Заборони куріння і мінімальна зарплата в Калінінграді: нововведення жовтня

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У жовтні в регіоні підвищується «мінімалка», а також вводяться нові заборони для курців, змінюється розклад приміських поїздів, починає діяти закон про банкрутство фізосіб, зміни розрахунку податків. В нововведення жовтня по традиції розбирався «Новий Калінінград.Ru».

Мінімальна зарплата калінінградців

З початку місяця розмір «мінімалки» в області виросте до 10 тисяч рублів на місяць. Це вже третє підвищення в цьому році. В кінці 2014 року обласна профспілки, роботодавці і регіональний уряд домовилися про трехступенчатом підвищенні рівня мінімальної зарплати. З 1 січня мінімальний оклад підняли до 8500 рублів на місяць, з 1 липня - до 9000 рублів. Третє підвищення має відбутися в цьому місяці.

Як раніше повідомляла міністр соцполітики Анжеліка Майстер, ці заходи торкнуться близько 80 тисяч працівників області. Якщо зарплата низька, в Мінсоцполітики пропонують повідомляти про це в регіональну інспекцію праці по телефону 993 612 і в саме міністерство за номером 531231.

куріння забороняється

Також в жовтні ще більше посилюються заборони для курців. Зокрема, їм дозволяється курити тільки в спеціально відведених для цього місцях на кораблях і в приміщеннях багатоквартирних будинків. Про це йдеться в наказах Мінбуду та МОЗ Росії. Курилки повинні бути встановлені в ізольованих приміщеннях або в місцях загального користування багатоквартирних будинків.

При цьому вони повинні відповідати нормативам. У приміщеннях на відкритому повітрі повинен стояти знак «Місце для куріння». Також там необхідно встановити попільнички і штучне освітлення для використання в темний час доби. В ізольованому приміщенні крім цього повинен бути вогнегасник і система витяжок. Цей закон набирає чинності 14 жовтня.

банкрутство


У жовтні також починає діяти закон про банкрутство фізичних осіб, за яким людина, яка не може розрахуватися з боргами по кредитах, може визнати себе банкрутом. Документ повинен був вступити в силу ще 1 липня цього року, але його дія перенесли через необхідність врегулювати норми для роботи закону в Криму. Згідно з нормами, якщо прострочення особи за боргами перевищує 3 місяці, а заборгованість становить понад 500 тисяч рублів, людини можуть визнати банкрутом. Тоді у нього залишиться необхідне для життя майно і мінімальний дохід, інше передбачається продати і виплатити цими засобами борги. Справи про банкрутство фізосіб буде розглядати Арбітражний суд.

Однак в цьому законі можуть виникнути складності. Як зазначає керуючий партнер юридичного бюро «Иманов і партнери» Руслан Иманов, потенційні банкрути можуть зіткнутися з труднощами при пошуку фінансового керуючого, який повинен займатися процедурою банкрутства. У всій Росії таких керуючих близько 1 тисячі. «З огляду на те, що винагорода керуючим - 10 тисяч рублів і 2% від суми реалізованого майна боржника, бажаючих серед керуючих може бути трохи, і боржник зіткнеться з труднощами при пошуку керуючого», - пояснив він. Також юрист підкреслив, що в Калінінградській області тільки один Арбітражний суд, і в разі появи великого числа охочих стати банкрутами таким громадянам доведеться зіткнутися з труднощами очікування.

Податки для бізнесу

1 жовтня закінчується термін сплати майнових податків.

влада регіону отримали в цьому місяці право самостійно встановлювати податковий режим для малого і середнього бізнесу. Тепер вони можуть знизити податкові ставки для підприємців, але тільки для тих, які використовують спрощену систему оподаткування, та тих, хто платить обов'язковий для деяких видів діяльності єдиний податок на поставлений дохід (ЕНВД). Також для бізнесменів, відраховують податок з доходу, ставка встановлюється на рівні шести відсотків, і вона може бути знижена до одного відсотка.


стільниковий зв'язок

Вступив в силу закон, за яким мобільні оператори мають право разом використовувати радіочастоти. На думку Мінкомзв'язку, це може підвищити якість стільникового зв'язку і знизити вартість послуг.
«Спільне використання частотного ресурсу покликане знизити витрати операторів на будівництво і експлуатацію мереж, кардинально підвищити ефективність використання радіочастотного спектру, що має позитивно позначитися на вартості послуг, їх якості та доступності», - зазначив керівник Роскомнадзора Олександр Жаров.

Страховка по інтернету

Ще одне нововведення стосується отримання поліса ОСАГО. Тепер його можна придбати по інтернету. Передбачається, що для початку роботи необхідно відправити тільки заяву. Інші дані компанія отримає по системі електронного документообігу з відповідними органами. Після закінчення процедур на пошту власника машини прийде підтвердження про укладення договору ОСАЦВ. Але це можуть зробити тільки особи, яких можна перевірити по Автоматичної інформаційної системи РСА. У неї занесені тільки ті, хто раніше страхувався. Також заяву приймуть у тих, хто придбав автомобіль після 1 жовтня. Для оформлення договору потрібен паспорт машини, водійські права, паспорт водія. Логін і пароль для доступу на сайт страхової компанії можна отримати у страхового менеджера компанії

приміські поїзди


Також в цьому місяці зменшується число приміських поїздів. Це пов'язано з сезонним зниженням числа пасажирів. Так, з 1 жовтня будуть скасовані поїзди з Калінінграда в Піонерський через Зеленоградск, які вирушають з Південного вокзалу о 17:53. Відповідно, скасовується і склад з Піонерського, що виходить о 19:41. З 3 жовтня стане менше поїздів на Світлогорськ через Переславськой. Скасовується поїзд на 14:05 з Калінінграда і на 15:21 з Світлогорська.

Крім того, з 3 жовтня не буде йти ранковий потяг на шиповки, що вирушав о 8:10, і зворотний склад на 16:30. Також з 1 жовтня не будуть ходити два потяги в Черняховськ - ранковий, що виходить з Південного вокзалу о 8:50, і денний з Черняхівська, що вирушав о 12:50.

Літні люди

1 жовтня відзначається день літньої людини. У зв'язку з цим калініградскій пенсіонерам обіцяють безкоштовний вхід в Музей бурштину на всі виставки по пред'явленні пенсійного посвідчення. Також в 16 і 17 годин пройдуть майстер-класи розпису по морській гальці. Безкоштовну екскурсію для літніх людей з пенсійним посвідченням проведуть і в зоопарку. Збір групи призначено на 13:00 біля центрального входу.

Фото - Віталій Невар, Олексій Милованов, «Новий Калінінград.Ru»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online