У кого дорожче: скільки коштує опалення в Україні, Польщі, Росії та Білорусі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

17 січня 2017, 5:44 Переглядів: 17 січня 2017, 5:44 Переглядів:   Скільки коштує опалення в різних країнах

Скільки коштує опалення в різних країнах. Фото: архів.

В опалювальний сезон 70% в платіжках за комуналку займає опалення . В середньому, за словами експертів, на опалення двокімнатної квартири доводиться витрачати 1,3 Гкал тепла, по тарифам Київенерго - 1841,9 гривні. У Росії за такий же обсяг тепла доведеться заплатити близько 1000 гривень, в Польщі - більше двох тисяч, а в Мінську - всього 245 гривень.

У Польщі вартість опалення в першу чергу залежить від тарифної групи. В середньому 1,3 Гкал може обходитися жителям Варшави в 2360 гривень. При цьому варто відзначити, що енергоспоживання в Польщі в три рази нижче за Україну. Опалення одного квадратного метра обходиться полякам приблизно в 2,5 злотих (16,8 гривні). У той же час за тарифом Кіевенрго опалення одного квадратного метра коштує 32,9 гривні, тобто в два рази дорожче.

У столиці Росії Гкал тепла коштує від 1006 до 2101 рубля. Так, на опалення двокімнатної квартири в середньому доведеться витратити від 631 до тисячі двісті сімдесят дві гривень. При цьому середня зарплата в Москві - більше 25 тисяч гривень (в Києві - 9 тисяч гривень). Правда, варто відзначити, що для опалення використовується російський газ , Який для внутрішнього споживача значно дешевше.

У той же час в Білорусі, яка, як і Україна , Газ імпортують, комуналка в рази дешевше. Так, в Мінську Гкал тепла обходиться в 13,341 рубля (або 189 гривень). Опалення двокімнатної квартири обійдеться всього в 245 гривень.

Нагадаємо, цієї зими сім'ї з чотирьох осіб в Києві, яка живе в квартирі площею 60 квадратних метрів, за комуналку в середньому доведеться заплатити 2696,2 гривні. При цьому минулої зими, за умови використання такого ж обсягу ресурсів, комуналка обходилася в 1335,7 гривні. Тобто загальна сума в платіжці виросла в кілька разів.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У кого дорожче: скільки коштує опалення в Україні, Польщі, Росії та Білорусі". інші Новини ЖКГ дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Литвин

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online