Новини України. Пенсія, як розкіш, тепер дістанеться не всім: літніх українців списують з рахунків, кого Київ позбавить пенсійних виплат. Пенсії в Україні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Київ, 23 березня.

Сьогодні Україна стрімко рветься в Європу, догоджаючи всім примхам заокеанських фінансистів, які, в свою чергу, відверто заганяють більшу частину українського населення в труну, насильно вимагаючи від Києва постійно підвищувати ціни на ЖКГ і приймати реформи. Все це призводить до того, що люди похилого віку змушені виживати, а не жити через майданної влади, яка обіцяла "європейське життя". Тепер в київському уряді подумали, що навіть жебрацька і без перебільшення найменша в Європі українська пенсія - це розкіш, якої гідні не все.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram і групи ВКонтакте і Facebook .

За словами Андрія Томського, автора і ведучого програми « Червона картка », Згідно з новаціями уряду, пенсія - відтепер дійсно розкіш. Він зазначив, що за новими правилами, далеко не кожен тепер взагалі зможе претендувати на отримання соцвиплати, а все тому, що закон вимагає дотримання дуже жорстких, на думку переважної більшості експертів, умов, передає NewsNetwork .

"За даними Мінсоцполітики, вже в 2018 році, згідно з реформи, кожен 20-й українець не отримає заслуженої допомоги від держави через недостатньо кількості років стажу в трудовій книжці. І таких людей з кожним роком буде тільки більше. Як йдеться в прогнозі Пенсійного фонду, вже через 10 років 45% людей, які досягли 60-річного віку, не зможуть виконати нові правила. тобто у них буде менше 35 необхідних років стажу і вони вийдуть на пенсію в кращому випадку в 63 або 65 років. у цьому ж році на пенсію не зможуть вийти 60-річні українці, у яких менше 25 ле т стажу (бо пенсійний вік для тих, у кого від 15 до 25 років стажу, збільшили до 63 років) ", - підкреслює експерт.

у цьому ж році на пенсію не зможуть вийти 60-річні українці, у яких менше 25 ле  т стажу (бо пенсійний вік для тих, у кого від 15 до 25 років стажу, збільшили до 63 років) , - підкреслює експерт

Як пояснює старший науковий співробітник Інституту демографії Лідія Ткаченко, фактично в Україні ввели "гнучкий коридор пенсійного віку" - так це тепер називається. Мінімальна вимога для отримання пенсії залишиться на рівні 15 років, проте поступово буде рости умови для того, щоб "вчасно" вийти на заслужений відпочинок. Наприклад, в наступному році знадобиться 26 років стажу, щоб вийти на пенсію в 60 років, від 16 до 25 років, щоб отримати пенсію в 63 роки і 15 років - щоб вийти на пенсію в 65 років.

"Все це відбувається тому, що з 1 січня 2018 року в Україні для скорочення дефіциту Пенсійного фонду збільшили мінімальний страховий стаж, який потрібно мати українцям, які претендують на пенсійні виплати з 15-ї до 25 років. Протягом наступних 10 років вимоги до стажу продовжать рости щорічно, а 2028 року необхідний мінімальний стаж досягне аж 35 років ", - сказала Ткаченко.

Всім, кому цього самого стажу не вистачає, уряд пропонує його докупити. З огляду на, що в 2018 році мінімальна зарплата становить 3723 грн, річний стаж "автоматом" коштує 19 тис. 657 грн. Дійсно, ну що тут такого - не вистачає рочків для того, щоб отримувати подачки від уряду - можна буде прикупити необхідний страховий стаж. Але це абсурд! Якщо у мене є гроші, який сенс віддавати ці реальні гроші нашої влади і сподіватися на якесь диво в майбутньому, до якого взагалі можна не дожити. Причому віддавати доводиться майже стільки ж, скільки будеш отримувати.

Причому віддавати доводиться майже стільки ж, скільки будеш отримувати

Якщо хтось сподівається проскочити, прикриваючись старої нормою про ранню пенсії - вийде. Поскасовувати уряд все норми, щоб раптом комусь не довелося платити гроші. Так що не варто сподіватися на достроковий вихід на пенсію тим, кому раніше це вважалося за різні заслуги. Наприклад, для чорнобильців, які працювали і проживають в зоні ураження, які раніше могли вийти на пенсію, маючи 20 років стажу, - цей бонус зняли. Також під скасування "пільгового стажу" потрапили педагоги, медики, металурги, шахтарі, хіміки, соціальні працівники, льотчики і інші категорії. Виняток було зроблено тільки для військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів - вони як і раніше мають право достроково вийти на пенсію. І то цю норму уряду довелося залишити, зціпивши зуби. Тому що вже дуже воно боїться народних протестів, а лояльність силовиків в цьому випадку для них першорядна. Адже якби силовикам теж скоротили пільги, не факт, що вони б якісно виконували свою роботу під час, припустимо, хвилювань. Тому, щоб задобрити правоохоронців, "ранні" пенсії для них уряду довелося зберегти.

«Розуміючи, що для українців подібні новації - це жорстокий удар, уряд вирішив підсолодити пігулку вже традиційної отмазкой: так це ж, мовляв, європейський принцип. І якщо вже ми так наполегливо йдемо в Європу, то принцип освіти пенсій теж беремо такий, як і там. Але, женучись за Європою, наші чиновники, фактично збільшуючи пенсійний вік, а інакше це ніяк не можна назвати, не врахували один дуже важливий, в тому числі і для європейців, фактор. Цим вкрай важливим фактором є середня тривалість життя. Він демонструє, скільки в середньому доведеться жити громадянину тієї чи іншої країни. Важливою умовою цього фактора є незмінність показників народжуваності і смертність, оскільки саме грунтуючись на цих даних, вираховують середню тривалість життя », - сказано в тексті.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram і групи ВКонтакте і Facebook .

Так ось, середня тривалість життя в 2018 році, як для жінок, так і для чоловіків України, становить 68,8 років. Цей показник не тільки набагато нижче рівня західноєвропейських країн, він ще є і менше середньої тривалості життя в світі, яка, згідно з даними ОНН, становить 71 рік. При цьому варто відзначити, що є істотна різниця між тривалістю життя українських чоловіків і жінок. Якщо у друге показник досягає 74,6 років, то у представників сильної статі, що проживають в Україні, середня тривалість життя становить лише 62,6, тобто вона менше на цілих майже 12 років. І фактично це означає, що багато українських мужики банально до нової пенсії, призначеної нашим урядом, не доживуть.

"Судячи з усього, уряд банально списує українських пенсіонерів з рахунків. Останній момент, укупі з підвищенням пенсійного стажу - це скасування пільг і на проїзд. Може, хто ще не в курсі, але Кабінет Міністрів України скасував безкоштовний проїзд для всіх пільговиків, включно з пенсіонерами , на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах. Замість безкоштовного проїзду пільговики отримають якусь компенсацію в розмірі середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті, помноживши енной на 30 поїздок. Тобто умовно безкоштовно пенсіонери зможуть їздити 1 раз в 2 дні - за решту їм доведеться платити зі своєї пенсії, розмір якої в 3 рази менше реального прожиткового мінімуму ".

На жаль, все, що відбувається показує: Україна - згортається, як цивілізовану державу. Тому що ознака цивілізованого суспільства - це забезпечення соціально слабких верств населення, тобто якраз пенсіонерів та інвалідів. А у нас турбота про пенсіонерів скочується в середньовіччі семимильними кроками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Перспективи України жахливі»: екс-міністр пояснив, чим закінчиться розрив економічних зв'язків з Росією

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online