Електронні гроші, що це таке | Інтернет - грамотність з Надією

  1. Як створити електронні гроші
  2. Як покласти електронні гроші
  3. Як вивести електронні гроші
  4. Основні переваги електронних грошей
  5. Будь ласка, проголосуйте!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Хоча електронні гроші з'явилися не так вже давно, вони вже встигли завоювати популярність серед користувачів мережі Інтернет Хоча електронні гроші з'явилися не так вже давно, вони вже встигли завоювати популярність серед користувачів мережі Інтернет. Однак для багатьох електронні гроші як і раніше є нововведенням, а деякі знають про них лише поверхово.

Що таке електронні гроші, пояснити досить складно.

Їх особливість в тому, що такі гроші не можна помацати і побачити або, скажімо, покласти в кишеню. Але можна сказати з повною упевненістю, що це засіб має таку ж цінність, як і справжні гроші.

Звичайно, купувати товари в звичайних магазинах за них Ви не зможете, використовувати їх можна лише в мережі Інтернет. За допомогою електронних грошей можна проводити оплату за різні види послуг, купувати товар, бронювати квитки, оплачувати стільниковий зв'язок, вносити пожертвування і т.д.

У сучасному бізнесі обійтися без електронних грошей практично неможливо, так як майже всі інтернет-магазини воліють працювати саме з такими системами оплати послуг і товарів. Оплату можна провести в будь-якому місті і селі, що і визначає їх перевагу.

Користувачам Інтернету електронні гроші можуть бути корисні тим, що з їх допомогою зручно оплачувати мобільні телефони (як свій, так і будь-який інший), Інтернет, ЖКГ (житлово-комунальні послуги), купувати товари через Інтернет зі значною знижкою, тим більше, що є товари, які можна купити тільки через Інтернет.

Як створити електронні гроші

Для початку потрібно зареєструватися в будь-якій системі електронних платежів і завести електронні гаманці, після чого поповнити рахунок за допомогою терміналів або банківських карт (інформацію про них можна дізнатися відразу ж після реєстрації в тій чи іншій електронній системі).

Поповнення гаманців відбувається без комісії, а ось за зняття електронної валюти комісію все ж доведеться заплатити.

Як покласти електронні гроші

Якщо Ви оплачували через термінали мобільний телефон, то проблем з поповненням електронного гаманця через термінали у Вас не буде Якщо Ви оплачували через термінали мобільний телефон, то проблем з поповненням електронного гаманця через термінали у Вас не буде. Досить записати на папері номер свого електронного гаманця, отриманий після реєстрації, і правильно, без єдиної помилки, ввести цей номер при поповненні в терміналі.

Для початку в якості проби можна через термінал покласти на свій електронний гаманець мінімально можливу суму, наприклад, 10 або 50 рублів. Термінали приймають тільки паперові гроші, а в Росії мінімально можливої ​​паперової купюрою тепер стала купюра 50 рублів, бо по 10 рублів тепер, в основному, монети.

Термінал видає чек про зарахування грошей - не викидайте його, поки через комп'ютер не переконаєтеся в тому, що гроші зараховані на Ваш електронний гаманець.

Поповнити електронний гаманець можна не тільки через термінал, а й через салони Евросети, Зв'язковий і т.п. У салоні досить оператору (касиру) дати папір із записаним на ній номером електронного гаманця (або рахунком електронних грошей) і суму грошей, після чого оператор за хвилину перерахує цю суму на Ваш гаманець і видасть касовий чек, який варто зберегти до тих пір, коли ви через комп'ютер побачите, що гроші надійшли на електронний гаманець.

Після поповнення варто перевірити на комп'ютері, що гроші зараховані на електронний гаманець. А потім можна оплатити, наприклад, мобільний телефон за допомогою електронних грошей.

Таку процедуру рекомендую виконати всім, хто жодного разу не користувався електронними грошима, бо вона реально допомагає подолати страх електронних грошей. А коли приходить SMS на мобільний телефон, що «поступила оплата», яку Ви попередньо зробили за допомогою електронних грошей - ось воно, щастя і гордість за свою інтернет-грамотність!

Після цього можна вже подумати про те, як заробити електронні гроші в мережі Інтернет, щоб поповнення електронного гаманця проходило не через термінал, а шляхом перерахування електронних грошей на Ваш електронний гаманець за роботу (підробіток і т.п.) в Інтернеті.

Як вивести електронні гроші

Якщо електронні гроші можна заробити, то, природно, їх можна і вивести. Для цього існує кілька різних способів. Наприклад, перевести гроші на банківську карту, банківський рахунок, рахунок стільникового телефону або ж звернутися в спеціальні пункти, які є в кожній електронній системі, і отримати гроші готівкою.

Основні переваги електронних грошей

  1. Проводити оплату можна, так би мовити, не виходячи з дому, в будь-який час (тобто, 24/7/365 - 24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів в голу)
  2. Швидкий переказ грошових коштів.
  3. Поповнення рахунку без будь-якої комісії.
  4. Легкість і простота у використанні.

Недоліки електронних грошей

  1. Втрата певного відсотка при виведенні коштів.
  2. Імовірність злому гаманців.
  3. Якщо ви раптом забудете пароль, можна втратити гроші.

Найпоширеніші електронні гроші в Росії

Яндекс.Деньги - офіційний сайт https://money.yandex.ru

Qiwi (або «Ківі») - офіційний сайт https://www.qiwi.ru

WebMoney (або «Вебмані») - офіційний сайт http://www.webmoney.ru

Заводити електронні гаманці потрібно лише в міру потреби і переводити на них лише такі суми грошей, які необхідні для оплати. При частому використанні електронних грошей необхідно їх знімати хоча б один раз на місяць. Не зберігайте великі суми на своїх рахунках, щоб уникнути їх втрат.

На електронних гаманцях можна ПОСТІЙНО (тривалий час) зберігати лише такі суми електронних грошей, які Ви не боїтеся ВТРАТИТИ!

Будь ласка, проголосуйте!

Прошу прийняти участь в опитуванні "Який системою електронних платежів Ви користуєтеся?". Можна вибрати один, два або три варіанти відповіді.


PS Рекомендую ще прочитати:

1. Карта Visa Virtual - гарантія безпечних розрахунків в Інтернеті

2. Навіщо потрібні розрахунки через Інтернет

3. Обмін валюти в інтернет-банках

4. Які послуги надають обмінники

5. Що таке скам в світі криптовалюта




Прошу прийняти участь в опитуванні "Який системою електронних платежів Ви користуєтеся?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online