Влада продовжує боротися з сайтами з продажу «красивих» автономерів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Незабаром торгівлю Держзнаку з вдалим поєднанням букв і цифр в інтернеті планують легалізувати.

Роскомнадзор протягом двох останніх років вніс до реєстру забороненої інформації 160 сайтів або окремих сторінок, які продавали так звані «красиві» автономери або спеціальне обладнання, призначене для того, щоб заховати держзнаки від дорожніх камер.

Роскомнадзор протягом двох останніх років вніс до реєстру забороненої інформації 160 сайтів або окремих сторінок, які продавали так звані «красиві» автономери або спеціальне обладнання, призначене для того, щоб заховати держзнаки від дорожніх камер

Як повідомляють « Известия »З посиланням на Роскомнадзор, із загальної кількості заблокованих 150 сайтів видалили заборонену інформацію і продовжують працювати, а до 10 ресурсів доступ в РФ тепер обмежений.

Частина сайтів блокувалася за допомогою Саратовського районного суду в селищі Дубки: тільки за листопад-грудень 2017 року було винесено 17 відповідних рішень. У поточному році прокуратура області направила до суду більше сотні позовів, що стосуються незаконного продажу «красивих» держзнаків, водійських посвідчень та діагностичних карт (видаються за підсумками техогляду).

За словами одного з власників сайтів з продажу «красивих» автономерів, цей сегмент ринку оцінюється в десятки мільярдів рублів. Так, в російській столиці ціна такого номера варіюється від 500 тис. До 10 млн рублів. Він пояснив, що, по суті, сам продаж умовно відбувається в рамках закону: адже разом з номером власника змінює і машина. Однак на подібних ресурсах пропонуються саме держзнаки з певними поєднаннями букв і цифр, а це нинішні норми забороняють.

В результаті багато сайтів, щоб позбутися від блокування, залишили на своїх сторінках тільки фотогалереї, при цьому власне продаж автономерів пішла в форуми. Однак, навіть у тих, хто не став міняти інформацію на своєму ресурсі, є можливість торгувати «красивими» Держзнаку: користувачі можуть продовжувати заходити на сторінку за допомогою спеціального додатку або доповнення в браузері, яке дозволяє технічно здійснювати вхід на сайт з території іншої країни.

Однак, навіть у тих, хто не став міняти інформацію на своєму ресурсі, є можливість торгувати «красивими» Держзнаку: користувачі можуть продовжувати заходити на сторінку за допомогою спеціального додатку або доповнення в браузері, яке дозволяє технічно здійснювати вхід на сайт з території іншої країни

Ринок, оцінюваний в мільярди рублів, звичайно ж, не міг не привернути законодавців. Не так давно в черговий раз прозвучала пропозиція легалізувати продаж «красивих» автономерів в Росії. З ним виступило Мінекономрозвитку, документ буде внесений до кабмін у вересні 2019 року. Поки що в МЕР не визначились з тим, як буде відбуватися вибір знаків, що надходять на продаж.

Розглядається три можливих схеми. Перший варіант - на продаж виставляються абсолютно все держзнаки. Ті, які автовласники не куплять, відправлять в ГИБДД для вільної видачі. Другий - на аукціон потраплять тільки «красиві» номери, для визначення яких розроблять спеціальний алгоритм. Третій - покупцям дадуть можливість замовити собі номер з потрібним йому набором літер і цифр.

У деяких країнах вже давно налагоджені продажу автономерів, в їх числі Вірменія, Бельгія, Данія, Латвія, ОАЕ, Польща, Швейцарія і Узбекистан. Також раніше Kolesa.ru розповідав про те, як купують «красиві» знаки в Англії .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online