Генпрокуратура вимагає від вузів відрахувати студентів, які надійшли за підробленими сертифікатами ЗНО

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Листи про необхідність відрахування осіб направлено ректорам / УНІАН

Про це УНІАН повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури. Як говориться в повідомленні, факти використання безпосередньо абітурієнтами для вступу до вузів підроблених сертифікатів про результати ЗНО підтверджені проведеними в даний час комп'ютерно-технічними експертизами і іншими слідчими діями у кримінальній виробництву за фактами несанкціонованого зміни інформації в реєстрі осіб, які пройшли ЗНО.

Читайте також У топ-50 вузів Центральної та Східної Європи увійшли два українські

У Генпрокуратурі повідомляють, що листи про необхідність відрахування осіб спрямовані ректорам Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, Київського національного університету ім. Шевченко, Київської національної академії внутрішніх справ, Національного медичного університету ім. Богомольця та інших.

При цьому в Генпрокуратурі звернулися і до студентів і колишнім абітурієнтам з пропозицією повідомити про обставини вчинення дій по формуванню недостовірних відомостей про проходженні ЗНО .

У той же час кількість осіб, які вступили до вузів на підставі підроблених сертифікатів ЗНО, в Генпрокуратурі не уточнюють.

Як повідомляв УНІАН, 21 липня в Генпрокуратурі заявили, що посадові особи керівного складу Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) викриті в несанкціонованому втручанні в Систему оцінки якості освіти і Реєстр осіб, які пройшли ЗНО, для зміни інформації на користь третіх осіб.

За даними ГПУ, слідством встановлено, що службові особи УЦОЯО систематично вносили зміни і знищували інформацію, яка обробляється в базах даних УЦОЯО і зберігається на серверному обладнанні. Як наслідок, в ручному режимі надавалися незаконні переваги в доступі до вищої освіти.

Аналізом вилучених під час обшуків доказів встановлено зміни даних в системі щодо більш 100 чоловік. Кабмін 21 вересня звільнив Ігоря Лікарчука з посади директора УЦОЯО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online