Розмір ноги дитини по місяцях таблиця для новонародженого до року

  1. Особливості дитячого віку
  2. Нога по місяцях
  3. Поширені помилки батьків
  4. Як правильно придбати взуття

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Практично всі дітки з народження володіють здоровими ніжками, яким згодом доведеться сформуватися остаточно, однак батькам обов'язково слід знати, як повинна виглядати кінцівку в тому чи іншому віці. Це вкрай важливо, адже нерідко ноги викривляються через незручного взуття, що загрожує неприємностями в більш дорослому віці. Отже, давайте розглянемо докладніше, як повинна виглядати нога дитини по місяцях.

Особливості дитячого віку

У маленьких дітей в організмі знаходиться хрящова тканина замість твердих кісток. Це передбачено самою природою, адже малюки в процесі пізнавання світу часто завдають собі каліцтва. Дитина запросто може впасти сідниці і не отримає ні найменшого синяка, тоді як дорослому таке падіння може обернутися травматологічним відділенням.

Перші кілька років хрящі поступово формуються і перетворюються в кісткову тканину. Зокрема - на ступнях, тому необхідно підійти до вибору взуття максимально ретельно, щоб у подальшому неправильний розвиток форми не принесло страждань виросло дитині.

До певного періоду батьки навіть самі можуть не підозрювати таке порушення, адже воно проявляє себе або в підлітковому періоді, або в середньому віці. Як правило, людина з неправильним побудовою ноги починає періодично відчувати дискомфорт, часом так звані «кісточки» можуть випинатися, і в такому випадку взуття підібрати стає вкрай складно.

Щоб запобігти подібним проблемам, необхідно з п'яти років відвідувати ортопеда хоча б раз на рік, щоб він переконався, що ноги у дитини ростуть правильно, і у батьків немає причин для хвилювання.

Нога по місяцях

Молоді мами повинні знати, що перші 2 роки довжина ніжки новонародженого виростає приблизно на 4 см. У наступні 2 роки - вона виросте ще на 2,5-3 см. В подальшому зростання буде відбуватися приблизно по 1 см на рік аж до 14 років. Далі ще 4 роки структура побудови буде змінюватися, поки остаточно не встановиться приблизно у віці 18 років. Є чудова таблиця, де наочно показано, які розміри ноги у дитини.

Як видно, розмір ноги дитини до року збільшується буквально на 2,2 см, тобто в 12 місяців у малюка стопа становить 11,7 см. В подальшому такого бурхливого зростання вже не спостерігається, ніжка сповільнюється в зростанні, і до 5 років дорівнює майже 18 з половиною сантиметрів.

Не варто приймати цю таблицю як керівництво. Який би розмір ноги не був у вашої крихти - пам'ятайте, всі діти різні і повинні розвиватися самостійно. Це природний процес. У одного за рік малюка нога виросте на 2 см, в іншого - на 2,5 см, і тут немає ніяких причин для хвилювання.

Поширені помилки батьків

Досвідчені мами в курсі, що процес підбору дитячого взуття - це ціла вистава, де багато що залежить від батьківської кмітливості і хорошої реакції. Справа в тому, що маленькі дітки при виборі в принципі не можуть орієнтуватися на такі ж критерії, як дорослі люди.

Проблема не в примхливості, а в тому, що малюки не відчувають відразу, наскільки зручно їм буде ходити. Дитяча нога ще в основному складається з жирового прошарку і м'якого хряща, які легко прогинаються під умови зовнішнього середовища. Тобто малюк запросто може ходити в незручному взутті, не усвідомлюючи, чим це обернеться йому в подальшому.

Зазвичай при виборі взуття для дитини батьки допускають 4 основні помилки:

  1. Примірка відбувається таким чином - мама одягає сандалик / черевичок немовляті і питає: «не тисне?» Або «ніде не тисне?» - це хибний підхід. Природно, що дитина відповідає негативно. Він буде заперечувати, навіть якщо приміряє «іспанський чобіт» (знаряддя тортур в Середньовіччі). Як уже згадувалося вище, діти не розуміють, коли взуття їм тісна або незручна - їх ноги ще в процесі формування, отже, поріг чутливості досить низький.
  2. Покупка взуття з мультяшним героєм. Яскраві речі приваблюють дітей, тому ваш малюк може запросто обдурити, сказавши, що взуття йому в самий раз, щоб отримати гарні черевички. Не варто орієнтуватися на дитяче думку, воно реально необ'єктивне.
  3. Примірка по прикладки взуття до стопи. Це помилка, оскільки зовні сандалик може бути набагато більше, ніж усередині.
  4. Покупка взуття «впритул». Не можна купувати дітям такі речі, адже вони швидко ростуть. Ваше придбання вже через тиждень виявиться замалим, і доведеться його викинути або подарувати кому-небудь. Завжди купуйте взуття на 1-2 розміри більше, в такому випадку її вистачить на сезон.

Існує кілька особливостей, про які обов'язково варто знати мамам. Наприклад, купуючи зимове взуття, слід врахувати, що на нозі також буде товстий носок, тому такі речі слід купувати, як мінімум, на 2 розміри більше.

Купуючи взуття, не варто визначати її зручність, всунув два пальця в задник. Малюк просто підібгає пальці, і ви помилково подумаєте, що сандалики йому впору.

Як правильно придбати взуття

Ідеальний варіант - поміряти взуття самостійно в домашніх умовах і з результатом вимірів відправитися на покупки. В такому випадку ви швидко і якісно виберете річ, не вдаючись до думки малюка.

Беремо чистий аркуш паперу і тонкий маркер. Акуратно ставимо на листок ніжку дитини, намагаючись її щільніше притиснути, і обводимо по контуру. Бажано, щоб маркер ні товстим, оскільки це може призвести до спотворення результату. Малюючи контур, рухайтеся по колу за рукою, інакше внутрішня сторона буде проведена неправильно.

Процедуру слід проводити у вечірні години, коли кровоносні судини розслабляються і стають розширеними. Найкраще малювати після купання. Це допоможе запобігти покупку тісного взуття.

Вжиті заходи допоможуть уникнути поширених помилок і вибрати ідеальну взуття малюкові. Природно, краще вибирати яскраву привабливу річ, яка приємно порадує дитини, а не щось сіре і безформне. Головне - не купуйте дорогі фірмові вироби, діти швидко ростуть, і дорога покупка через кілька місяців виявиться непотрібною.

» Або «ніде не тисне?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online