Згода другого з батьків на виїзд дитини за кордон більше не потрібно, - Павло Петренко

  1. Фото з сайту dpsu.gov.ua

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото з сайту dpsu

Фото з сайту dpsu.gov.ua

За допомогою норми законопроекту №8296 # ЧужіхДетейНеБивает один з батьків з неповної сім'ї зможе вивозити свою дитину за кордон строком до одного місяця без необхідності отримати нотаріальний дозвіл від другого батька. Відповідні зміни винесені для голосування в ВР на цьому тижні, заявив міністр юстиції Павло Петренко .

"Згідно із запропонованими змінами батько, який проживає з дитиною, може самостійно вирішувати питання тимчасового виїзду дитини за кордон на один місяць за наявності заборгованості зі сплати аліментів другого з батьків більше 4 місяців без необхідності отримання нотаріального дозволу від нього", - зазначив міністр.

При цьому законопроект передбачає можливість виїзду дитини за кордон строком до 1 місяця з тим із батьків, з ким проживає дитина, не тільки на лікування, навчання і відпочинок, а й з метою його участі в дитячих змаганнях, фестивалях, учнівських олімпіадах та конкурсах за кордоном , в тому числі і в складі організованої групи дітей.

"Раніше для цього потрібно було отримати нотаріальний дозвіл, ніж часто користувалися боржники і шантажували колишню дружину або колишнього чоловіка, вимагаючи відмовитися від аліментів", - заявив міністр.

Читайте також: У Мін'юсті спростували інформацію про намір легалізувати одностатеві шлюби

У той же час, в Мін'юсті зазначили, що збалансували права обох батьків. Тобто, право виїхати ненадовго за межі України з малюком також отримає той з батьків, який не проживає з дитиною. Однак - тільки в разі, коли він є добросовісним платником аліментів, - підкреслили в міністерстві.

Як зазначається, відповідний письмовий дозвіл (другого з батьків, який не проживає з дитиною) має бути надано від батька, що проживає з дитиною, протягом 10 днів. В іншому випадку за спрощеним порядком в наказному провадженні таке рішення виносить суд.

Міністр юстиції Павло Петренко також зазначив, що за умисне порушення встановленого законом обмеження щодо терміну перебування дитини за межами України передбачена адміністративна відповідальність.

"Якщо на громадянина накладено адміністративне стягнення за вчинення такого правопорушення, він тимчасово обмежується в праві на виїзд за кордон з дитиною. Термін такого обмеження становить 1 рік, крім випадків наявності нотаріально засвідченої згоди на виїзд дитини другого з батьків ", - пояснив міністр.

Законодавчі ініціативи # ЧужіхДетейНеБивает будуть винесені на голосування в ВР вже на цьому тижні, відзначили в Мін'юсті.

Джерело UATV дата 18.06.2018 категорії Суспільство поділитися

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online