Російська наречена з громадянством в посаг

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Петербурзі гряде масштабна перевірка районних відділів РАГС на предмет реєстрації фіктивних шлюбів з іноземцями. Піонером став Петродворец, де з початку року половину з усіх весіль зіграли змішані пари. Дорогу до швидкого громадянства РФ прокладають уявними вагітностями, підписами небіжчиків і невибагливими нареченими з Купчино. У Петербурзі гряде масштабна перевірка районних відділів РАГС на предмет реєстрації фіктивних шлюбів з іноземцями

Михайло Разуваєв / Коммерсант

У Петербурзі гряде масштабна перевірка районних відділів РАГС на предмет реєстрації фіктивних шлюбів з іноземцями. Піонером став Петродворец, де з початку року половину з усіх весіль зіграли змішані пари. Дорогу до швидкого громадянства РФ прокладають уявними вагітностями, підписами небіжчиків і невибагливими нареченими з Купчино.

Прокуратура Петродворца перевіряє районний ЗАГС після аномального сплеску шлюбів між петербурженка і іноземцями. фіктивні весілля привертають увагу нагляду давно , Але з початку 2015 го мода на змішаний шлюб, здається, придбала потворні риси.

Як стало відомо «Фонтанці», прокуратура при вивченні сумнівного шлюбу витребувала з РАГСу документацію. З масивом інших паперів була надана довідка від 24 лютого 2015 року про 39-річної петербурженка, нібито побувала в оглядовому кабінеті Центру гігієни і епідеміології (ЦГЕ) на Вовківське проспекті. Скріплена печаткою Росспоживнагляду і підписана лікарем-гінекологом і керівником підрозділу, вона підтверджувала нормальну вагітність пацієнтки терміном 18 тижнів. Довідка виявилася в РАГСі для підтвердження особливого обставини, що дає за статтею 11 Сімейного кодексу право укласти шлюб в день подачі заяви, і була прийнята в якості офіційного документа.

На відміну від РАГСу, прокуратурі довідка здалася сумнівною. Зазначений в ній керівник підрозділу Іван Пасічко дійсно раніше обіймав посаду заступника головного ЦГЕ, але в серпні 2013 роки помер. «Фонтанці» цю інформацію підтвердили в Росспоживнагляді, уточнивши також, що ЦГЕ на Вовківське являє собою комплекс сучасних лабораторій за напрямками «бактеріологія» і «паразитології» і оглядових кабінетів з гінекологами зроду не містив. Крім того, що на печатці вибитий неіснуючий свідоцтва про Державну реєстрацію (основний державний реєстраційний номер), а в шапці довідки вказана підвідомчість МОЗ, а не Росспоживнагляду. Розсип грубих ляпів увінчана почерком, властивим швидше вчителю початкових класів, ніж медику. І таких довідок з візою покійного Пасічко, за чутками, не одна.

За даними «Фонтанки», пари заявляються в Петергоф не менше колоритні. Більшість наречених - свежепрібившіе громадяни Азербайджану. Вони доводять холостяцький статус документами з тамтешніх РАГСів з посиланням на республіканський електронно-інформаційний банк актів цивільного стану, доступ до якого з Росії неможливий. Наречені ж, щонайменше їх частина, відома «Фонтанці», мають досить обмежений ареал проживання - в околицях станції метро «Міжнародна». Їм за 30, очолюють по кілька фірм з податковими боргами і без натяку на бізнес-діяльність, все довідково вагітні, зареєстровані в одному кварталі на Бели Куна. Недалеко завдяки щасливому випадку розташувалися традиційні місця тяжінні приїжджих з Азербайджану - ринок на Салова і Софійська овочевої бази.

Як пояснили «Фонтанці» в підпільному шлюбному агентстві Петербурга, для фіктивної реєстрації часто підбирається жіноча стать, близький до маргінальних верств.

«Це наркоманки, алкоголічки, аліментщіци,« Лишенко »(позбавлені батьківських прав. - Прим. Ред.), Номіналкі (виконують роль директорів в фірмах-одноденки. - Прим. Ред.), - перераховує співрозмовник. - Дівчата, як правило, до своїх обов'язків ставляться без належної відповідальності. Згідно із законом шлюб реєструють після закінчення місяця з подачі заяви. Очікування виходило нам боком. На подачу заяви наречена приходила, отримувала завдаток (до процедури виплачується, як правило, половина) і пропадала.

Схема весілля за один-три дні має свої ризики і вади (ті ж меддовідки), але і плюси - теж. Короткий проміжок часу дозволяє нам контролювати дівчат, особиста присутність яких необхідно ».

У прокуратурі Петербурга «Фонтанці» повідомили, що перевірка ще не закінчена і робити навіть попередні висновки передчасно.

Начальник відділу РАЦС Петродворца Олена Шевцова пояснила нашому виданню, що про перевірці не обізнана, документи вона надала, але причину витребування не знає. Різко зросла кількість змішаних шлюбів Олена Анатоліївна прокоментувати теж не змогла:

«У мене, на відміну від вас, таких даних немає».

В.о. голови комітету записи актів громадянського стану Олександр Забайкін пообіцяв відповісти на письмовий запит (відправлений напередодні. - Прим. ред.).

Про популярність змішаних весіль, які одночасно відкривають іноземцю шлях до максимально простому прийому в громадянство РФ і природним чином народжують тіньовий ринок, говорить і статистика. В середньому кожен п'ятий шлюб в районних РАЦСах укладений за участю іноземного громадянина. За даними автоматизованої інформаційної системи «ЗАГС Санкт-Петербурга», за перші квартали 2014 і 2015 років, рівень 20% відсотків змішаних шлюбів стабільно тримають Невський, Василеостровский, Московський райони, трохи вище у Адміралтейського - 22 - 24%, трохи нижче, 15 - 18%, у Виборзького і Кіровського. Окремо стоїть все той же Петродворцовий ЗАГС. За січень - квітень 2014 го через нього пройшли 32% російсько-зарубіжних пар, а з початку цього року і зовсім зафіксований різкий сплеск - 48% (248 з 522) заяв подано на змішаний шлюб.

Кількість весіль в Петербурзі неухильно зростає (37,9 тис. - у 2005 році, 54,8 - в 2013-му, 57,5 ​​- в 2014-м), як і число іноземців, прийнятих до громадянства РФ. У 2013 році таких в Петербурзі і області ФМС нарахувала 4333, в 2014-му - 5422 (+25%). Левова частка претендентів отримує російський паспорт в спрощеному порядку (3486 і 4316 відповідно). В УФМС по Петербургу і Ленобласті «Фонтанці» підтвердили, що найпопулярніше підставу для спрощеного порядку - подружжя.

Взаємозв'язок підозр, полеглих на ЗАГС Петродворца, і «обрусіння» приїжджих за допомогою шлюбу цілком чітко проглядається з нормативної бази. Загальний порядок отримання громадянства РФ включає працевлаштування, існування за дозволом на тимчасове проживання (РВП) протягом 3 років. Ще 5 років - по виду на проживання (ВНЖ, або «синій паспорт»). І тільки потім подається заява на громадянство.

Законом передбачено і спрощений порядок прийому до громадянства. Преференції у вигляді високих досягнень в області науки, заслуг перед Росією, активної економічної діяльності, політичного притулку і недієздатних дітей мають разове застосування і загальної картини не роблять. Шлюб з місцевими визнаний найефективнішим і популярним способом. Досить проживати в Росії і бути одруженим на громадянці РФ не менше 3 років. Економія часу очевидна. Крім того, розписом в РАГСі безвізовий іноземець, що не претендує на громадянство, обходить урядову квоту на видачу РВП, встановлену в листопаді 2014 року. Дозвіл на тимчасове проживання дозволяє працювати без патенту, «з'їдає» мінімум 55 тисяч рублів на рік.

Тіньовий ринок кишить пропозиціями і представлений як посередниками-одинаками, так і цілими шлюбними агентствами.

«Звідник» Артем спеціалізується на країнах СНД і в основному підшукує женихів для іноземок. Фіктивний шлюб, за його умовами, укладається на 3 роки з щорічною оплатою нареченому 90 - 100 тисяч рублів, Артем бере 15%. Термін договору обумовлена ​​як раз за необхідне шлюбним періодом, після якого подається заява про прийом в громадянство РФ.

Інші шлюбні агенти пропонують шлюб на 3 місяці. Цього, обіцяють вони іноземцям, досить при наявності повного пакету документів для подачі на прийом в громадянство РФ. Посередник Фарух пояснив «Фонтанці», що перешкода у вигляді обов'язкового шлюбу протягом 3 років скорочується до року при додатковому фінансуванні:

«Без держмита та витрат на нотаріусів, перекладачів та інші дрібниці калькуляція наступна. Нареченій (з нижчої класової середовища. - Прим. Ред.) Іноземець платить 30 тисяч рублів за піврічний шлюб, доплачує 15 тисяч за РВП, далі слідує отримання ВНЖ, і після цього клієнт відразу подає документи на громадянство. Три роки жити в шлюбі не обов'язково. Прискорений варіант варто ще 20 тисяч. Зрушення ваших документів беремо на себе. В цілому іноземний громадянин платить близько 70 тисяч рублів і через рік-півтора стає громадянином РФ ».

Працездатність схеми Фаруха "Фонтанка" не перевіряла, але якщо вірити іншим агентам, трирічна шлюбна витримка все ж необхідна. В УФМС по Петербургу і Ленобласті виданню уточнили, що в шлюбі іноземний громадянин зобов'язаний прожити по РВП не менш року, за півроку до закінчення терміну він звертається за ВНЖ і вже по синьому паспорту чекає триріччя шлюбу.

«Обійти цю процедуру і скоротити терміни неможливо», - додали в УФМС.

За російським законодавством недійсними шлюби можуть визнаватися і розривати тільки судами з обов'язковим повідомленням органів ФМС, які мають право анулювати дозвільні документи на перебування в Росії.

Олександр Єрмаков, «Фонтанка.ру»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online