У Вінниці вирішено побудувати кілька нових житлових масивів


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Після безуспішної «боротьби» місцевих будівельних компаній з хмельницьким «Набережним кварталом», останній нині зміцнів настільки, що претендує на роль головного забудовника Вінниці. У цьому році він заявив про старт двох нових проектів, а незабаром приступить і до третього. Судячи з усього, на цьому плани амбітних хмельничан не обмежаться.


Якщо врахувати, що будівництва під цим брендом стали стрімко анонсуватися в останні півроку, причому не тільки у Львові, Тернополі, Рівному, Хмельницькому та Вінниці, але навіть в Дніпропетровську і Харкові, то можна припустити, що у колись скромного «жілкооператіва» з'явився серйозний покровитель в нинішній владі.


Перший об'єкт хмельницького колективного підприємства «Житлобуд» і ТОВ «ПріватІнбуд» (ТМ «Набережний квартал») у Вінниці (а це комплекс з 17 секцій) продовжує зводитися на місці колишньої меблевої фабрики біля перехрестя вулиць Чорновола та Київської. Незважаючи на те, що спочатку планувалося, що в цьому році об'єкт буде повністю завершений, будівництво поки йде повільними темпами. бажаючим купити квартиру в Вінниці доведеться трохи почекати.


Незважаючи на це, підприємство влітку цього року розпочало реалізацію другого проекту в місті. По вулиці Свердлова біля перехрестя з провулком Л. Толстого, «жітлобудовци» за погодженням з місцевою владою забезпечили квадратними метрами мешканців аварійного 16-квартирного будинку № 116 і заявили про намір спорудити на ділянці два житлових будинки, що об'єднуються назвою «Резиденція».


Нещодавно хмельничани почали чергове будівництво. Як повідомляє сайт urban.vn.ua, на Старому місті, а конкретніше в мікрорайоні Дубецький слобідка, вони збираються забудувати вільну ділянку землі у вулиць Покришкіна і Щорса поблизу автодрому. Комплекс, який забудовник називає «Європейським кварталом», буде складатися з трьох будинків і 17 секцій. «Фішка» тому, що кожен з будинків отримає своє «європейське» назву - «Краків», «Прага» та «Відень». Зовні ж вони будуть мало чим відрізнятися від «Набережного кварталу», що по Чорновола. Оскільки роботи на будмайданчику тільки почалися, жілкооператів продає квартири в майбутніх новобудовах по 5,9 тисяч гривень за квадратний метр.


Поблизу від цього комплексу має з'явитися «1-й Парковий квартал», що складається з 20 котеджів. Аналогічний проект в Хмельницькому вже реалізували, у Вінниці планується зробити його зменшену копію. Однак вартість житла в таунхаузах забудовник поки не оголошує.


Крім цього, за неофіційною інформацією, «Набережний квартал» збирається зводити в Вінниці комплекс «Рів'єра». Спочатку його мали намір побудувати на півострові Бригантина. Мабуть, тому і назва відповідне. Однак, як повідомив «Реал» головний архітектор Вінниці Олександр Рекута, переговори хмельничан з сьогоднішнім власником цієї прибережної території успіхом не увінчалися. «Власники залишаються колишніми. Вони розраховують самостійно освоювати земельну ділянку. Правда, питання терміну початку будівництва залишається відкритим », - уточнив Олександр Сергійович.


Наскільки відомо «Реал» з власних джерел, на даний момент забудовник розглядає інше місце - на правому березі Південного Бугу, в центрі Вінниці. Однак поки це питання не узгоджене з міською владою. У цьому редакцію запевнив і А. Рекута, підтвердивши наміри «Набережного кварталу» знайти ділянку під черговий комплекс.


Якщо врахувати, що останнім часом місцеві авторитетні забудовники в місті згортають більшу частину своїх планів, здаються дещо дивними амбіції хмельничан. Варто відзначити, що в 2013 році активно ходили чутки, що «жілкооператів» взяла під своє «крило» сім'я Януковича, тому на різні огріхи, як в технічному, так і в юридичному плані контролюючі організації змушені були закривати очі. І в березні цього року дійсно «Набережний квартал» трохи зменшив оберти. (При цьому, «РЕАЛ» чесно заявляє, що чутки про заступництво Януковича нічим не підтверджуються і цілком могли поширюватися заздрісникам компанії). Правда, незабаром цей бренд став активно просуватися практично у всіх обласних центрах, а ціновою політикою хмельницький забудовник фактично позбавляв клієнтів місцеві компанії.




BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online