5 причин, чому варто придбати квартиру в ЖК «Віденський квартал»

  1. Як все починалося
  2. 5 причин вкластися в ЖК «Віденський квартал»
  3. 2. Ретельно продумана інфраструктура
  4. 3. Комфортне проживання з сусідами
  5. 4. Вигідність інвестицій
  6. Перспективне місце розташування
  7. ЖК «Віденський квартал» на карті:
  8. 5. Пільгові умови придбання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Такого в Астані ще не було. У новому діловому і культурному серці столиці завершується будівництво, мабуть, самого унікального об'єкта не тільки міста, а й усієї країни в цілому. А не схожий він на інших тому, що кожен його цеглинка наповнений теплом і часткою сердець його майбутніх мешканців, тих, які самі будують свій будинок мрії.

Як все починалося

Як то кажуть, не було б щастя, та нещастя допомогло. З 2013-2015 роки ЖК « Віденський квартал »Представляв собою ЖК ExpoTown - проблемний об'єкт всім відомої столичної компанії« Азбука житла », яка збанкрутувала, що не виконавши зобов'язання перед пайовиками.

У липні 2015 року з рекомендацією акімату Астани був створений житлово-будівельний кооператив «Експо Таун Успіх» (ЖБК), що складається з ошуканих пайовиків ExpoTown. Прокуратурою м Астани був поданий позов до суду в інтересах ЖБК, і в лютому 2016 року за рішенням суду для завершення будівництва об'єкт передали в управління ЖБК разом з усією документацією.

З цього часу ЖБК почав будівництво з підтримкою акімату на порожньому земельній ділянці.

- На той момент ситуація була безвихідна, - згадує дольщіца «Абетки житла», а нині голова правління ЖБК «Експо Таун Успіх» Ольга Лігай. - Перед нами стояло надзвичайно складне завдання - консолідувати ті компетенції, які ми мали на той момент. На щастя серед нас, пайовиків, виявилося багато компетентних будівельників, фінансистів, юристів, бухгалтерів і утворилася ціла група професіоналів. На той час, коли ми виграли суд, було кілька пропозицій від забудовників. Але було прийнято колективне рішення - довіряти тільки нашим пайовикам.

З цього моменту ЖБК «Експо Таун Успіх» став повноцінним замовником будівництва без залучення будівельних компаній в якості забудовника.

5 причин вкластися в ЖК «Віденський квартал»

1. Доступна ціна для ідеального будинку

- Наш будинок в корені відрізняється від інших ЖК. Він унікальний, - говорить Ольга Лігай. - Вперше в історії Казахстану, будівництво житлового комплексу ведеться не для прибутку, а в інтересах самих жителів. У нас було достатньо часу, щоб подумати, яким би ми хотіли бачити свій ідеальний будинок. Ми продумали все до дрібниць: холи, вхідні групи, аж до дверей.

Ціна: вартість приміщень за «квадрат» не залежить від черги і стадії будівництва, поверховості та кімнатні - 290 000 тг / кв.м. Так як ЖБК є некомерційною організацією, вартість житла значно знижена - більш ніж на 20% нижче ринкової.

Розташування: лівий берег Есиль, в районі вул. Мәнгілік їв

Поверховість: від 5 до 9

Висота стель: 3 метра

Матеріали: цегла, граніт, травертин. Фасади вентилюються. Заздалегідь встановлюються ніші для кондиціонерів.

Будівництво: 4 черги будівництва, 1 і 2 чергу здаються одночасно - навесні 2017 р 3 чергу - осінь 2017 р 4 чергу - осінь 2018 р

Концепція: блоки в комплексі обіграні в трьох відомих віденських символах - Будинок художників, Будинок музики, Будинок квітів. Ідея творчості як важливої ​​складової людського життя підкреслена за допомогою дизайнерського оформлення, кольорової палітри, айдентики. В оформленні кожного корпусу домінує свій колір і свої асоціативні елементи. При в'їздах в тематичний Будинок встановлено пам'ятники і покажчики.

Характеристика квартир: площа - від 37 до 250 кв.м. Традиційні квартири з 1-4 кімнатами і кілька дворівневих пентхаусів з терасами. Мінімум перегородок і коридорів, максимум вільного простору. У всіх квартирах - ізольовані кухні і великі вікна. Цокольний поверх повністю відведений під комори приміщення, завдяки чому до кожної квартири додається додаткове приміщення площею 5-6 кв м, де можна зберігати шини і габаритні речі.

Оздоблення: предчістовая. Стіни вирівняні під забарвлення або шпалери, підлоги зі стягуванням звукоізольовані, віконні укоси оштукатурені, натягнутий білу матову стелю. Встановлено сталеві вхідні двері преміум-класу з системою тепло- і звукоізоляції, «дерев'яної» обшивкою і двома замками вищого класу взломостойкості. Вікна енергозберігаючі з потрійним склінням і п'ятикамерним профілем. Лоджії і балкони засклені.

Холи: з консьєржем і зонами відпочинку. Пол гранітний, встановлені банкетки з журнальними столиками і торшери для камерного спілкування з сусідами. Стіни декоровані картинами. Ліфти безшумні і надійні, оброблені ясенем і гранітом.

Парковки: в кожному корпусі є підземний паркінг висотою 4,5 м. Підлоги бетонні з зміцненої поверхнею TOPPING. У паркінг спускається ліфт. Для гостей передбачені гостьові парковки по периметру будівлі. У дворах встановлені велопарковки.

У дворах встановлені велопарковки

2. Ретельно продумана інфраструктура

Благоустрій: двори вільні від машин, атмосфера надихає на спілкування, виховання дітей і здоровий відпочинок. Дорослі можуть спостерігати за грою дітей на майданчиках, займаючись спортом або відпочиваючи в альтанках. Простір облагороджена квітниками, газонами, брукованими стежками. Неподалік від дитячих майданчиків встановлені столики і альтанки для людей старшого покоління для гри в шашки, шахи, доміно. У дворі буде відкрита оранжерея для садівників - в невеликому садку можна буде садити улюблені рослини в спеціальні діжки з землею. Всі сходи оснащені пандусами.

Дитячі зони: в кожному дворі організовані дитячі зони з майданчиками для різних вікових груп. У дворах є не тільки гойдалки та гірки, але ще і встановлюються ігрові комплекси - мотузкові парки, батути, смуги перешкод та казкові замки.

Безпека: відеоспостереження ведеться в під'їздах, ліфтах, паркінгах, дворах і по всьому периметру комплексу. У кожному будинку є свій консьєрж, відеодомофон з монітором і відеоглазка в кожній квартирі. На в'їздах працюють шлагбауми, а територія цілодобово охороняється. Двір огороджується, ставляться секційні ворота, але не за окрему плату, а за вартість квартири.

Спорт: доріжки на території підходять для бігу або катань на велосипеді. Для занять спортом будуть встановлені workout-зони з тренажерами і невеликий стадіон. У дворі приємно навіть просто посидіти з книжкою в альтанці - в оточенні квітників, на свіжому повітрі.

У дворі приємно навіть просто посидіти з книжкою в альтанці - в оточенні квітників, на свіжому повітрі

3. Комфортне проживання з сусідами

- Наш будинок - це ще й соціальний проект, - розповідає Ольга Лігай. - Ми пішли далі, ніж просто побудувати будинок. Вперше в Казахстані ми розробляємо концепцію сусідського співтовариства, яка популярна в багатьох країнах. Його головна мета - показати, що зона комфорту не обмежується квартирою, а ідея навіяна ностальгією за часом, в якому діти дружили всім двором, сусіди не тільки знали один одного по іменах, а й дружили сім'ями. Сусідське співтовариство - це жителі, зацікавлені в чистоті й затишку, в безпеки і, отже, спокої за дітей, що розділяють гордість за «свій двір», «свій квартал», бажаючі повертатися сюди і запрошувати гостей. Це бажання зберегти, примножити і прикрасити.

Головний ідейний посил проекту - «відчуття ліктя», відчуття добросусідства, взаємної підтримки та товариства. Для втілення цієї ідеї вже зараз керівництво ЖБК починає знайомити майбутніх сусідів один з одним, залучає їх у розвиток самого проекту, за допомогою чатів стимулює спілкування майбутніх сусідів, створює атмосферу спільності. Сусіди діляться один з одним новинами і вітають зі святами. В даний момент створені ініціативні групи з майбутніх мешканців, які зараз розробляють проект сусідського співтовариства, продумують план майбутніх заходів як для дітей, так і для дорослих, опрацьовують питання безпеки, внутрішню інфраструктуру, розробляють мобільні додатки і вносять пропозиції щодо поліпшення проекту.

Для об'єднання сусідів раз в 2-3 місяці проводяться збори сусідів, де обговорюється хід будівництва, люди діляться новинами та ідеями.

- У нас 5 чатів в соцмережах, який об'єднує понад 600 осіб, раз в 2-3 місяці проводимо загальні збори, на яких розповідаємо про хід будівництва, ділимося новинами і приймаємо пропозиції щодо поліпшення проекту, - розповідає пайщіца Рая, яка бере активну участь в роботі ЖБК . - Мені дуже подобається дружня атмосфера, яка склалася за цей час.

Ініціатори створення в Астані сусідського співтовариства впевнені, що тільки об'єднавшись сусіди зможуть досягти бажаного результату, особливо пам'ятаючи про те, що голос і дію кожного з них грає відчутну роль.

Сьогодні членів ЖБК «Експо Таун Успіх» стає все більше. Один з нових пайовиків - Жанат. Він продав свою 3-кімнатну квартиру на правом березі Астани і вклався в 1-кімнатну і 2-кімнатну квартири в ЖК «Віденський квартал».

- Звичайно, мене задовольнила ціна за «квадрат», малоповерхові будинки і розташування в перспективному районі, - каже він, - і поруч немає багатоповерхових будинків. Але найголовнішим фактором було те, що даний об'єкт знаходиться під посиленим контролем акімату і прокуратури. Будинок необхідно побудувати до початку виставки ЕКСПО. Також мені особливо сподобалося те, що тут ще буде дворової дозвілля, так як у мене троє дітей.

Активісти сусідського співтовариства ЖК «Віденський квартал» дуже цінують ідею добросусідства.

- Ви можете 10 років прожити в одному дворі і ні разу не поговорити зі своїми сусідами, - каже Ольга Лігай. - Сусіди - це люди, які так чи інакше присутні в нашому житті. Тому відносини з ними потрібно підтримувати добрі. Тим більше що це не вимагає якихось особливих зусиль. І для того щоб знайти платформу для взаємодії сусідського співтовариства був створений «Домовой клуб» Це місце, де можна приємно провести час за стінами квартири - поспілкуватися з іншими жителями за чашкою кави, пограти в більярд, організувати дитяче свято або попрацювати. «Домовой клуб» буде знаходитися на першому і цокольному поверхах житлового комплексу і при його проектуванні були враховані інтереси всіх груп мешканців

На першому поверсі буде розташовуватися дитяча ігрова кімната, зона антікафе з кухнею і книжковими полицями, зал для проведення заходів, зона для комп'ютерних і настільних ігор. На цокольному поверсі запроектовані тренажерний зал, міні-кінотеатр, зал для настільних ігор, де будуть розміщені настільний теніс і більярд.

4. Вигідність інвестицій

Прибутковість вкладень в ЖК «Віденський квартал» - 20%

Незалежний аналіз аналітичної служби kn.kz показав, що середня прибутковість вкладень в квартири ЖК «Віденський квартал» на сьогоднішній день складає близько 23,6% від зростання вартості капіталу і порядку 6,6% річних від здачі квартири в оренду.

Прибутковість від зростання вартості капіталу розуміється як відсоток збільшення ціни нерухомості на термін здачі в експлуатацію або як різниця між ціною, що будується і вже готового житла. Наприклад, якщо на етапі будівництва квартира коштує 290 тис. Тг / кв.м (як в ЖК «Віденський квартал»), то ціна аналогічних квартир (по місцю розташування і класу житла в тій же чорновий обробці) на вторинному ринку становить вже 358,5 тис. тг / кв. м, тобто в середньому на 23,6% дорожче.

За попередніми розрахунками, прибутковість від оренди квартир в ЖК «Віденський квартал» може скласти в 2017 році близько 6,6% річних. Найвища прибутковість у однокімнатних квартир - 6,7%, трохи нижче у дво- і трикімнатних - 6,3%. При середній ціні готових аналогічних квартир на вторинному ринку, середня ставка оренди квартир в цьому ж районі складе 2900-3140 тг / кв.м в залежності від кількості кімнат, а в середньому - +2952 тг / кв. м.

формат квартир

Середня ціна на вторинному ринку в чорновий обробці, тг / кв.м

Середня ціна на вторинному ринку в чистової обробки, тг / кв.м

Середня орендна ставка, тг / міс.

Середня прибутковість від оренди,% річних

Середня прибутковість від зростання вартості капіталу,%

1-кімн.

364 554

436 400

120 335

6,7

25,7

2-кімн.

351 646

471 000

194 810

6,3

21,3

3-кімн.

348 333

440 600

376 440

6,3

20,1

середнє

358 450

465 400

227 278

6, 6

23,6

Беручи до уваги середній термін будівництва проекту в 18 місяців, загальна прибутковість вкладень перші 1,5-2 роки складе близько 20% річних. Для порівняння - середня дохідність банківських вкладів становить зараз 13,2%. Таким чином, інвестиції в первинне житло, незважаючи на кризу, залишаються привабливими з точки зору прибутковості.

Перспективне місце розташування

Головна заповідь інвестора в нерухомість - це місце розташування. ЖК «Віденський квартал» знаходиться в новому діловому і культурному центрі столиці, активно розвивається районі з гарною транспортною розв'язкою і відмінною інфраструктурою поруч з ЕКСПО. За даними аналітичної служби kn.kz, середній темп продажів квартир на первинному ринку в районі ЕКСПО на тлі високих темпів зростання чисельності Астани складає 75-80%. Це означає, що навіть у період кризи квартири в даному районі залишаються не тільки прибутковими, але і високо затребуваними з боку покупців.

ЖК «Віденський квартал» на карті:

ЖК «Віденський квартал» на карті:

5. Пільгові умови придбання

Інструментами придбання квартир в ЖК « Віденський квартал »Є розстрочка від забудовника до 50% від вартості, яка надається до кінця будівництва, а також іпотека Ощадбанку і Жілстройсбербанка. Треба відзначити, що іпотека Ощадбанку надається в рамках угоди із забудовником і передбачає особливі пільгові умови по позиці: відсутність комісій за оформлення і ставка - від 8,6% річних в тенге (на умовах банку, в залежності від суми початкового внеску і терміну кредитування) .

Відділ по роботі з клієнтами ЖБК «Експо Таун Успіх»: м.Астана, вул. Сарайшик, 32 (нова назва - Кайима Мухамеджанова), тел .: 8 (7172) 64 22 00

: 8 (7172) 64 22 00

Каріма Апенова, інформаційна служба kn.kz

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online