Алкоголь і нервова система - вплив алкоголю на нервову систему

  1. Робота нервової системи
  2. Принцип роботи нервової системи
  3. Вплив алкоголю на нервову систему
  4. Нервові волокна втрачають свою пружність
  5. Структура нервових волокон
  6. Вплив алкоголю на структуру нервових волокон
  7. Ознаки слабкою нервовою системи
  8. Дивіться моє відео, в якому я розповідаю, як дійсно алкоголь впливає на психіку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вживання алкоголю має згубні наслідки для нервової системи. Часто цим наслідків ніхто не надає великого значення. Існує безліч статей, в яких науковою мовою зі складними термінами описується вплив алкоголю на нервову систему, яке для звичайної людини залишається загадкою.

Робота нервової системи

Робота нервової системи

У даній статті я простою мовою поясню вплив алкоголю на нервову систему. Зокрема буде увагу приділено нервових волокнах. Також буде корисна для прочитання стаття про ефект гальмування нервової системи .

Алкоголь викликає гальмування нервової системи через що природна функція гальмування пригнічується.

Уявіть собі струни - це наші нервові волокна. Нервова система - це рецептори, які повинні адекватно реагувати на будь-які зміни в зовнішньому світі.

Принцип роботи нервової системи

Уявімо собі, що відбулося деяке обурення. Нервова система «ловить» це обурення з допомогою нервових волокон, прогинаючись. Ми його сприймаємо і приймаємо обурення як відповідне рішення.

Наша нервова система - це детектор зовнішніх збурень і змін у світі.

Це можна порівняти з деякими системами сприйняття людини: око реагує на світло, будучи органом сприйняття світла, вухо фіксує звук, нервова система за допомогою нервових волокон контролює зовнішнє обурення.

Нервові волокна здорової людини мають достатню пружністю. Коли відбувається обурення (якась подія), нервова система реагує на його - нервові волокна прогинаються і нервова система приходить в збуджений стан. Інші системи сприйняття організму також приходять в «бойову готовність». Коли ж обурення проходить, то нервова система повертається в початковий стан (тобто нервові волокна за рахунок пружності повертаються в початковий стан і готові приймати новий подразник).

Чим більшою пружністю володіють нервові волокна, тим більше стресостійким вважається людина.

Вплив алкоголю на нервову систему

Алкоголь пригнічує нервову систему. Під час вживання алкоголю ви хімічним шляхом впливаєте на нервову систему, змушуючи «розслаблятися нервові волокна» без причини, і вони стають менш чутливі. Здається, що алкоголь приносить якесь розслаблення.

Якщо періодично вживати алкоголь, з часом нервова система «розучується» самостійно розслаблятися - приходити з порушеної стан у вихідне (ефект гальмування). Людина, яка постійно вживає алкоголь, втрачає здатність до розслаблення. Він привчає свій організм розслаблятися тільки під дією алкоголю.

Нервові волокна втрачають свою пружність

Давайте розглянемо як працюють нервові волокна.

Припустимо, в житті людини відбувається який-небудь зовнішній обурення (зміна). Нервова система реагує на це і нервові волокна «прогинаються».

Зовнішнє зміна поступово проходить. АЛЕ! Нервова система залишається в збудженому стані, так як нервові волокна втратили свою пружність.

Якщо у здорової людини нервові волокна володіють достатньою пружністю і швидко повертаються в початковий стан (стан спокою), то у залежної людини, нервові волокна ще довго залишаються в збудженому стані.

Як це виражається:

  • Людина довго переживає будь-який стрес.
  • Довго не може заспокоїтися після стресу.
  • Накопичується постійна напруга.

Формуються інші реакції, про них я розповідав в статті Реакції залежної людини .

Структура нервових волокон

Нервові волокна здорової людини крім того, що володіють достатньою пружністю, мають рівною структурою.

Уявіть собі нервову систему, як площа обтягнуту нервовими волокнами. Вони знаходяться на однаковій відстані одна від одної, створюючи рівну поверхню. Якщо на цю поверхню «падає» зовнішнє обурення, нервові волокна чітко реагують і відображають удар.

Вплив алкоголю на структуру нервових волокон

Алкоголь робить реакцію нервової системи на зовнішнє обурення неоднозначною.

Через навмисного гноблення нервових волокон, алкоголь змушує їх реагувати на зовнішнє обурення більш виражено. Структура розташування нервових волокон відносно один одного змінюється. Відбувається зсув волокон в різному напрямку, через що утворюються слабкі місця в «системі реагування». Коли відбувається зовнішнє обурення, потрапляючи на це «слабке місце», нервова система не може як слід відбити це обурення і видати правильну реакцію і як наслідок: Через навмисного гноблення нервових волокон, алкоголь змушує їх реагувати на зовнішнє обурення більш виражено

  • Ми підвищено реагуємо на зовнішнє обставина.
  • Наша реакція стає неадекватною.
  • Ми можемо реагувати занадто слабо, або занадто сильно.

Так чи інакше нервова система не може видати правильну реакцію.

Ознаки слабкою нервовою системи

Структура нервової системи людини, який давно вживає алкоголь, представляє з себе нерівну і непружну структуру. Подальше вживання алкоголю тільки погіршує ситуацію, ще сильніше розхитує і так слабку нервову систему.

Так діє не тільки алкогольна, але і інша залежність! Читайте про це в моїй статті « компульсивний поведінка «. Щоб через необережність чи не застосувати інше залежна поведінка.

Тому для людини, який давно вживає алкоголь характерно:

Ці та інші ознаки несуть в собі неадекватну реакцію на зовнішні обурення.

Нервова система, при вживанні алкоголю і після деякого періоду утримання, буде довго перебувати в збудженому стані. Це збуджений стан може розцінюватися як:

  • Тривога.
  • Занепокоєння.
  • Здається, що йде щось не так.

Однак потрібно усвідомити, що дійсно в зовнішньому світі все добре. І що з-за того, що нервові волокна втратили свою пружність, вони все ще знаходяться в залишковому стані збудливості. В кінцевому рахунку, вони прийдуть в стан спокою, але для цього потрібен час.

Нервова система залежної людини реагує по-іншому на зовнішні обставини, ніж нервова система здорової людини.

На перших порах нічого не залишається, як приймати цю особливість роботи нервової системи як факт, і адаптуватися до такої взаємодії. Максимально знижувати в своєму житті стресові ситуації, уникати надмірного напруження - це те, що людина може зробити зі свого боку.

У цьому полягає основа впливу алкоголю на нервову систему.

Для відновлення роботи нервової системи потрібно повне утримання від алкоголю і від усіх речовин, які змінюють свідомість і впливають на «збудливість» нервової системи (включаючи заспокійливі, різні препарати, кофеїн, нікотин і т.д.).

Для повного відновлення нервової системи може знадобитися від 2 до 4 років в залежності від інтенсивності вживання алкоголю.

Дивіться моє відео, в якому я розповідаю, як дійсно алкоголь впливає на психіку

Залишайте свою думку в коментарях, буду вдячний.

За допомогою кнопок соц.сетей, щоб поділитися статтею з друзями.

Також рекомендую скачати мою pdf-інструкцію "44 помилки тверезості" .

Арсеній Кайсарів

Арсеній Кайсарів

(6(6

голосів, оцінка: 4,67 з 5)
голосів, оцінка: 4,67 з 5)   Арсеній Кайсарів   Завантаження Арсеній Кайсарів Завантаження ...

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online