Генплан: все вирішиться влітку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Смольний отримає від городян тисячі поправок до головного документа Петербурга. Розбиратися з ними буде важко, довго і ... місцями соромно Смольний отримає від городян тисячі поправок до головного документа Петербурга

Роман Піменов / Інтерпресс

6 березня районні адміністрації Петербурга закінчили прийом мотивованих звернень від городян, які бажають внести свої корективи до Генплану міста. Після гучних публічних слухань, які проходили у всіх 18 районах Петербурга з 27 лютого по 3 березня, настав хоч і бюрократичний, але найважливіший етап. Від рядових петербуржців вже нічого не залежить.

Звернення городян в районних адміністраціях будуть оброблятися і узагальнюватися кілька днів, або навіть - тижнів. В адміністраціях поки відмовляються уточнити число звернень - занадто великий масив даних надійшов від петербуржців. Потім пачки паперів райони передадуть для розгляду в комісію щодо змін Генплану Санкт-Петербурга. За підсумками роботи комісії і стане зрозуміло, що було схвалено, а що ні.

Безпосередньо до самої коригування Генплану ще далеко. У Смольному припускають, що весь процес - від слухань до схвалення поправок Заксобраніі Петербурга - займе близько півроку. І тільки влітку місто отримає оновлений Генплан.

Для тих, хто пропустив, нагадуємо, які саме коригування офіційно пропонувалися для обговорення. Інформація з докладною розбивкою по районах розміщена на сайті комітету з містобудування та архітектури .

Життя по ту сторону ВСД

Учасники публічних слухань нерідко виходили за рамки запропонованої повістки, але найбільш обговорюваним проектом став "Східний швидкісний діаметр". Трасування майбутнього ВСД тепер, як лінія фронту, яка розділила місто на два табори - противників і захисників швидкісної магістралі.

Самим спірним став маршрут ВСД в Червоногвардійському і Невському районах. Як уже повідомляла "Фонтанка", в Невському районі на шляху швидкісного діаметра готові встати жителі ЖК "Ладозький парк" . Найбільше постраждають багатоповерхівки на вулиці Ворошилова. ВСД пройде в 100 метрах від вікон "Ладозького парку", щоб обійти виправну колонію суворого режиму №7, яку в народі називають «Яблунівка» (вулиця Латиських Стрільців між Ворошилова і Ладозьким вокзалом, там же знаходиться база підготовки спецназу ФСВП) і асфальтобетонний завод « магістраль ».

Від імені ініціативної групи, створеної мешканцями ЖК, подано звернення з альтернативним варіантом проходження ВСД. Під колективним зверненням тисячі підписів.

У Червоногвардійському районі бунт на Битва на озері вулиці. Як повідомила "Фонтанці" активістка Юлія Ісакова, за підсумками слухань мешканці району подали до адміністрації близько тисячі звернень. На Битва на озері (торкнеться і вулицю Передовиків) ситуація один в один з "Ладозьким парком", плюс під знесення там потрапляють майже 2 тисячі гаражей.Также люди виступають проти перекриття існуючого з'єднання пр. Наставників з пр. Солідарності в Невському районі. "Що значно ускладнює доступ жителів нашого району до Олександрівської лікарні", - йдеться у зверненні активістів з вулиці Битва на озері.

Глава Центру експертиз ЕКОМ Олександр Карпов, який від свого імені подав 43 поправки в Генплан, пожартував у "Фейсбуці": "Траса - це якийсь позамежний ривок до свободи. Тюрма - знести! База підготовки спецназу ФСВП - знести! Відділ позавідомчої охорони по Московському району? навчальний центр МВС? - теж знести! щось в цьому є ... щось є ".

Заодно Карпов зазначив, що в Московському районі трасування ВСД торкнеться об'єкт культурної спадщини - Повітроплавний парк. Легендарне, до речі, місце, на якому в 1910 році був випробуваний перший російський дирижабль «Кречет».

"Гарячі точки. Частина 1

Активні жителі Пушкіна подали протест проти планів будівництва міста супутника "Південний". Також в адміністрацію було подано поправки, які забороняють будівництво магістралі (шість смуг) через селище Александровська.

Як уточнив засновник руху «Громадянин Пушкін» Олександр Бєляєв, за проектом магістраль повинна пройти через вулицю Нові Місця, яка розташована між залізничними коліями і приватним сектором. Для будівництва дороги доведеться зносити приватні будинки або будувати багаторівневий шляхопровід, а також осушувати безіменний струмок. "Все це зажадає колосальних і абсолютно необґрунтованих фінансових витрат з бюджету", - говорить Бєляєв. Натомість жителі просять побудувати об'їзну дорогу навколо Пушкіна і Павловська.

Комісії щодо змін до Генплану Петербурзі доведеться вивчати ще масу звернень. Олександр Карпов нагадує, що в Шушарах жителі живуть без заїздів і виїздів з селища, в транспортній блокаді перебувають майже 30 тисяч жителів. Без транспортної інфраструктури в Невському районі залишився квартал "Живи в Рибальському". У західній частині частина Василівського острова, навпаки, активісти пропонують відмовитися від розширення доріг на користь зелених насаджень.

"Гарячі точки. Частина 2

Активісти міста на чолі з Олександром Карповим, як тільки городянам запропонували обговорити коригування Генплану, витратили не одну годину на вивчення текстової частини головного міського документа і тієї, яка розміщена на схемах.

"Текстова частина не б'ється зі схематичною. За логікою, Генплан - це документ, який повинен відображати об'єктивну ситуацію на багато років вперед. Цими даними при складанні планів керуються забудовники, покупці нерухомості. На ділі багато проектів не відображають дійсність", - говорить глава Центру експертиз ЕКОМ.

Планується розширення дороги на вулиці Академіка Лебедєва, і заради цього доведеться знести три об'єкти культурної спадщини, на що ніхто і ніколи не піде. Пробивання від вулиці Салова до Великого Смоленського проспекту (з Фрунзенського в Невський район) має на увазі будівництво тунелю, що дуже сумнівно виконати на практиці. Продовження Белевского проспекту до КАД на картах намальовано, але по факту новій дорозі не поміститися через кладовища. "Тунель, який повинен з'єднати Васильєвський острів і Адміралтейський район за планом входить в русло річки Екатерінгофка. Розібрався, а немає способу стикування з обох сторін", - доповнює Карпов.

Він стверджує, що в Генплані ще безліч помилок, які істотно спотворюють картину життя. І щоб в майбутньому не множити гарячі точки, з документа потрібно вичищати весь «сміття".

Активісти, які виступають на публічних слуханнях, сподіваються, що навіть якщо Смольний не погодиться з народними правками Генплану, є шанс виправити ситуацію в той момент, коли за справу візьмуться депутати Законодавчих зборів Петербурга. Очікується, що в парламент пакет з поправками потрапить в травні. За процедурою, якщо коригування в пакет не увійшла, її можна внести на обговорення всього Законодавчих зборів. Але на ділі шанси у опонентів документа отримати схвалення всіх депутатів мізерні.

Катерина Кураєва, «Фонтанка.ру»

Відділ позавідомчої охорони по Московському району?
Навчальний центр МВС?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online