Як і де можна оформити і отримати свідоцтво ІПН фізичній особі?

  1. Що потрібно для отримання і оформлення ІПН
  2. Де і як роблять і отримують свідоцтво ІПН
  3. Скільки робиться ІПН
  4. Як отримати ІПН в податковій
  5. Отримання ІПН фізичній особі особисто або через представника
  6. Як зробити ІПН через інтернет
  7. Де взяти свідчення ІПН повторно (замість загубленого)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як отримати ІПН, ми розповімо в подробицях - з моменту подачі заяви в інспекцію до отримання на руки новенького бланка з індивідуальним номером платника податків. Сьогодні є безліч способів подачі заяви на отримання ІПН - розглянемо кожен з них.

Що потрібно для отримання і оформлення ІПН

Де і як роблять і отримують свідоцтво ІПН

Скільки робиться ІПН

Як отримати ІПН в податковій

Отримання ІПН фізичній особі особисто або через представника

Як зробити ІПН через інтернет

Де взяти свідчення ІПН повторно (замість загубленого)

Що потрібно для отримання і оформлення ІПН

Особистий номер, що належить конкретному платнику податків, (ІПН) привласнюють в Росії як на прохання платника податків, так і з ініціативи податкових органів (наприклад, якщо на ім'я неповнолітньої дитини оформлена квартира).

Сьогодні нас цікавить, як оформити ІПН і отримати документ про постановку на облік платника податків, що містить ІПН.

Щоб отримати ІПН, потрібно мінімум документів.

Для дорослого або дитину, яка отримала паспорт:

  • заяву за формою 2-2-Облік,
  • копія паспорта або іншого підтверджує особу документа.

Для дитини до 14 років:

  • заяву від імені одного з батьків,
  • копія паспорта заявника,
  • копія свідоцтва про народження дитини,
  • копія свідоцтва про реєстрацію за місцем проживання з паспортного столу - якщо відмітки про це немає в свідоцтві про народження.

Де і як роблять і отримують свідоцтво ІПН

Оформляють свідоцтво ІПН територіальні податкові інспекції за місцем проживання. Якщо постійної реєстрації у платника податків немає, питання, де отримати ІПН, допоможуть вирішити податкові органи за місцем тимчасової прописки (місцем перебування) або в тій місцевості, де у нього є нерухомість. Оформляють свідоцтво ІПН територіальні податкові інспекції за місцем проживання

Після внесення заявника до єдиного електронного реєстру співробітник податкової інспекції роздруковує свідоцтво за формою 2-1-Облік на номерному бланку. Воно виготовляється в одному екземплярі і видається на руки заявникові.

Не знаєте свої права?

Підпишіться на розсилку Народний Советнік'.
Безкоштовно, хвилина на прочитання, 1 раз в тиждень.

Скільки робиться ІПН

Отримують свідоцтво через 5 днів після надходження до територіальної інспекції заяви 2-2-Облік.

Як отримати ІПН в податковій

Способи отримання свідоцтва:

  • особисто,
  • через представника,
  • поштою,
  • через Інтернет.

Отримання ІПН фізичній особі особисто або через представника

Здавати і отримувати документи на ІПН можна в тому числі особисто з'явившись в інспекцію. В цьому випадку всі папери подаються у вигляді незавірених копій. У процесі прийому фахівець податкової інспекції порівняє ці копії з оригіналами, після чого оригінали будуть повернуті заявнику.

Якщо заява надсилається поштою, що додаються до неї копії документів повинні бути нотаріально завірені.

Як отримати ІПН через представника? Представник обов'язково додає до вищепереліченого комплекту довіреність, засвідчену нотаріусом. У ній повинно бути згадано право на представлення інтересів платника податків в державних органах або конкретно податкової інспекції.

Для отримання свідоцтва на руки потрібно з'явитися в податкову: сам заявник приходить з паспортом, а представник - з довіреністю.

Як зробити ІПН через інтернет

Офіційні сайти державних послуг і Федеральної податкової служби дають відповідь, як отримати ІПН фізичній особі через інтернет.

Сайт ФНС дозволяє:

  • подати заяву за формою 2-2-Облік (Див. Заява на отримання ІПН фізичною особою (бланк) ), При наявності реєстрації на сайті (проводиться через пароль, виданий територіальною інспекцією за місцем проживання);
  • отримати ІПН на електронну пошту у вигляді pdf-файлу - якщо заява підписана ЕЦП (електронним цифровим підписом) і встановлена ​​спеціальна програма для взаємодії з податковими органами.

Аналогічні можливості дає портал держпослуг (Детальніше див. Як замовити та отримати ІПН через інтернет (держпослуги)? ). Відрізняється лише порядок отримання доступу до особистого кабінету, без якого замовити ІПН не вийде.

Де взяти свідчення ІПН повторно (замість загубленого)

Як отримати ІПН в разі втрати свідоцтва про постановку на податковий облік (Детальніше див. Як відновити ІПН при втраті? Що робити, якщо втратив ІПН? )?

Можна запросити в податкових органах нове свідоцтво замість загубленого.

Документів потрібно на один більше, так як необхідно долучити до заяви 2-2-Облік квитанцію про сплату державного мита (вона дорівнює 300 руб.).

Інспекція повинна видати не дублікат або копію, а нове свідоцтво. А ось сам номер (ІПН) залишиться колишнім - він дається на все життя.

Примітка: замовити свідоцтво замість загубленого можливо усіма перерахованими способами, але отримати - тільки при особистому візиті до податкової інспекції або через представника.

Не знаєте свої права?
Як отримати ІПН через представника?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online