Довіреність на банкрутство - умови участі, зразок, принцип зміни

  1. Необхідні пункти в документі
  2. приклад змісту
  3. необхідні застереження
  4. Що дає доручення на банкрутство
  5. Доступ до справ
  6. інтереси учасників

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У нинішніх економічних умовах суб'єкти підприємництва не застраховані від можливого банкрутства. Щоб представник кредитора мав можливість вести його справи в суді, йому необхідна довіреність, яка підтверджує його повноваження.

Довіреність може бути оформлена як для ведення конкретної справи, так і всіх справ довірителя. При ліквідації або реорганізації компанії в судовому процесі бере участь її правонаступник.

Повноваження, які передбачені в довіреності, можуть здійснюватися від імені боржника відповідно до норм чинного законодавства, а також з урахуванням певних обмежень, передбачених Законом про неспроможність .

У нинішніх економічних умовах суб'єкти підприємництва не застраховані від можливого банкрутства

Якщо керівник компанії відсторонюється від своєї посади, а керівництво переходить до арбітражного керуючого, то останній має можливість скасувати довіреність, яку видав керівник компанії

Необхідні пункти в документі

Закон про неспроможність передбачає певні норми, що регулюють інститут представництва в справах про банкрутство . Зокрема, закон говорить, що без довіреності можуть виступати лише керівник компанії і законні представники громадян.

Інші особи мають пред'явити довіреність з метою підтвердження їх повноважень. При цьому текст довіреності повинен бути оформлений відповідно до вимог чинного законодавства.

Що ж стосується повноважень представника, то вони повинні бути чітко вказані в довіреності. Наприклад, представник боржника має право підписати заяву тільки в тому випадку, якщо подібне повноваження чітко передбачено в тексті доручення.

Подібна вимога пред'являється і до представника кредитора, який не може підписати заяву від імені кредитора, якщо подібне повноваження не передбачено в довіреності.

приклад змісту

Нижче наведено приклад змісту довіреності:

«Дана довіреність видана __________ ПІБ ________ (паспортні дані, адреса) на представництво інтересів ЗАТ« _______ назва компанії _____ »(ІПН, ОГРН).

Відповідно до цією довіреністю представник має право:

Здійснювати представництво інтересів компанії в справі про банкрутство з усіма правами і повноваженнями, які передбачені АПК РФ і чинним законодавством про неспроможність, в тому числі брати участь в зборах кредиторів та в засіданні комітету кредиторів з правом голосу, а також підписувати заяву кредитора про визнання боржника банкрутом, отримувати, подавати і підписувати заяви, клопотання, скликати збори кредиторів, виконувати інші дії, пов'язані з даними дорученням;

Брати участь в судовому провадженні у справі про банкрутство з усіма правами, передбачені чинним законодавством, в тому числі від імені довірителя робити заяви, отримувати документи, видавати їх, отримувати, подавати і підписувати документи, клопотання, скарги в рамках судового розгляду;

Брати участь в зборах кредиторів з правом голосу, приймати рішення про введення або зміну плану фінансового оздоровлення, зовнішнього управління, про укладення мирової угоди;

Виконувати інші дії, які пов'язані з даними дорученням.

Дана довіреність видана на термін _______ року.

директор

____ назва компанії ______ _______ підпис ___________ ПІБ »

Довіреність на ведення справи про банкрутство в арбітражному суді

необхідні застереження

Як вже говорилося вище, довіреність може бути видана як для ведення конкретної справи, так і для здійснення представництва в усіх справах, в яких довіритель виступає в якості сторони. Якщо довіреність видана для ведення конкретної справи, то в її тексті необхідно вказати інформацію про справу (наприклад, номер, найменування сторін і т.д.).

У тексті доручення необхідно вказати місце і дату її видачі. Також необхідно вказати термін дії довіреності. Максимальний термін, передбачений чинним законодавством, становить 3 роки. Якщо ж термін дії довіреності не передбачений, то вважається, що вона видана на 1 рік.

При складанні довіреності необхідно обумовити всі повноваження представника, передбачивши тільки ті, які довіритель вважає необхідними для здійснення представництва своїх інтересів.

Довіреність можна видати як одному, так і декільком особам. У цьому випадку представники наділяються рівними правами і повноваженнями, передбаченими в тексті доручення. При цьому в судовому засіданні можуть взяти участь як всі представники, так і один з них.

Що дає доручення на банкрутство

У тексті доручення передбачаються перелік дій, які повинен здійснювати повірений, а також перелік його прав.

На практиці, довіритель видає довіреність з наступними повноваженнями:

  • пред'явлення і підпис позовних заяв;
  • оскарження судових рішень;
  • участь в зборах кредиторів;
  • пред'явлення скарг і клопотань;
  • здійснення представництва в державних і недержавних органах, оскарження їх рішень в судовому порядку;
  • здійснення представництва в нотаріат, а також в органах місцевого самоврядування.

З вищевказаними повноваженнями може впоратися тільки кваліфікований юрист, який має досвід роботи в сфері банкрутства.

Доступ до справ

Представник отримує доступ до справи про банкрутство тільки в тих випадках, коли довіреність оформлена відповідно до законодавчих вимог.

Відповідно до чинного законодавства нотаріальне завірення довіреності потрібно в тих випадках, коли довіреність видається для здійснення дій, що вимагають нотаріального завірення (наприклад, для підписання договору купівлі-продажу нерухомого майна).

В інших випадках довіреність видається в простій письмовій формі. Але на практиці багато хто воліє завіряти доручення у нотаріуса, навіть якщо це не є обов'язковим.

Насправді нотаріальне посвідчення довіреності правильно, так як нотаріус складе її текст у відповідності з усіма законодавчими вимогами, з огляду на всі побажання довірителя. Це знижує ймовірність того, що арбітражний суд не прийме довіреність представника і не допустить його до справи про банкрутство.

Приклади банкрутства фізичних осіб

допоможуть вам оцінити всі плюси і мінуси даного процесу і вирішити для себе питання доцільності використання даного методу.

У чому відмінності банкрутства некомерційних організацій - ми пояснимо .

Якщо представник діє від імені компанії, то довіреність повинен підписати її керівник або особа, яка має відповідне повноваження. Довіреність на банкрутство фізичної особи підписується даними фізичною особою.

На практиці дуже часто бувають випадки, коли довіреність видається представнику при наявності судового розгляду. У цьому випадку представник може здійснювати представництво по неспроможності тільки в тих випадках, коли він наділений можливістю ознайомитися з матеріалами справи. Відповідно, подібне повноваження необхідно вказати в тексті доручення.

Законодавство надає учасникам судочинства і їх представникам досить широкий перелік різних прав і можливостей, але вони не можуть ними зловживати і порушувати права інших учасників: за це вони можуть бути притягнуті до відповідальності

інтереси учасників

Учасниками судочинства є ті особи, які мають певний інтерес в результаті судового розгляду. Учасники наділені можливістю здійснення різних процесуальних дій з метою захисту своїх прав і законних інтересів.

Одним з учасників судового провадження у справах про банкрутство є боржник. Це - особа, яка не може задовольнити грошові вимоги своїх кредиторів. Участь боржника в ході судового розгляду обов'язково.

Він має можливість пред'явлення заяви про банкрутство. У деяких випадках законодавство вимагає від керівника боржника пред'явити заяву про банкрутство за наявності відповідних ознак. У подібних випадках компанії, як правило, видають довіреність юристам, які здійснюють представництво в суді, адже ведення справи вимагає спеціальних знань.

Кредитор теж є учасником справи про банкрутство . Це - особа, яка пред'явила певну грошову вимогу до боржника (наприклад, акціонер компанії). Вимога пред'являється на підставі письмової заяви, яка повинна відповідати певним вимогам.

Як правило, кредитори теж воліють видавати довіреність юристам, які замість них складають потрібні документи і здійснюють представництво інтересів своїх клієнтів в суді.

Для захисту своїх прав і законних інтересів учасників судового процесу у справах про банкрутство наділені певними повноваженнями і можливостями. Якщо їх інтереси захищає представник, то саме він користується даними процесуальними можливостями.

Наприклад, учасники мають право ознайомлення з матеріалами справи. Представник також має подібну можливість.

Наслідки банкрутства ІП з кредитами

полягають у продажу майна та погашення всіх кредитів.

Причини припинення провадження у справі про неспроможність зібрані тут .

тут ви зможете побачити зразок відкликання на заяву про банкрутство.

Від імені довірителя представник може заявляти відвід судді або зажадати призначення іншого конкурсного керуючого. Зміна КУ здійснюється за наявності відповідних підстав.

Учасники, а також їх представники, наділені правом отримання копій рішень і постанов суду. Вони також можуть їх оскаржити.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online