Реформа МВС в 2019 році

  1. причини реформування
  2. Збільшення вислуги років
  3. огляд законопроекту
  4. Коли набуде чинності
  5. види пенсій
  6. Інші зміни в структурі МВС

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Співробітники Міністерства внутрішніх справ розмірковують над прийдешніми змінами в їх відомстві, які прогнозуються ще з 2015 року. У пресі знову мусуються чутки про реформу пенсійного забезпечення силових структур. Зміни ще не вступили в силу, але законопроект вже підготовлений і готується до розгляду. Що чекає пенсіонерів МВС в 2019 році, розглянемо в даному матеріалі.

Що чекає пенсіонерів МВС в 2019 році, розглянемо в даному матеріалі

причини реформування

Відповідно до травневих указом Президента РФ про національні цілі розвитку N 204, Уряду до 2024 року необхідно в 2 рази знизити рівень бідності і домогтися збільшення тривалості життя до 78 років. Щоб виконати вказівки зверху, чиновники шукають способи економії державних коштів і поповнення бюджету. Службовці МВС отримують підвищені заробітні плати і пенсії, що хоч в якійсь мірі компенсує небезпечні і важкі умови їх роботи. Але державних коштів на забезпечення всіх підрозділів силових структур і відслужили пенсіонерів не вистачає. Причина планованих змін - дефіцит державної скарбниці.

Збільшення вислуги років

Необхідність глобальної пенсійної реформи декларується вже кілька років. Поряд з підвищенням віку виходу на пенсію «цивільних» службовців, розглядається і збільшення вислуги років співробітників МВС. Передбачається підняти його з 20 до 25 років. Дана пропозиція надійшла від міністра економіки Силуанова ще в 2015 році, але прийнято не було.

За прогнозами аналітиків, втілення широкого кола соціальних і економічних реформ доведеться на 2019 рік. Судячи з усього, з цього року вступить в силу і законопроект про збільшення вислуги років силових структур, пенсійне забезпечення яких регулюються окремим законом від 12.02.93 р N 4468-1 «Про пенсійне забезпечення осіб, що проходили військову службу, службу в органах внутрішніх справ , Державної протипожежної службі, органах з контролю за обігом наркотичних засобів і психотропних речовин, установах і органах кримінально-виконавчої системи, військах національної гвардії Російської Федерації, і їх сімей »(далі - закон N 4468-1).

огляд законопроекту

У пояснювальній записці зазначено, що дані зміни спрямовані на збереження на службі цінних досвідчених кадрів, а також з метою збільшення розміру подальшого державного забезпечення.

Відповідно до законопроекту, загальна кількість років, необхідне для отримання пенсії за вислугою, становитиме 25 років. Це стосується всіх силових структур - військових, поліції, служби наркоконтролю та ФСВП.

Це стосується всіх силових структур - військових, поліції, служби наркоконтролю та ФСВП

Працівник перерахованих вище відомств повинен мати стаж служби від 20 років, якщо він був звільнений через:

  • хвороби,
  • визнання непридатності до служби спеціальною комісією,
  • досягнення граничного віку,
  • в результаті скорочення.

Це новий пункт, він вноситься в частину 1 ст.13 закону N 4468-1.

Доброю новиною є те, що розмір пенсії за вислугою років теж збільшується. Якщо зараз він становить 50% від грошового забезпечення після досягнення 20 років служби (ст.14 закону №4468-1), то з прийняттям закону вона складе 65% від забезпечення з подальшим збільшенням по 3% щорічно, але не більше 85% (в цієї частини закон не змінюється).

Ст.14 також доповниться пунктом про призначення забезпечення співробітникам, звільненим через хворобу, профнепридатність і скорочення після 20 і більше років служби. Їм потрібно було пенсія в розмірі 50% від розміру забезпечення з подальшим зростанням на 3% щорічно.

Другий розділ законопроекту стосується тільки військових і вносить зміни в главу закону № 306-ФЗ «Про грошове забезпечення військовослужбовців ...», в ньому йдеться про надбавку до окладу, збільшується в міру вислуги.

», в ньому йдеться про надбавку до окладу, збільшується в міру вислуги

Третій розділ присвячений вступу в силу положень даного документа і стосується всіх категорій службовців. Він говорить, що при звільненні співробітників відомств до 1 січня 2019 року зберігаються умови отримання пенсії за попередньою редакцією закону - тобто 20 років мінімальної вислуги.

Повний текст даного законопроекту ви можете скачати тут .

Коли набуде чинності

У реквізитах законопроекту дата вступу в силу не вказана, проте в тексті документа згадується 1 січня 2019 року. Це говорить про те, що якщо даний акт пройде всі читання в 2018 році, діяти реформа МВС почне в 2019 році. З огляду на, що в червні 2018 року уряд починає узгодження закону про підвищення пенсійного віку звичайних громадян, то можна очікувати, що в другому півріччі будуть розглядатися і аналогічні питання по силовим відомствам.

види пенсій

Згідно ст. 5 закону №4468-1, працівники на службі у держави мають право вибирати, яку пенсію їм отримувати - за вислугою років або по інвалідності, якщо вона настала внаслідок професійної діяльності. Крім цього, співробітники відомства мають право і на звичайну пенсію. Згідно п.6 ст.3 закону від 15.12.2001 N 166-ФЗ «Про державне пенсійне забезпечення в Російській Федерації», вони мають право отримувати страхову пенсію одночасно із спеціалізованою пенсією.

Для цього повинні бути дотримані загальні умови:

  1. Вік (60 для чоловіків, 55 для жінок);
  2. Стаж роботи за правоохоронних органів (на «громадянці») - не менше 9 років в 2018 і 10 років в 2019 році;
  3. Бали, що нараховуються ПФР за певною системою (мінімум - 13,8 на 2018 рік).

Інші зміни в структурі МВС

У ЗМІ зустрічаються відомості про прийдешні зміни в структурі органів внутрішніх справ в 2019 році, але вони не спираються на офіційні джерела. Однак з 1 січня 2018 року набрав чинності указ Президента РФ «Про внесення зміни до Указу Президента РФ від 5 травня 2014 р № 300« Про деякі питання Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації ». Згідно з новими вказівками, чисельність штату органів внутрішніх справ повинна скласти 894 871 особа, що на 10 тисяч менше, ніж в редакції указу, прийнятого в 2016 році.

З цього випливає, що штат працівників буде скорочуватися, а якими шляхами - поки невідомо. Є кілька припущень реформування:

  • злиття служби виконання покарань і МВС;
  • виведення зі штату правоохоронних органів працівників медичних установ і перехід їх в систему МОЗ;
  • злиття патрульно-постової служби і ДАІ;
  • висновок на цивільні посади співробітників, чия робота не пов'язана безпосередньо з правоохоронною діяльністю: психологів, бухгалтерів, кадровиків.

Читайте також:

Помітили помилку на сайті? Ми будемо вдячні вам, якщо ви виділите її і натиснете Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online