Українці шукають в Мережі друзів на один вечір і попутників для поїздок на роботу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На форумах одесити запрошують один одного на концерти і спектаклі. Фото: fotokanal.com

Одесити все частіше шукають на просторах інтернету товаришів на вечір: для походу в театр або кіно, шопінгу, посиденьок в кафе і поїздок на роботу. Як з'ясувала "Сегодня", провести час з незнайомцями готові студенти, таксисти, касири в супермаркетах і лікарі. Як правило, вік - від 16 до 45 років. Але зустрічаються і люди старшого віку. "Потрібні подруги років 50, які проживають в районі пр. Шевченка. Інтереси: театр, прогулянки до моря, подорожі", - пише користувачці одеського форуму.

У соцмережах є спеціальні гілки, де можна знайти попутника. Найчастіше така поїздка платна: з центру до житлового масиву Котовського можна доїхати за 20 грн, а на Таїрово - за 10. Деякі пропонують покатати безкоштовно, заради гарної компанії. "Мені доводилося добиратися з Черемушек двома маршрутками, які були забиті, ось і зважилася їздити з незнайомою людиною. Вікторія працювала в клініці навпроти мого університету, і жила в сусідньому будинку, тому мої поїздки були безкоштовні", - ділиться 22-річна Аліна Мазанюк. Дістатися можна і в інше місто: на спеціальному сервісі попуток досить вибрати потрібний маршрут і вказати дату виїзду, а портал запропонує відповідних водіїв. "Схема поїздки проста: можу взяти трьох пасажирів, а всі витрати на бензин ділимо на чотирьох. Головне правило - не курити в салоні, гучні пісні вітаються", - пише в оголошенні водій "Міцубісі" Олексій.

На форумах одесити запрошують один одного на концерти і спектаклі, шукають компанію для занять фітнесом, ігри в більярд чи боулінг, поїздки на концерт в інше місто, а також звуть вивчати печери Криму, вибирати шпалери для ремонту і навіть вибирають партнера для вивчення японської мови: "Поставила мета - вивчити японську без репетитора, накупила безліч посібників і дисків. Але мені потрібен був хтось, хто буде дисциплінувати мене", - пояснює Катерина Тараканова. Нерідко дівчата шукають компаньйонку, щоб скрасити самоту. "Одного разу мої сусідки по кімнаті в гуртожитку роз'їхалися по домівках, а я залишилася одна на Новий рік. Під афішею святкового концерту один хлопець скаржився, що хотів піти, але не з ким - і я запропонувала свою компанію. Потім до нас підключилися ще двоє дівчат , і ми вчотирьох чудово відзначили Новий рік ", - згадує Мар'яна Ігоревого.

Психологи відзначають, що західна традиція знаходити друзів на вечір допомагає уникнути нервових зривів. "По суті, люди шукають безкоштовного психолога - душу вилити. Навіть якщо вони збираються на спектакль або пограти в боулінг, обов'язково в ході бесіди переходять на особисте. Перед незнайомими людьми легше розкритися: вони не знають людини і дадуть об'єктивний рада. Людина дає волю емоціям і зберігає нерви ", - говорить психолог Олена Крамаренко .

БЕРУТЬ ОСОБИСТОГО гіда. В Одесі зріс попит на індивідуальних екскурсоводів. Ціна їх послуг становить в середньому $ 15-20 за годину, а професіонали беруть за високу якість в два-п'ять разів більше. "Не всі адекватно реагують на ціни. Наприклад, росіяни з невеликих міст часто перепитують: це в гривнях? Зате москвичі переважно готові платити. Наші клієнти - в основному, інтелігентні люди, які приїжджають до Одеси з поданням про місто, почерпнуті з книг, кіно . А ми намагаємося показати їм нестереотипно Одесу ", - розповідає гід Ольга Балабанова. За її словами, організація відпочинку по-одеськи повністю залежить від бажань і часу, що є в розпорядженні клієнт: "Ми не проводимо побитих екскурсій в дусі кримінальної Одеси. Якщо людина приїхала на пару днів, можна провести екскурсію по місту, показати пару колоритних двориків, зводити на старокінкою, а програма на тиждень розписується детально. В такому випадку ресторани і одеська кухня - це святе ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Наприклад, росіяни з невеликих міст часто перепитують: це в гривнях?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online