РЕЙТИНГ КРАЩИХ БІЗНЕС-ШКІЛ СВІТУ ВІД FINANCIAL TIMES

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Українських бізнес-шкіл в рейтингу FT немає. Як і представників Росії або інших країн по сусідству. Найбільше - з США і Британії. З України туди добиратися далеченько, навіть переліт на літаку займе досить багато часу. Але якщо є бажання отримати таку освіту, можна звернути увагу на географічно близькі варіанти.
Іспанська IE Business School, як і в минулому році, залишилася на 12-й позиції. Для тих, хто хотів би попрацювати в Іспанії, це відмінний варіант: кілька CEO в великих публічних іспанських компаніях отримали свій диплом MBA саме в IE. В середньому навчання на курсі MBA обійдеться в $ 75 000. Після є шанс влаштуватися на роботу з річним доходом від $ 160 000. 92% учнів знаходять собі місце вже протягом перших трьох місяців після випуску.
Швейцарська IMD займає 13-е місце в рейтингу 2016- го і входить в двадцятку кращих бізнес-шкіл останні три роки. Навчання на програмі MBA обійдеться майже в $ 90 000, при цьому проживання в оплату не входить. Висока вартість себе виправдовує: 87% випускників знаходять собі роботу за три місяці, середня заробітна плата перевищує $ 150. 000 на рік. У IMD доступні і менш дорогі програми. Стратегічне управління фінансами, наприклад, обійдеться всього в $ 9000..
Французька школа HEC (Hautes Etudes Commerciales de Paris) займає 15-е місце, піднявшись на одну сходинку в порівнянні з минулим роком. Кілька випускників школи керують топовими компаніями у Франції. HEC стабільно входить в двадцятку кращих бізнес-шкіл світу. Знайти роботу після навчання, з окладом вище $ 130. 000 на рік, вдається 91% учнів. Навчання за програмою MBA обійдеться в майже $ 50 000, але доступні і менш дорогі Сертифікатні програми за ціною від $ 15 000.
Ще одна іспанська школа - IESE Business School - розташувалася на 16-му рядку глобального рейтингу. У порівнянні з минулим роком її позиції знизилися майже в два рази, що пов'язано із середнім заробітком випускників: близько $ 140 000 на рік. Це на кілька тисяч менше, ніж ще рік тому. Незважаючи на це, кожен 8-й CEO великої іспанської публічної компанії - випускник IESE. Студенти, які закінчили тут курси MBA так само популярні і в СНД - тут працює близько третини всіх випускників. Вартість навчання складе майже $ 70. 000.
SDA Bocconi - найкраща італійська бізнес-школа - на 25-му місці в рейтингу. Тут навчалися глави найбільших італійських компаній - Atlantia і Pirelli. Вартість навчання за програмою MBA - понад $ 60 000. Правда, оплачувати можна частинами - за кожен етап навчання окремо. Після випуску 85% учнів знаходять роботу протягом трьох місяців, середня заробітна плата - близько $ 123 000.
Mannheim Business School - найкраща німецька бізнес-школа, займає 49-у сходинку в загальному рейтингу. Після випуску можна розраховувати на заробітну плату в $ 110 000. Це нижче, ніж у інших, але і навчання доступніше - близько $ 40-50 тис. Залежно від обраної програми. Знайти роботу вдається 93% випускників.
Якщо ж географія значення не має, Forbes пропонує першу десятку провідних бізнес-шкіл світу. Практично всі вони, за винятком двох, розташовані в Штатах.
1.Insead. Країна: Франція. Вартість навчання: понад $ 80. 000.
Краща бізнес-школа світу знаходиться у Франції, хоча частина навчального процесу проходить в Сінгапурі. У Insead навчалися глави 12 найбільших публічних компаній Європи, школа входить в топ-5 останні три роки. Після випуску можна розраховувати на зарплату в $ 166 000.
2. Гарвардська бізнес-школа. Країна: США. Вартість навчання: від $ 100 000.
Гарвард спустився на друге місце в порівнянні з минулим роком. Це сталося через зниження середньої заробітної плати майже на 5% у випускників, до $ 172 000. Особливість цієї школи в тому, що і серед викладачів - CEO успішних компаній. Гарвард - ще й одна з найпопулярніших бізнес-шкіл світу, тому знайти роботу після випуску зовсім не проблема. Існує навіть легенда, що американські банки готові видавати кредит при наявності гарвардського диплома.
3. Лондонська бізнес-школа. Країна: Великобританія / ОАЕ. Вартість навчання: близько $ 100 000.
Лондонська бізнес-школа стабільно входить в трійку кращих місць світу для проходження MBA-програми. Випускники без проблем знаходять собі роботу, а також отримують велику базу контактів для свого розвитку. Зарплатні очікування - від $ 155 000. Студенти мають право вибрати, де проходитимуть навчання - в Лондоні чи Дубаї.
4. Уортонской бізнес-школа. Країна: США. Вартість навчання: $ 100 000.
Уортонской бізнес-школа випустила величезну кількість відомих людей, серед яких фінансист Меріл Лінч, епатажний Дональд Трамп і найуспішніший російський інвестор Юрій Мільнер. У випускників Уортона - один з найвищих показників прийому на роботу: протягом трьох місяців 94% з них приймають до себе великі компанії. Оклад також один з найвищих - можна сподіватися на $ 177 000 і вище.
5. Стенфордська бізнес-школа. Країна: США. Вартість навчання: $ 100 000.
Стенфорд - одне з кращих місць для запуску свого стартапу. Втім, якщо поки ідей немає, бізнес-школа готова запропонувати затребувані у всьому світі знання. Випускникам університету готові платити до $ 185 000, і останні кілька років це показник лише зростає. До того ж є шанс навчатися з майбутнім cтартапером або власником великого бізнесу.
6. Колумбійська бізнес-школа. Країна: США. Вартість навчання: $ 95 000.
Випускники Колумбійської бізнес-школи користуються великою популярністю як в Штатах, так і за межами країни: вони очолюють великі компанії в Англії та Іспанії. Розмір заробітної плати може досягати $ 170. 000, а роботу протягом трьох місяців отримують 92% випускників.
7. Університет Берклі, бізнес-школа Haas. Країна: США. Вартість навчання: $ 90 000.
В Україні більш відомий університет Берклі, ніж бізнес-школа Haas при ньому. Втім, в світі навчання в ній цінується так само високо. Школа стабільно входить в десятку кращих місць для отримання ступеня MBA. Випускники можуть розраховувати на оклад понад $ 165 000, проблем з пошуком роботи не буде.
8. Чиказька бізнес-школа Booth. Країна: США. Вартість навчання: $ 95 000.
Booth - створена при Чиказькому університеті бізнес-школа. Після випуску практично всі учні без проблем знаходять роботу. Великий плюс - після отримання MBA в Booth зарплата виростає більш ніж на 100% (один з найвищих показників) і може досягати $ 160. 000.
9. MIT Sloan. Країна: США. Вартість навчання: $ 100 000.
Бізнес-школа Sloan створена при MIT - Массачусетському інституті технологій, одному з найпопулярніших навчальних закладів у Штатах і світі. Після випуску понад 92% учнів знаходять роботу протягом трьох місяців. Оклад може досягати $ 160. 000.
10. Кембридж, бізнес-школа Judge. Країна: Великобританія. Вартість навчання: $ 90 000.
Кембриджський університет - один з найпопулярніших університетів в світі. Як і школа бізнесу Judge при ньому. Після випуску роботу оперативно знаходять 9 з 10 випускників. Заробітна плата - від $ 155 000.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online