цивільне судочинство

  1. Учасники цивільного судочинства:
  2. Стадії (етапи) цивільного судочинства:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Конституцією Російської Федерації передбачено право всіх громадян на судовий захист їх інтересів Конституцією Російської Федерації передбачено право всіх громадян на судовий захист їх інтересів.

Реалізація даного права відбувається тільки за допомогою цивільного судочинства.

Цивільне судочинство - це законна процедура захисту, відновлення або реалізації порушених цивільних прав. Відбувається воно шляхом звернення до суду з відповідним документом (позовною заявою, скаргою, заявою окремого провадження, клопотанням і т.д.), наступним розглядом справи по суті за яким виноситься судове рішення.

Процесуальний порядок даного правового заходу, а також вимоги до судовими документами, визначені нормами Цивільного процесуального кодексу РФ. На професійному рівні кращим фахівцем в даній правовій сфері, незмінно є практикуючий адвокат по цивільних справах .

Існують кілька видів цивільного судочинства, але на практиці розглядів судових тяжб, найпоширенішими вважаються: позовну і особливе виробництво. У чому ж їх призначення і суттєві відмінності?

Позовна виробництво - здійснює захист і відновлення порушених прав при виникненні між сторонами цивільних спорів (Житлових, сімейних, трудових та ін.). Це найскладніший вид цивільного судочинства, при якому його боку (позивач і відповідач) на рівних правах відстоюють у суді свої інтереси. Таким чином, позовна судочинство носить змагальний характер протиборства сторін своїми юридичними знаннями.

Допоможемо в цивільному судочинстві

Особливе виробництво - допомагає в здійсненні певних цивільних прав, реалізація яких у відповідність до закону можлива, тільки на підставі судового рішення ( визнання громадянина недієздатним ; усиновлення дитини, встановлення юридичного факту і т.д.).

У будь-якому з усіх існуючих видів цивільного судочинства бажана участь досвідченого юриста, який зможе професійно надати представництво в суді інтересів свого клієнта.

Учасники цивільного судочинства:

  • Особи займаються здійсненням правосуддя (судді, секретарі судового засідання, судові пристави).
  • Особи беруть участь сторонами у справі (позивачі, відповідачі, треті особи, заявники, зацікавлені особи, прокурор).
  • Особи що представляють інтереси сторін (адвокати, юристи, представники за дорученням, законні представники неповнолітніх та недієздатних).
  • Особи які надають сприяння правосуддю (свідки, перекладачі, експерти, спеціалісти).

після складання позовної заяви (Заяви окремого провадження) і подачі його до суду, справа повинна бути розглянута в наступних стадіях цивільного судочинства:

Стадії (етапи) цивільного судочинства:

  1. Порушення судом позовної або окремого провадження .
  2. Підготовка справи до судового розгляду.
  3. Судовий розгляд (основна стадія цивільного судочинства).
  4. Винесення (оголошення) судового рішення і подальше виготовлення його в письмовому вигляді.
  5. Оскарження рішення суду в апеляційному порядку або набрання нею законної сили після закінчення строку оскарження.
  6. Перегляд рішення за скаргою в суді апеляційної інстанції або залишення його без зміни.
  7. Подача скарги на рішення суду та ухвалу апеляційної інстанції в касаційну інстанцію.
  8. Оскарження рішення суду в порядку наглядового виробництва.

- Якщо, після прочитання цієї статті у вас виникли певні питання і ви хотіли б отримати більш детальну інформацію про механізм цивільного судочинства, то ми запрошуємо вас на кваліфіковану юридичну консультацію у цивільних справах в наш затишний офіс.

У чому ж їх призначення і суттєві відмінності?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online