Підрядників пустять по колу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як це працює, Місця, Метро Номер №20, 6-12 червня 2017 Як це працює, Місця, Метро Номер №20, 6-12 червня 2017   Оголошено конкурс на будівництво чотирьох станцій Третього пересадочного контуру метро   АТ «Мосінжпроект» оголосило конкурс на будівництво східної ділянки другого кільця метро - Третього пересадочного контуру (ТПК)

Оголошено конкурс на будівництво чотирьох станцій Третього пересадочного контуру метро

АТ «Мосінжпроект» оголосило конкурс на будівництво східної ділянки другого кільця метро - Третього пересадочного контуру (ТПК). Переможець повинен буде звести станції «Текстильники», «Друкарі», «Нагатінський Затон» і «Кленовий бульвар». Початкова ціна контракту становить 38 млрд рублів. Як розповіли в будкомплексу, в цьому році повинні визначитися все підрядники ТПК і на всіх станціях початися роботи. За планом найбільше в світі кільце має «замкнутися» в 2020 році.
В кінці червня стане відомий підрядник будівництва ще однієї ділянки Третього пересадочного контуру Московського метрополітену. Як випливає з матеріалів держзакупівлі, переможець повинен буде звести чотири станції не пізніше 18 липня 2020 року. За даними проекту договору з конкурсною документацією, вихід підрядника на майданчики будівництва планується не пізніше 16 жовтня 2017 року, початок проходки тунелів - не пізніше 1 липня 2018 року. Максимальна ціна контракту - 38,39 млрд руб.
Станція «Текстильники» ТПК буде побудована між Волгоградським проспектом, Люблінської і Шосейній вулицями. Планується використовувати частину інфраструктури, вже існуючої при станції «Текстильники» Таганско- Краснопресненській лінії, в тому числі наявний подулічний перехід. Також передбачається можливість пересадки на однойменну платформу Московської залізниці.
Станція «Друкарі» ТПК буде побудована поблизу однойменної станції Люблінсько-Дмитрівській лінії і мати з нею пересадку.
Станція «Нагатінський Затон» розташується на березі Москви-ріки, біля будинку № 3 на Коломенської вулиці, на місці колишнього Московського судноремонтного заводу. Вона матиме два підземних вестибюля з виходами на обидва боки вулиці.
Спочатку передбачалося побудувати станцію лише в якості евакуаційного виходу, однак згодом мер Москви Сергій Собянін прийняв рішення про будівництво повноцінного комплексу. «Зараз в цьому районі будується нове житло. Додаткова станція буде обслуговувати жителів нових кварталів. Поруч з'явиться невеликий транспортний вузол, який об'єднає пасажиропотоки метро і наземного транспорту », - повідомив заступник мера Москви з питань містобудівної політики і будівництва Марат Хуснуллін.
Станція «Кленовий бульвар» з'явиться поблизу парку «Коломенське», у перетину Коломенської вулиці з Кленовим бульваром. Як розповіли в будкомплексу, в подальшому від цієї станції планується почати нову Бірюлевская гілку метро.
За словами Хуснуллін, в цьому році перед будкомплексом стоїть завдання приступити до зведення всіх станцій Третього пересадочного контуру, який згідно з планами міськадміністрації повинен «замкнутися» в 2020 році. Нагадаємо, довжина другого кільця метро складе 61 км, на ньому розмістяться понад 30 станцій.
На даний момент вже завершується будівництво першої ділянки ТПК. П'ять нових станцій - «Діловий центр», «Шелепіха», «Хорошевський», «ЦСКА» і «Петровський парк» - планується запустити вже до Дня міста у вересні нинішнього року.
У 2018-му стоїть завдання відкрити станцію «Нижня Маслівка».
Найближчим часом планується оголосити повторні торги на будівництво двох ділянок другого кільця Московського метрополітену довжиною 15,1 км, де будуть розташовані п'ять нових станцій: «Народного Ополчення», «Нижні Мневники», «Терехово», «Можайська» і «Довідкова». Перший конкурс, який пройшов навесні цього року, був визнаний таким, так як тільки одна компанія - Об'єднання «ІНГЕОКОМ» - була допущена до торгів. Однак контракт з нею укладений не був.
В кінці квітня визначився підрядник будівництва ділянки Третього пересадочного контуру від станції «Каховська» до «Проспекту Вернадського». Його побудує компанія «ІБТ» за 35,3 млн рублів. Сусідню ділянку, від станції «Аміньевское шосе» до «Проспекту Вернадського», буде прокладений ТОВ «СіАрСіСі Рус» (представництво китайської компанії CRCC в Росії). Вартість робіт - 23 млрд рублів. «Будівництво метрополітену вимагає застосування кращих світових практик, і у наших партнерів, компанії CRCC, є всі переваги: ​​швидкі темпи будівництва, використання міжнародних передових будівельних технологій, висока продуктивність праці і фінансова стабільність», - зазначив гендиректор АТ «Мосінжпроект» Марс Газізуллін.
Раніше компанія «Мосметрострой» перемогла в торгах на зведення станцій «Ржевська» і «Шереметьєвський». Ціна контракту складе 24,3 млрд рублів. Також підрядник веде роботи на ділянці від «авіамоторні» до «Рубцовського».
Ще одна станція, на якій ведуться роботи, - «Нижегородська вулиця». Для неї був створений проект, який не мав аналогів в Московському метрополітені. Головна особливість - об'єднання в одному залі відразу двох платформ і чотирьох шляхів. До сих пір в столиці були лише станції, що складаються з двох платформ і трьох шляхів в одному залі ( «Партизанська» та «Полежаевская»).
«Третій пересадочний контур стане другим великим кільцем метро і зв'яже між собою віддалені райони Москви. Тут з'явиться 17 перетинів з діючими лініями метро, ​​сім - з радіальними напрямками залізниць і два - з Московським центральним кільцем », - сказав Марат Хуснуллін. ТПК стане найбільшим кільцем підземки в світі. Міська влада очікують колосальний ефект від його будівництва. За словами Сергія Собяніна, це на 10-15% розвантажить центральну частину метрополітену. Крім того, від ТПК планується починати нові гілки метро в країни, що розвиваються райони, в тому числі в нову Москву.
Для Третього пересадочного контуру планується закупити новий рухомий склад. Потяги будуть з вільним проходом між вагонами, обладнані мережею Wi-Fi і кондиціонерами.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online