеці. Тому напередодні 9 грудня, коли весь світ відзначатиме день боротьби з корупцією, ми зобов'язуємося продовжити роботу з нашими партнерами для запобігання та боротьби з цим явищем по всьому світу », - говориться в заяві Держдепартаменту.

Як говорить Патрісія Морейра, публікація статистики про світову корупції може допомогти показати масштаби цього явища, однак цього недостатньо. За її словами, потрібно щодня розповідати історії з життя звичайних людей, які страждають від корупції. Це допоможе зрозуміти актуальність проблеми, додає Морейра.

За її словами, найбільше від цього явища страждають найбільш вразливі категорії людей: «це зазвичай жінки, малозабезпечені люди», говорить Морейра.

У Програмі розвитку ООН йдеться, що в країнах, що розвиваються обсяги корупційних грошей в 10 разів перевищують обсяг державних коштів, які витрачаються на громадські програми.

Як стверджує директор Transparency International, важливо показати всьому світу результати боротьби з корупцією.

«Коли ми показуємо світу конкретні приклади боротьби з корупцією, ми говоримо - так, результати є. І якщо ми спільно над цим працюємо, то це вже не просто щось, чого ми хочемо ... Це приносить результати і змінює світ », - каже Патрісія Морейра.

Треба сказати, що для України Міжнародний день боротьби з корупцією - це особливо важливий день. Оскільки ще в 2016 році, за даними Transparency International, Україна вибилася в абсолютні лідери за рівнем корупції серед країн Європи і Центральної Азії. Причому, з тих пір і по сьогоднішній день країна так і перебуває цим «лідером» (як наслідок, економіка стагнує, народ стрімко біднішає і масово виїжджає за кордон) ...

загрузка ...

І сталось, як таке «досягнення» завдяки тій обставині, що корупціонером №1 України є її перша особа:

- Порошенко очолює корупцію - Єгор Соболєв (відео)

- Президент Порошенко очолює і генерує корупцію в Україні - нардеп. Відео

- Українці вважають, що при Порошенко корупції стало ще більше, ніж при Януковичі - Transparency International

Так що, з «святом» вас, Петро Олексійович!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online