Чи просто купити квартиру в Барнаулі? Огляд ринку нерухомості

  1. Ринкове розподіл пропозицій
  2. Прогнози від експертів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ринок житлової нерухомості Барнаула останніх років мало чим відрізняється від загальноросійського, демонструючи помітний спад попиту на житло і як наслідок, його здешевлення.

Подібна ситуація традиційно пояснюється падінням платоспроможності громадян і макроекономічним станом країни в цілому.

За перше півріччя 2017 р житло в Барнаулі втратило в ціні близько 1 тис. Руб. / М2, і тенденція зниження вартості продовжує залишатися актуальною.

Ситуацію в ціновій політиці посилюють девелопери, продовжуючи інтенсивно виводити на ринок нові об'єкти в різних частинах міста.

Охочі купити квартиру в Барнаулі можуть переглянути варіанти на спеціалізованому порталі і вибрати житло з 6567 варіантів.

З позитивних зрушень на ринку нерухомості Барнаула 2017 р слід назвати суттєве зниження іпотечних ставок, кілька розігрівшись купівельний інтерес, і деякий підвищення попиту на рефінансування.

З позитивних зрушень на ринку нерухомості Барнаула 2017 р слід назвати суттєве зниження іпотечних ставок, кілька розігрівшись купівельний інтерес, і деякий підвищення попиту на рефінансування

Фото: Чурилов Д. А. / ru.wikipedia.org / CC BY-SA 3.0

Ринкове розподіл пропозицій

Аналіз пропозицій про продаж квартир, представлених на порталі «Найдідом», демонструє, що на ринку житлової нерухомості Барнаула:

  • превалюють двокімнатні квартири - їх пропонується 2491 од. (37,9%);
  • однокімнатні становлять 2460 од. (37,4%);
  • трикімнатних і багатокімнатних апартаментів представлено 1620 од. (24,7%).

З них 65,7% квартир відносяться до категорії дешевого житла вартістю до 2,5 млн руб. Квартири за 3 млн руб. покривають 3,7% ринку, а елітне житло представлено лише 0,8%.

Цікаво, що в той час як у багатьох інших містах Росії, судячи з інформаційної базі порталу НайдіДом , Продажем основної частини житла займаються агентства, в Барнаулі на їх частку припадає лише 48% всіх пропозицій. Це означає, що 52% власників вважають за краще продавати безпосередньо.

Прогнози від експертів

Незважаючи на зниження іпотечних ставок на житло в Барнаулі і фактор сезонності, який може показати невелике зростання продажів до грудня 2017 р експерти впевнені: щоб переломити ситуацію докорінно будівельній галузі не обійтися без масштабної держпідтримки.

Олена Єрмолаєва, керівник аналітичного агентства RID Analytics, вважає, що де-факто ставка для ринків готового і споруджуваного житла зрівнялася. Як стверджують аналітики Altapress.ru, це не дуже сприятливо відіб'ється на вторинному ринку житлової нерухомості Барнаула - на старий фонд слід чекати падіння цін ще не менше року.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online