Москва почала штрафувати росіян, що живуть без реєстрації

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ІТАР-ТАСС

Московська поліція почала штрафувати росіян, що живуть без реєстрації. Як розповіли M24.ru в ГУ МВС по місту Москві, з грудня минулого року складено 2353 протоколи стосовно громадян РФ, які приїхали в столицю на термін більше 90 днів, але не є зареєстрованим користувачем в ФМС. Ще 48 протоколів склали на тих, хто порушив правила реєстрації.

"За підсумками роботи за 7 місяців в ході відпрацювання житлового сектору співробітниками ГУ МВС Росії по м Москві складено 2 353 протоколу за порушення, передбачені статтею 19.15.1 КпАП РФ, а також 48 протоколів за статтею 19.15.2", - пояснили в столичному главку.

Нагадаємо , Поправки до Кодексу про адміністративні правопорушення (КпАП) РФ про штрафи для росіян, що живуть без паспорта або реєстрації, були введені в кінці минулого року. Обов'язок виявляти порушників лягла на дільничних. При цьому грошове покарання для тих, хто живе в Москві чи Петербурзі в рази вище, ніж в інших регіонах. Так, згідно зі ст. 19.15.1 КпАП, штраф для іногородніх, які живуть без реєстрації в столицях, становить від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (в інших регіонах - від двох до трьох тисяч), на власників квартир, що не простежили за тим, чи не минув термін реєстрації мешканців - від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (в інших регіонах - від двох до п'яти тисяч).

При цьому москвичів і жителів Підмосков'я, які зареєстровані за однією адресою, а живуть інакше, покарання не стосується. Від відповідальності також звільняються іногородні громадяни, які приїхали до своїх родичів: подружжю, дітям, батькам, бабусям, дідусям, подружжю дітей або батьків. Брати і сестри, а також далекі родичі в списку не входять. Іногородні росіяни, що живуть на знімних квартирах, також зобов'язані сповістити про себе ФМС.

Відзначимо, що громадяни Росії можуть без реєстрації перебувати в іншому місті або регіоні, в тому числі, в Москві, до 90 днів. Тільки після цього вони зобов'язані зареєструватися за місцем перебування. Щоб отримати тимчасову реєстрацію, потрібно заяву зі згодою від власника житла або договір найму (піднайму).

Крім того, з грудня 2013 року в Росії діють штрафи за порушення правил реєстрації (ст. 19.15.2 КоАП РФ). Це, наприклад, подання недостовірних відомостей про мешканця або порушення термінів реєстрації. Грошове покарання для Москви і Пітера в цих випадках становить від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

раніше в інтерв'ю M24.ru глава ГУ МВС по Москві Анатолій Якунін розповідав, що з грудня було також складено 415 протоколів за ст. 19.15 КоАП РФ ( "Проживання громадянина РФ без посвідчення особи громадянина (паспорта)).

За словами Анатолія Якуніна, московська поліція в цілому посилила боротьбу з нелегальним проживанням в столиці. В першу чергу, це торкнулося, звичайно, іноземних громадян. "З початку 2014 роки ми виявили 1049 злочинів у сфері міграційного законодавства - це в 15 разів більше, ніж в 2013 році. Найбільше протоколів, 728, складено за фактами фіктивного постановки іноземця на облік. Ще 300 протоколів оформлено за організацію незаконної міграції, 21 - за фіктивну реєстрацію громадянина на житлоплощі ", - заявляв Анатолій Якунін.

Голова районної ради громадських пунктів охорони правопорядку (ОПОП) по Північному Ізмайлову Олександр Плисенко зазначив, що ОПОП в кожному районі активно допомагають дільничним виявляти нелегально проживають. Для цього ведеться велика робота з москвичами. "Але жителі, в основному, все-таки скаржаться на іноземців, а не на громадян Росії. Виняток - Північний Кавказ, - сказав він. - В основному, москвичі розповідають нам про галасливих квартиронаймачів, якщо ж вони живуть тихо і інтелігентно, то ніхто на них не скаржиться ".

Посилання по темі

Нагадаємо, широка кампанія по виявленню нелегально квартир, що здаються і, паралельно, незаконних мешканців почалася в Москві в 2012 році. 630 столичних ОПОП, які складаються з громадських працівників, які допомагають дільничним, оснастили комп'ютерами і базою даних, куди вони заносять скарги москвичів на незаконних квартиронаймачів, а також результати рейдів по житловому сектору. За даними департаменту економічної політики, тільки в 2014 році за допомогою жителів було виявлено понад 57 тисяч фактів нелегальної здачі житла в оренду, в чотири рази збільшилася кількість москвичів, офіційно декларують доходи від оренди квартир. До слова, ці москвичі зобов'язані реєструвати своїх мешканців - будь то росіяни або іноземці - в ФМС.

Голова координаційної ради профспілки співробітників МВС Москви і Московської області Михайло Пашкин зазначив, що дільничні могли б виявляти в десятки разів більше росіян, які живуть в Москві без реєстрації. "Насправді, це не найнебезпечніші порушники, - вважає він. - Дільничні сильно завантажені нелегальними мігрантами. Якщо ж мова йде про антитерористичні заходи, то потенційних злочинців спецслужбам простіше виявляти за номерами телефонів, тим більше, що у ФСБ є така можливість ".

Відзначимо, що в минулому році, після подій в Браїлів , Дільничні перевірили весь житловий сектор - понад 100 тисяч найманих квартир.

Маргарита Верховская, Марина Курганська

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online