Самбо: звичайне і бойове. У чому відмінності?

  1. секрети самбо

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Самбо - один з найпопулярніших видів боротьби, яка була винайдена на території СРСР. Її назва - це абревіатура, і вона розшифровується, як «самооборона без зброї». З'явилося таке єдиноборство в 30-і роки минулого століття. Грунтується самбо відразу на декількох різновидах боротьби і може припускати участь як в інтенсивних боях, так і в спортивних змаганнях. Звідси і випливає основна відмінність між гілками цього мистецтва - воно може бути бойовим і спортивним. Вибирати підходящий варіант слід після вивчення всіх його особливостей, щоб чітко уявляти собі до якого результату призведуть тренування.

У будь-якому варіанті дане єдиноборство передбачає схожу тактику боротьби з використанням декількох тисяч різних прийомів. І в бойовому, і в звичайному самбо є як напад, так і захист, хоча, безумовно, атака більше характерна для бойових видів мистецтва, і деякі спортсмени воліють її не використовувати. І там, і там застосовується однакова екіпірування - куртка для самбо буде однією і тією ж, незалежно від мети бійця. Однак є і різновиди: У будь-якому варіанті дане єдиноборство передбачає схожу тактику боротьби з використанням декількох тисяч різних прийомів

  1. У бойовому самбо можна наносити удари ногами і руками, роблячи різні прийоми - утримання противника, кидки, болючий вплив, іноді навіть удушення. У спортивному самбо удари і фізичний вплив заборонені.
  2. Бойове самбо більш варіативно - бійцю потрібно застосувати всі свої навички ведення бою на практиці. У спортивному досить просто їх продемонструвати, причому доведеться обмежитися лише певним набором, яка не передбачає виклику болю у противника.
  3. У бойовому самбо можливі нокдаун і нокаути. Це дозволяє бійцеві перемагати достроково. У спортивному самбо є менше можливостей для дострокової перемоги. Її можна домогтися, якщо кинути суперника на спину і при цьому залишитися в стійці, набрати на 12 очок більше або просто провести больовий прийом, але не нокаутувати супротивника при цьому.

Самбо розвивалося з витоків цього єдиноборства. Уже в 30-ті роки минулого століття воно застосовувалося для підготовки співробітників силових структур. Класичне ж з'явилося, швидше як відгалуження. Воно передбачає різні вагові категорії, і за кожен використаний прийом присуджуються окуляри.

секрети самбо

В цілому, можна вважати, що правила двох варіацій єдиноборства істотно розрізняються. Якщо куртка, шорти для самбо і інша екіпіровка залишаються незмінними, то особливості самого ходу битви серйозно змінюються. У підсумку бойова самбо залишається приналежністю дорослих, а ось в спортивне цілком можна віддавати навіть маленьких дітей. Різниця істотна:

  1. Бойове самбо тренує тіло і навички справжнього бою, спортивне - розвиває витривалість і силу без фізичного впливу,
  2. У бойовому можна отримати травму, в спортивному ризик травмування невеликий,
  3. Спортивне самбо менш динамічно: бойовий поєдинок триває недовго, а спортивний може тривати довгий час, поки бійці демонструють ефектні прийоми і вичікують паузи.

Дуже часто спортсмени, які займалися звичайним самбо, до розквіту своєї кар'єри переходять в бойове. Це дозволяє їм удосконалити свої навички і перейти в нову категорію. Однак в цілому спортивне і бойове самбо найчастіше йдуть паралельно. Їх розвиток передбачає використання все більш нових прийомів і трюків, а володіння будь-який з варіантів єдиноборств - гарантія успішної самозахисту в будь-якій ситуації.

Додати коментар

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online