Аферисти звуть на роботу. Історія однієї жертви

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

31 жовтня 2011, 8:48 Переглядів:

Жертва аферистів. Олексій залишив заставу за житло - 800 грн. Фото: з архіву А. Шульги.

Олексій Шульга (37 років) зі Слов'янська, схоже, попався на вудку аферистів, які обіцяли влаштувати його на роботу з хорошою зарплатою. "Для будівництва готелів в Харкові потрібні будівельники всіх спеціальностей. Офіційне оформлення, соцпакет, житло, харчування, спецодяг надаються, зарплата 7500 гривень", - прочитав Олексій оголошення в газеті.

Коли Олексій зателефонував за вказаним телефоном, дівчина Марина підтвердила всі умови, які обіцяли в оголошенні. Той факт, що для будівництва готелів компанія чомусь наймаючи ють НЕ бригада, а по одному робітнику, Олексія Шульгу не збентежив. "За день до мого приїзду в Харків мені зателефонувала жінка, представилася Світланою Юріївною - начальницею цієї Марини. Вона назвала фірму "Інвестор-буд" і уточнила, чи буду я їхати ", - розповів" Сегодня "будівельник.

Відзначимо, що така фірма в Харкові є, але вона займається перевезеннями будматеріалів, а не працевлаштуванням. Олексій каже, що навіть попередження про те, що перш за все йому потрібно буде заплатити, нітрохи не збентежило будівельника. "Мовляв, 800 гривень - це заставна сума квартиронаймачу за можливий завдані збитки. Ця сума повертається після закінчення моєї вахти", - говорить Олексій.

Офіс компанії в Харкові перебував в одному з кабінетів в старенькому п'ятиповерховому будинку. "На двері якась непоказна табличка, співробітників в кабінеті не було. Ця Світлана Юріївна розпитувала, на яку спеціальність я бажаю влаштуватися, і дала підписати два договори: про працевлаштування і про оренду житла", - згадує Олексій. заставні гроші будівельника попросили внести відразу, нібито для того, щоб перевести їх господарям житла. Олексію продиктували адресу з номером телефону господині квартири і веліли їхати поселятися, а після пообіцяли показати об'єкт, на якому належало працювати. До речі, два договори на житло і про пошук роботи Олексій підписував ні з фірмою, яку йому називали по телефону, а з "Фізичною особою-підприємцем Епов Олексієм Володимировичем ... в особі Ткаченко О.С.".

Приїхавши за адресою, Олексій Шульга нікого там не застав. "Мені дали тільки номер будинку, тому, коли я приїхав, відразу ж набрав номер господині. Жінка сказала, що вийшла в магазин, і просила почекати біля під'їзду", - розповідає чоловік. Після півгодини очікування Олексій ще раз набирає господиню, жінка вибачається і каже, що забирає внучку з дитячого садка і біжить додому, а через годину повідомляє Олексію, що вона ... потрапила в ДТП. "Я вже тоді почав розуміти, що тут щось не так, тому що ця господиня в найперший раз мені сказала почекати на лавочці біля під'їзду. Але лавочки не знайшлося не тільки біля під'їзду, а й у всьому дворі. Після новини про аварію я зателефонував начальникові, на що вона сказала, що іншого житла у них поки немає. Веліла їхати додому в Слов'янськ , Поки вони не підшукають мені інше житло ", - говорить Олексій.

Гроші, внесені як застава, а також витрати на проїзд Світлана Юріївна пообіцяла повернути поштовим переказом. Олексій повернувся додому, але ні завтра, ні післязавтра грошей не було. Трубку начальниця вже не брала, а у секретарки був відключений телефон. "Сегодня" вдалося додзвонитися до Світлани Юріївни, але пояснювати щось вона відмовилася. "На якій підставі я буду це з вами обговорювати? Нехай він сам мені зателефонує, і ми вирішимо всі проблеми", - заявила нам вона. Але на дзвінки Олексія так і не відповіли. Подавати заяву в міліцію не збирається: не вірить, що буде толк.

"Кадровики не здають житло"

Юристи радять, перед тим як платити гроші, перевірити фірму хоча б в інтернеті, поцікавитися в місцевих органах влади, зареєстровано таке підприємство і чи має воно право надавати певні послуги. "Ця людина стала жертвою роботи нечистого на руку кадрового агентства. Йому потрібно звертатися в прокуратуру, - каже донецький адвокат Ірина Джас. - А щоб не повторювати його помилку, потрібно, по-перше, дізнаватися, до кого ви їдете. Попросіть надіслати факсом або e-mail копії документів фірми. Якщо це розлучення, документи не вишлють. Крім того, кадрові агентства відповідають за працевлаштування, але не займаються зніманням квартири. А перш ніж платити за житло, потрібно дізнатися в жЕКу, хто його власник. Після, по пред'явленню їм паспорта і документів на квартиру , Оплачувати оренду ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Аферисти звуть на роботу. Історія однієї жертви". інші Новини Донбасу дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Римарук Юлія

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Quot;На якій підставі я буду це з вами обговорювати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online