Вакцинація тварин в господарствах для полювання повинна проводитися за рахунок держави

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відповідне рішення було прийнято в зв'язку зі скаргою некомерційного партнерства (НП) "Спортивно-мисливський клуб" Румелко-Спортинг ", яке сумнівається в конституційності частини 3 статті 43 федерального закону" Про полювання і про збереження мисливських ресурсів та про внесення змін до окремих законодавчих актів РФ ". Відповідне рішення було прийнято в зв'язку зі скаргою некомерційного партнерства (НП) Спортивно-мисливський клуб Румелко-Спортинг , яке сумнівається в конституційності частини 3 статті 43 федерального закону Про полювання і про збереження мисливських ресурсів та про внесення змін до окремих законодавчих актів РФ

фото: Fotolia.com

Справа розглядалася без проведення публічних слухань. Рішення КС засноване на раніше винесених правових позиціях суду.

Як випливає з матеріалів справи, в березні 2014 року в Тверській області через епідемію сказу серед диких звірів був введений карантин і перевірені підприємства, пов'язані у своїй діяльності з тваринами.

Клуб "Румелко-Спортинг", який чекав, що препарати для вакцинації тварин, що є державною власністю, повинні надати органи державної влади, був оштрафований на 700 тисяч рублів. НП оскаржило це рішення, і суди знизили суму штрафу в два рази, оскільки клуб все-таки придбав препарати за свій рахунок і вакцинацію справив.

Але "Румелко-Спортинг" звернувся в КС РФ, вважаючи, що оспорювана норма безпідставно перекладає тягар лікування звірів з держави на осіб, які уклали охотхозяйственной угоди.

Читайте матеріал " Визначено правила використання лісів в сфері мисливського господарства "

КС зазначив, що правове регулювання в сфері полювання та збереження мисливських ресурсів передбачає відповідальність за ліквідацію епідемії сказу федеральних і регіональних органів влади, а також осіб, які уклали охотхозяйственной угоди.

"Мисливські клуби відповідають за проведення на територіях своїх угідь всіх видів профілактичних заходів, проте в законі немає однозначного вирішення питання про те, хто саме повинен отримувати самі препарати", - йдеться в постанові КС.

В результаті суд прийшов до висновку, що оспорювана норма дійсно дефектна і не може вважатися певною, ясною і недвозначною, що створює передумови для адміністративного свавілля і виборчого правосуддя, ніж послаблюються гарантії захисту конституційних прав і свобод. Таким чином, на думку КС, норма не відповідає Конституції РФ.

Читайте матеріал " Терміни весняного полювання 2018 "

Згідно з постановою, федеральному законодавцю слід негайно усунути виявлену невизначеність, а до внесення необхідних змін до законодавства придбання ліків для вакцинації в мисливських угіддях повинно здійснюватися відповідно до федеральним законом "Про ветеринарії", тобто органами державної влади за рахунок бюджетних коштів.

Справа НП підлягає перегляду.

3 квітня 2018 о 08:45

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online