реферат - Велика сімка.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ
Пошук навчального матеріалу на сайті

Пропонуємо нашим відвідувачам скористатися безкоштовним програмним забезпеченням «StudentHelp» , Яке дозволить вам всього за кілька хвилин, виконати підвищення оригінальності будь-якого файлу в форматі MS Word. Після такого підвищення оригінальності, ваша робота легко пройдете перевірку в системах антиплагіат вуз, antiplagiat.ru, РУКОНТЕКСТ, etxt.ru. Програма «StudentHelp» працює за унікальною технологією так, що на зовнішній вигляд, файл з підвищеною оригінальністю не відрізняється від початкового.


Найменування:


реферат Велика сімка

інформація:

Тип роботи: реферат. Доданий: 08.08.2012. Рік: 2011. Сторінок: 17. Унікальність по antiplagiat.ru:

Опис (план):

ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ   Пошук навчального матеріалу на сайті   Пропонуємо нашим відвідувачам скористатися безкоштовним програмним забезпеченням   «StudentHelp»   , Яке дозволить вам всього за кілька хвилин, виконати підвищення оригінальності будь-якого файлу в форматі MS Word

"ВЕЛИКА СІМКА"
- група найбільш розвинених країн (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція, Японія), що роблять істотний вплив на соціальні процеси в сучасному світі.



Велика сімка
Найбільшої популярності серед неформальних міжурядових організацій має «G-7» - група семи найбільших економік світу: США, Канада, Франція, Німеччина, Великобританія, Італія, Японія. По суті це елітарний клуб на рівні глав держав, що виник в 70-х рр. XX ст. в період краху Бреттон-Вудської валютної системи. Головна мета його - уникнути глобального дисбалансу в світі. У 1998 р, в основному з політичних міркувань, в клуб приймають Росію. У липні 2006 р вперше саміт "G-8» проходив в Росії в Санкт-Петербурзі. Експерти відзначають, що головним результатом саміту можна назвати остаточну трансформацію організації з елітарного клубу розвинених країн, які брали консолідовані рішення по основним міжнародних питань, в дискусійний клуб, який формує світову порядку денного. Але такий порядок неможлива без участі Китаю і Індії. У Петербурзі вони були присутні в якості гостей, проте мають всі підстави стати повноправними членами клубу світових лідерів.
Крім міжурядових організацій зростає число неурядових добровільних громадських організацій (НУО). Так, на Всесвітній саміт з проблем Землі в Ріо-де-Жанейро 1992 р зібралося близько 15 тис. Представників неурядових організацій.
Широко відомі такі об'єднання, як «Грінпіс», «Римський клуб», «Мережа третього світу». Попри всю різноманітність таких організацій їх діяльність зазвичай спрямована на захист прав людини, екології, прав жінок, рішення проблем країн, що розвиваються і часто носить антиглобалістську спрямованість.
У зв'язку з цим виникло поняття «мережа глобальної публічної політики» - спільна ініціатива НПО, ділових кіл, національних урядів, міжнародних організацій. В рамках цих ініціатив учасники виробляють громадську думку, міжнародні норми і стандарти по конкретних спірних проблем: наприклад, ефективність зведення великих гребель. Глобалізація робить НПО все більш впливовими і передбачає створення транснаціональної мережі НУО, здатних вплинути на формальні домовленості. Їх головним аргументом стає теза про те, що створені інститути міжнародного управління страждають від глибокого дефіциту демократії. Діяльність цих організацій непідвладна волі населення - система прямих демократичних виборів відсутня, а інформація, громадський контроль і обговорення вкрай обмежені. Це означає, що прийняті рішення можуть відповідати вузьким комерційним інтересам окремих груп осіб або країн.



Содержініе
1. Історія «Великої сімки»
2. Необхідність створення неформального клубу
3. Членство в Великій сімці
4. Роль «Великої сімки» в світі
5. Теми і місця зустрічей «Великої сімки»
6. поіменно список учасників «Великої сімки»
7. Англія - ​​прем'єр-міністри
- германію - федеральні канцлери
- Італія - ​​голови Ради Міністрів
- Канада - прем'єр-міністри
- США - президенти
- Франція - президенти
- Країна висхідного сонця - прем'єр-міністри


Велика сімка - це регулярні зустрічі на вищому рівні керівників семи найрозвиненіших в економічному відношенні держав - США, Країни висхідного сонця, Німеччини, Франції, Італії, Англії, Країни кленового листа.

Історія «Великої сімки»
Історія цього міжнародного неформального форуму сходить до листопада 1975 року, коли з ініціативи президента Франції В.Жіскар д'Естена в Рамбуйє відбулася перша зустріч керівників шести країн, до яких через рік приєдналася Канада. З 1977 року у зустрічах беруть участь представники керівництва ЄС: голова Європейської Комісії та голова держави, головуючого в ЄС.
Мета створення: прискорення інтеграційних процесів; вироблення і проведення антикризової політики; координація екойоміме-ських, фінансових зв'язків; виділення пріоритетів у сфері економіки і політики; пошук шляхів подолання виникаючих протиріч між країнами «сімки» та іншими. Рішення, що приймаються на зустрічах, реалізуються як через систему міжнародних економічних організацій, таких, як Міжнародний валютний фонд (МВФ) (МВФ); Світової організації торгівлі (СОТ); Організацію з економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), так і через державні інститути «сімки».

У червні 1997р. на саміті в м Денвері (США) було прийняти рішення про приєднання до неї Російської Федерації. Отже, «сімка» трансформувалася в «вісімку». На самітах "вісімки" Росія, однак, поки не бере участі в обговоренні деяких питань. В останні роки Росія намагається увійти в цей обраний склад і тим самим перетворити його в «Велику вісімку». Поки Росія повноправно брала участь у зустрічах, на яких вирішувалися політичні питання: зустрічі «вісімки» з питань боротьби з тероризмом в Єгипті в грудні 1995 року, з питань ядерної безпеки в Москві в квітні 1996 р Однак під час обговорення економічних питань Президент Російської Федерації був запрошений тільки для неформальних переговорів під час засідань «Великої сімки», але не на самі засідання.
У квітні 1996 в Москві відбувся спеціальний саміт "сімки" з ядерної безпеки з повноправною участю Російської Федерації. У 1998 в Бірмінгемі (Великобританія) клуб лідерів індустріальних країн остаточно став "великою вісімкою". У 2006 Росія головує в клубі, що свідчить про зміцнення позицій Російської Федерації як рівноправного учасника "вісімки" на міжнародній політичній арені.

Необхідність створення неформального клубу
Своєю появою форум лідерів промислово розвинених країн зобов'язаний серії великих міжнародних подій, що призвели до кризових явищ в світовій економіці на початку 1970-х років:
- розпад Бреттон-Вудської фінансової системи і невдалі спроби Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Міжнародного банку регіонального розвитку реформувати світову валютну систему;
- перше розширення ЄС в 1972 і його наслідки для економіки Заходу;
- міжнародний нафтовий криза жовтня 1973 призвів до серйозних розбіжностей західних держав щодо вироблення спільного підходу до країн ОПЕК;
- інфляція і зростання безробіття в країнах, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку, як наслідок нафтової кризи.

Членство в «Великої сімки»
Кожен з членів "великої сімки" входить в неї не тільки за принципом розміру ВВП - його місце визначене логікою післявоєнної історії та світового економічного розвитку. Зрозуміло, що США - світова наддержава з величезним промисловим і, головне, військовим потенціалом, повинна бути № 1 в будь-який "сімці", "вісімці" або "десятці". Абсолютно точно так же, як і Англія - ​​негласний № 2 в західній ієрархії (а по деяких позиціях і № 1) - економічна і колись організаційна метрополія величезних територій, що зберегла в тій чи іншій мірі своє на них вплив. Австралія, Канада, а також Нова Зеландія і ще близько півсотні дрібних острівних держав донині є її домініонами. Там офіційно глава держави - британська королева. Навіть Індія, придбавши понад півстоліття тому повну політичну незалежність, зберегла з Англією найтісніші економічні зв'язки. Вся еліта індійського суспільства отримала освіту на берегах Об'єднаного Королівства Великобританії, а рейси на Лондон йдуть з міжнародних аеропортів Делі, Бомбея і Калькутти, як поїзди метро.
Франція - також країна з багатими колоніальними традиціями. Її спецслужби досі визначають політичні вектори і економічні реалії в багатьох африканських регіонах, а іноді колишня метрополія просто посилає свій "обмежений контингент", щоб навести порядок в тому чи іншому "незалежному" африканській державі. Крім того, Франція має певний вплив в світі культури і освіти, особливо в галузі соціології та політології.
Німеччина, звичайно ж, як країна, яка програла у Другій світовій війні, спочатку перебувала в сильній залежності від перших трьох членів сімки, що й зумовило її більш "скромне" місце в західній ієрархії. Яке, в принципі, продовжує зберігатися незважаючи на те, що на сьогоднішній день це найбільш населена країна Західної Європи і найпотужніша індустріальна держава континенту.
Країна самураїв - основний і перший з "азіатських тигрів", що уособлює собою "вітрину досягнень капіталізму в Азії", подібно до Німеччини, спочатку протистояла азіатським соціалістичним країнам. У той же час економіка Країни самураїв після Другої світової війни була дуже залежна від США - свого основного торгового партнера і політичного наглядача (не треба забувати, що в Країни висхідного сонця досі розміщені американські бази). Заводи японських компаній розташовані в Індонезії, Малайзії, Сінгапурі, Китайській Народній Республіці (КНР) та інших країнах Південно-Східної Азії. Разом з тим японська еліта відособлена від впливових кіл інших країн Південно-Східної Азії в силу історичних та культурних причин, і це теж робить її найбільш безпечним азіатським партнером для США і Європи. По суті, Країна висхідного сонця в "великій сімці" - економічний причіп США.

Італія - ​​країна з великим економічним потенціалом і придатною для використання в високорентабельних областях робочою силою. Наприклад, Італія до сьогоднішнього дня одягає і взуває "вищий середній клас" і забезпечених людей всієї Європи. Величезні італійські діаспори мають великий вплив в США та інших країнах. Крім того, італійські аристократичні клани давно і щільно інтегрувалися в світову еліту.
Канада - промислова та сільськогосподарська країна з величезними ресурсами. Крім того, будучи одночасно найближчим сусідом США і британським домініоном, Канада служить як би економічної прокладкою між цими державами.
Але все ж найголовніший фактор - той, що ці сім держав займають перші місця за кількістю створених ними транснаціональних корпорацій (ТНК). І хоча останнім часом з метою скорочення оподаткування головні офіси багатьох ТНК і дочірніх фірм реєструються в офф-шорах, реальні мозкові центри переважної більшості корпорацій знаходяться саме в країнах "великої сімки". Горезвісна глобалізація, як торгова, так і фінансова, стосується в першу чергу країн "сімки". Можна сказати, що "велика сімка" - це діловий центр мегаполіса під загальною назвою "Західна цивілізація".

Роль "Великої сімки" в світі
Роль "Великої сімки" в світі виключно велика. Крім того, що там проводяться постійні зустрічі міністрів і так званих "шерпів" - помічників лідерів країн світу - щороку вона збирається на свій саміт (зазвичай це буває в червні-липні), і цей саміт, економічна сесія торгів цього саміту оголошує, приймає економічне комюніке, яке фактично визначає правила гри для всесвітньої економіки на наступний рік.
Це - така свого роду своєрідна звіряння годинників між світовими лідерами. І хоча "Велика сімка" є абсолютно неформальним клубом, в економіці вона відіграє роль, досить близьку до тієї, яку в політиці і в військових питаннях грає Рада Безпеки ООН.
Тут немає формальних механізмів узгодження інтересів. Але, скажімо, Сполучені штати Америки не мають такої переважної позиції, яку вони мають в НАТО або в Міжнародному валютному фонді (МВФ). Вони не можуть домогтися прийняття жодного рішення, принаймні без нейтралітету з боку Країни самураїв і германии.
Значення щорічного економічного комюніке полягає не тільки в тому, що це - декларація найбільших країн світу про наміри, - вони виконують її особистим прикладом, т. Е. Коли дві третини економіки грають по заздалегідь повідомленими всім іншим правилам, якщо хтось в світі починає Не відповідати цим правилам, він виявляється в положенні того самого поручика, який крокує в ногу в той час, коли вся інша рота йде не в ногу.
Треба сказати, що незважаючи на природну інерційність для такої великої структури, ну, не можна уникнути бюрократизації, коли у вас одночасно працює сім урядів. "Велика сімка" є вкрай ефективним механізмом для подолання вже виниклих криз. Вона не може, принаймні, до сих пір не могла, прогнозувати ті кризи, які тільки очікуються, і діяти превентивно.
і т.д.................



* Примітка. Унікальність роботи вказана на дату публікації, поточне значення може відрізнятися від зазначеного.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online