У столиці все складніше зняти недороге житло

Фото: pixabay

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Московський ринок орендного житла хоче дешево і сердито. Найдешевше від цього стає помітно дорожче.

Ситуація зі знімними квартирами, за даними аналітиків, сьогодні така: дорогі квартири не знаходять мешканців, а найдешевші дорожчають і дорожчають від високого попиту. При цьому демократичні варіанти на ринку стають ексклюзивним товаром.

За даними компанії «ціан», вартість оренди нерухомості в одно-двокімнатних квартирах за рік піднялася на 1-2,5 відсотка, а в «МІЕЛЬ» відзначають зростання цін на здачу «одиничок» на 6% за рік.

У жовтні - на початку листопада, за даними агентства «Інком», в Солнцева було 27 пропозицій, в Бескуднікова - 17, в Західному Браїлів і Ярославському районі - по п'ять. Середня ціна реалізації при цьому склала 33,6 тисяч рублів в Солнцево (середня пропозиція - 23,6 тисяч), і на 4-6 тисяч більше погодилися платили за оренду в інших віддалених від центру районах. Тобто умови тут диктує власник, який готовий почати викручувати орендарю руки.

Ексклюзивні елітні квартири при цьому можуть здаватися місяцями. Ситуацію тут можна описати як «багато і дорого». Найвищі орендні ставки на Арбаті - в середньому тут можна зняти квартиру за 144 тисячі рублів на місяць, в Хамовниках і на Пресні аналогічна пропозиція буде коштувати 100 тисяч рублів. Зате у орендаря є з чого вибрати. На Пресні на початку осені пропонувалося 1600 варіантів орендних квартир, в Хамовниках - 1300, в Тверському районі - 1200.

За жовтень - листопад 35% квартир в центральних районах знайшли мешканців, які в основному вважали за краще варіанти подешевше, виторговуючи при цьому в середньому 10-20 тисяч рублів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online