Струни для бас-гітари

  1. Струни для бас гітари Багато в чому звучання інструменту залежить від якості струн, які на ньому...
  2. Поділити струни можна і профілем обплетення:
  3. Що потрібно знати при виборі струн для бас-гітари
  4. Правила догляду

Струни для бас гітари

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато в чому звучання інструменту залежить від якості струн, які на ньому встановлені, а тому до питання їх вибору завжди потрібно підходити обдумано і серйозно. Спершу буде розумним приділити трохи часу вивченню технічних характеристик струн і їх особливостей.

Хороші струни для бас-гітари - це не просто відрізки металевих ниток різної товщини. Вони складаються з декількох шарів обплетення, які покривають міцну сталеву жилу, яку ще називають кордом. Традиційно корд круглий в перетині, але зовсім недавно деякі виробники струн порадували басистів новинкою - струнами з шестигранним кордом.

За твердженням виробників і цілого ряду виконавців такі струни звучать більш яскраво і читаемо, але все ж в більшій мірі це справа смаку, і більшість сучасних виконавців залишаються вірними струнах з круглим кордом.

Класифікація струн для бас-гітари

Умовно всі струни можна поділити на три категорії:

  • з опліткою по всій довжині струни. Найпопулярніший вид струн, який використовують для будь-яких бас-гітар .
  • з відкритим кордом. У таких струнах обплетення починається тільки в тому місці, де закінчується бридж. Використовують подібні струни найчастіше для 5-6-струнних бас-гітар. Зазвичай струни з відкритим кордом відрізняються і великим калібром, що в поєднанні з більш щільним контактом з бриджем дає потужне звучання.
  • струни для інструментів «без голови» (headless).

Струни відрізняються також і матеріалом обплетення. нікелеві струни дають більш м'яке, оксамитове і джазове звучання з мінімальною кількістю дзвінких верхніх частот, в той час як сталеві струни можна впізнати по дзвінкому і яскравого тембру, але з меншим рівнем сустейна.

Поділити струни можна і профілем обплетення:

  • кругла обмотка . Найпоширеніша. Дають особливо насичений звук, але в той же час такі струни не надто гарні з практичної точки зору. Їх важко очищати від бруду в зв'язку з тим, що вона накопичується в оплетке. Крім того, недосвідчені басисти часто пошкоджують такими струнами лади, накладку на грифі і в додачу свої пальці.
  • плоска обмотка . Більш зручний варіант, який відмінно підійде для безладові інструментів, проте буде звучати блідо і плоско на традиційних басах.
  • напівплощиною . Та ж кругла оплетка, але з ретельно обточеним верхнім шаром. З підлозі плоскою обмоткою такого типу звук набуває характерну фарбу - глибоку, але в той же час не яскраву.
  • зі спеціальним захисним нанопокриттям. Дорогі, але в той же час розкішно звучать і довговічні струни. Покриття запобігає корозії струн, а також ефективно захищає їх від бруду. Додайте до цього якісну екранівку для гітари, потужні датчики і в ваших руках буде інструмент вищого класу з чудовим чистим звучанням!

Що потрібно знати при виборі струн для бас-гітари

Вибір струн для бас-гітари кожному виконавцю в першу чергу варто засновувати на те, який у нього інструмент - чотирьох, п'яти або Шестиструнний, адже для кожного з варіантів передбачені і різні набори струн. Вони відрізняються калібром. Наприклад, струни для 6-струнної гітари ніяк не встановив на гітару з 4 струнами.

Наступний важливий момент - музичний стиль, в якому ви граєте, або збираєтеся грати. Для традиційного блюзу і джазу найкраще купувати струни середнього діаметра (45-105 мм). Для року, в якому цінується щільне звучання, потрібні відповідно і струни товщі!

Правила догляду

Заміна струн на басах проводиться не так часто, як, наприклад, на електрогітарах. Цьому є цілком виправдані причини - більш повільний знос металу, який пояснюється товщиною струн. Тобто чим товще струни, тим довше вони розтягуються і тим краще тримають форму, і тим довше зберігають прийнятну якість звуку.

Винятки - розрив струни, який відбувається через неправильну експлуатацію і відсутності догляду за струнами. Згодом вони іржавіють в незахищених антикорозійним напиленням місцях, перетираються і лопаються

У нас є для вас один безкоштовний корисну пораду по догляду за струнами, який істотно продовжить їх термін експлуатації. Після кожного сеансу гри на інструменті дуже пильнуйте видаляти всю грязь і вологу, яка потрапляє на струни з рук. Для цього цілком зійде звичайна суха серветка (краще використовувати м'яку фланелеву тканину), якщо у вас немає спеціальних засобів по догляду за гітарою .

Але все ж, краще використовувати спеціальне очищуючий засіб для струн - воно розчиняє і знімає всі основні типи забруднень, включаючи бруд і жир. І також воно покриває поверхню металу додатковим захисним шаром, який в подальшому сприяє більш ретельної і легкої очищення.

Також не зайвим буде і купити чохол для бас-гітари , В якому можна буде зберігати і переносити інструмент, оберігаючи його таким способом від перепадів температур і вологості повітря, механічних пошкоджень, виникнення конденсату і т.д.

Пам'ятайте про те, при пошкодженні однієї, струни для бас гітари купити можна і поштучно. Це заощадить ваші кошти і час на заміну повного комплекту.

Ми присутні на українському ринку музичних інструментів з 2006 року, і за цей час змогли не тільки розширити свій асортимент в сотні разів, але і відкрили стаціонарний магазин в місті Київ. Крім того, ми налагодили співпрацю з усіма популярними службами доставки, і тепер, замовити товар і отримати його в руки може кожен житель в Україні, незалежно від того, де він живе, а ціна покупки буде ще одним приємним бонусом!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online